Koľko peňazí môžete ušetriť z mesačného príjmu?
Ahojte baby, koľko sa vám darí mesačne odložiť bokom/ušetriť (či už necháte na svojom bežnom účte alebo pošlete na nejaký sporiaci účet), ak máte príjem cca 2000 eur v čistom (môže to byť brané spolu ako pár, aj samostatne)? Nepíšte mi o fondoch a iných investíciách, hovorme len čisto o peniažkoch odložených bokom na nepredvídateľné výdaje, dovolenku a pod. Ďakujem za odpovede.
Nemam prijdem celych 2000€ ale odkladam 600-800€ mesacne. Ako sa podari. Manzel ma svoj prijem a odklada si svoje. To su len peniaze na dovolenky a prerabky.
Nie som baba ale odpoviem. Mám rezervu do ktorej už je zbytočne podľa mňa pchať peniaze tak všetko ide do investícií. Kebyže mám niečo plánované dovolenka/nový mobil ja neviem čo tak začnem 2-3 mesiace predtým šetriť
A zamýšľaš sa nad tým že niekto už má našetrenú rezervu napríklad na výdavky na rok života a preto tam už neleje peniaze na každú cenu? Ale pravidelne investuje pár stoviek z výplaty, ktoré nepotrebuje mať k dispozícii hneď, lebo práčku a dovolenku zaplatí z rezervy? Takže mesačne dávam bokom a to investujem. A btw pri viacerých druhoch investícií peniaze vieš mať viac menej hneď vytiahnuté..
@buberova ano, to je pravda, to mi nenapadlo..
Sme 2+1- my mame na nepredvidane veci uz odlozene a zainvestovane konzervativne 50:50 dosť, ale aj tak prihadzujem 25 eur ( okrem letnej dovolenky pri mori, tu vykryjeme z môjho 13 a 14 platu plus manzelkine odmeny na Vianoce) Zbytok je investovany viac akciovo a aj s tymi 25 eurami to robi 22% prijmu ,ono sa to casom mení, plat narastie, trosku prihodíme a to percento mierne kolise, ale snazime sa byt cez 20%. Spolu to je teraz okolo 715 eur. Akurat tento rok 2 mesiace dáme menej- treba nechat na ucte kvôli peniazom na dovolenku, ked tam ides na vylety, ci kupujes darceky - nechcem siahat do rezervy kvôli dovolenke, kedze tento rok davame dve tyzdnove dovolenky a nie jednu.
Hypo nam splaca najomca, inu nemame, kedze zijeme v prerobenom vrchu u svokry.
Aktualne 40-50% zo mzdy nas oboch vieme odlozit. Hypoteku nemame.
Ja sama mam cez 2000 a ušetrím cca 300 eur.

Aspon 800, idealne 1000 pri takom prijme by bolo fajn odkladat.