Koľko peňazí potrebuje 4-členná rodina mesačne?
Ahojte,
kolko financií potrebuje rodina s 2 detmi 8,12 na mesiac, ktorá žije v rodinnom dome bez úveru a lisingu, prácu a zariadenia má blízko domu, takže palivo len na výlety. Viem, že na presno sa to vyrátať nedá ale priemerne kolko by Vám cca stačilo? Myslím najnižšiu sumu pochopitelne čiže fixnú zložku ..
Ostatné mesačné položky ako výlety, zábava, krúžky, sporenie, darčeky, atd do toho nechcem pliesť..to je v sekcii dobrovolné/ nie povinné.
Dom tak zhruba 150 (mozno trosku viac ak ratam aj poistenie)... Auto bez benzinu tak 100 mesacne (vratane rozratania poistiek, servisov, prezutia apod)... domacnost (jedlo, drogeria) tak 1000 a ostatne podla potreby (oblecenie, ostatne)... tak asi okolo 1600 by to snad slo
2500. Pod túto sumu by sme sa už museli výrazne obmedzovať
V RD mozu byt naklady na energie velmi rozne, ale tak cca 200 €? Ved ale to vies, kolko platite. Na stravu my minieme priemerne 550 € a to mimo stravy v restauraciach, pre 4 clennu by som to brala rovnako, lebo v RD ak mas zahradku, si vela vies dopestovat. Ak nemas, tak max 700? Drogeria, lieky, 100-150 mesacne, priblizne. A ostatne podla potreby - oblecenie, obuv pre deti, mobily, internet, TV atd.
Ak myslíš čisto len stravu a platby za dom, tak okolo 1000 eur.
Velmi nechapem naco ti bude len minimum s vyclenenenim vacsiny veci, ktore su z mojho pohladu nevyhnutne. Ale tak minimum na prezitie strava doma bez donasok, bez kupovania blbosti navyse ako sladene vody, cokolady..., najlacnejsie pausaly a internet, energie, lacna drogeria a kozmetika atd tak by sa dalo vyzit z takych 800€.
Nutné platby za dom, strava, mobily, benzín okolo 1000-1200
2500€ pri najvacsej skromnosti
@martinka13 2500€? Maju niektoré 4 člennej rodiny spolu aj s hypotékami….plus niečo aj ušetria.
Takže jedlo, elektrika (+mobily), oblečenie, drogéria, tankovanie?
1000 max 1200 by sa malo dat
@aniss257 A?
... A ty si to nevieš vyrátať, koľko platíte za stravu, a zbytok povinných poloziek?
Mame okolo 1500€ trojclenna rodina, nic nam nechyba, chodime do restauracii, na hory , k moru , dokazeme usetrit kupit si oblecenie ..
na toto sa neda odpovedat lebo kazdy ma inak nastavene očakavania a rozpočet. Len sa spytajte ludi kolko mesačne minaju na stravu-nedavno tu bola taka diskusia-lietalo to od 350e mesačne až po 1500e ... čiže sto ludi, tisic chutí. Sama najlepšie viete kolko minate na ktoru kategoriu, energie, stravu atd... bankove aplikacie dnes vedia bežne triedit taketo platby. my byvame v 3i byte (2 dospeli, dve male detičky) a mesačne potrebujeme na nevyhnutne veci min 1500e. Myslim, že financie mame v rodine fantasticky vyriešené. Nemam vysoky plat, manzelka je na rodičovskom a ešte dokazeme aj investovať...sebe a aj dcerkam. Nerozhadzujeme sa. Všetko dobré ;)
Cca 800€ strava, energie 140€ a ostatné platby 1000€
u nas strava cca 700€, ucty cca 500, kazdy mesiac odkladame 145€ na vacsie platby (poistka auta, domu a takto si to kumulujeme), 100€ tankovanie, to je spolu 1450€ ale toto fakt nestaci, staci ze treba lieky, drogeriu, nejaku opravu niecoho...tych 2tis e treba určite... a to sme v dome ale nic nepestujeme, nemame domace zvierata...ale teda mame psa a papagaje a to tiez nieco zozerie...plus teraz si nestastne zlomila labradorka nohu...nemat extra 800€ tak dosnes ju ma zlomenu
Pýtala sa na minimum, bez hypotéky, bez výletov, bez krúžkov, bez darčekov. Ak je pre niekoho teda 2500 mesačne za čisto energie, stravu plus drogériu uskromňovanie...tak ja neviem. Asi nepochopili otázku.
Strava okolo 700€, drogeria 100€, energie 200€, benzin okolo 70€ priemerne (podla toho kolko a kam ideme na vylety a ci vobec)… cize suma sumarum okolo tych 1200€ cca. Ak by to mala byt najnizsia polozka, tak okolo 900-1000€ by sa to dalo okresat
Strava + elektrika, voda, a telka 1500 eur treba urcite
2500€ minút na stravu , lieky , PHM ak to mám rátať iba nevyhnutne výdavky , cize mino výletov , dovoleniek, reštaurácii , kaderníka , nechty , krúžky pre deti atd … tak to si ani neviem prestaviť čo by sme do tých gagorov museli dávať 🤣 .
Určite by sme sa ako štvorčlenná rodina zmestili do 1000 €
Keby som neratala hypoteku, co tiez nemame nejaku vysoku sumu, tak strava, drogeria, tankovanie, elektrina, voda, telefony ja neviem 800-1000e asi aj ako ktory mesiac. Niekedy kupujeme drogerie viac, inokedy menej.. aj co sa tyka stravy asi to nie je stale rovnake. Ale toto by bola taka najnizsia suma teda.
2500€ minút na stravu , lieky , PHM ak to mám rátať iba nevyhnutne výdavky , cize mino výletov , dovoleniek, reštaurácii , kaderníka , nechty , krúžky pre deti atd … tak to si ani neviem prestaviť čo by sme do tých gagorov museli dávať 🤣 .
Určite by sme sa ako štvorčlenná rodina zmestili do 1000 €
@lenka.25 Wow, to akože vážne?!🤔😱

Nám na stravu 600e, +/-, drogéria... plus povinne platby.