Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?
Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
Ďakujem za názor 🙂 každému 🙂
Nech si muž vyskúša jeden mesiac vyžit a kupovať z peňazí čo máš ty a uvidí, či bude mať dosť...
Muz bol zrejmecraky vzdy, nie az po 3 tehotenstve. Poziadaj o vyzivne.
A koľko zarába on? Peniaze môže presunúť na ďalší účet. Kto platí byt/dom kde bývate?Podnájom alebo váš. Cena energií, hypotéka? Stravu platí on či k tomu 100 eur. Písala si že mu to dáš prečítať tak potom by bolo fér aj jeho vyjadrenie k téme.
@kacernakokse ďakujem za názor 🙂 on sa proste trápne necíti len mne je už blbe pýtať a potom to namna ešte zvali
Máme spoločný účet, kúpim si co chcem a ci potrebujem pre seba a pre deti. Nikdy neriešil koľko míňam
On proste peniaze čo mu prídu musí zdaniť či ako sa to povie 🙂
Od samého zaciatku celú výplatu
2 deti a tretie na ceste, ale muž ti dáva mesačne 100 eur a tebe je trápne pýtať a on nechápe, že je to málo. Krásny príklad k tomu, že na plodenie deti rozum netreba. Na to ostatné žiaľ áno. Ja nechápem, ako jedna žena môže mať 3 deti s mužom, ktorý ju vydeľuje.
Má živnosť alebo s.r.o?
Musí zdaniť peniaze? No to takto nefunguje. Ak má s.r.o., tak nejakým spôsobom si vypláca príjem, buď mesačne ako mzdu alebo si vypláca zisk. Ak je živnostník, tak všetko, čo mu príde na účet, je jeho, rovno to môže použiť. Takže toto je len výhovorka. Ale tak prečo by mal niečo meniť, keď deti mu rodíš, staráš sa o ne, staráš sa o domácnosť a to aj bez toho, aby finančne prispieval tak, ako má.
No ty kks tak to je naozaj chore. Sadnut si s nim a vysvetlit mu ako maju veci v domacnosti fungovat..
Nastastie mam normalne zmyslajuceho muza, ucet mame od svadby spolocny a aj prostriedky na nom su spolocne, nemusi mi nic specialne nechavat. Mame kazdy kartu k nasmu poslocnemu uctu a obaja mame status vlastnika uctu. Takze kto kolko potrebuje, vybera, plati, nikto nic od nikoho nepyta.
Ja som momentálne tehotná, na PNke, a muž mi odvtedy začal nechávať 900 eur (dovtedy mi dával 500). 100 eur na 2-3 týždne a ešte s tromi deťmi je nonsens. Aj výživné by mu súd určil omnoho vyššie.
Moj muz ma tiez firemny ucet. Zdani ich 1x rocne v daňovom priznaní. Pokial nema sro, Ale iba zivnost normálne si vybere z uctu a plati tou kartou vsetko. Len prijmy mu tam idu zo živnosti
Žijeme zatiaľ ešte u mojich rodičov ale jesť im kupovať musím , niesom odkázaná na rodičov .. rodičia chodia do práce takže som z deťmi sama úplne od rana do večera , ale budeme sa sťahovať . Sme bez hypotéky … 🙂
Nenechava mi nic mame spolocne peniaze
Obaja peniaze, ktoré zarobíme považujeme za spoločné, nedáva mi nič, sú rovnako moje ako aj jeho.
Ďakujem za názory 🙂 nestíham ani reagovať 🙂 no skúsim sa večer s ním otom porozprávať len si myslím že to bude zase zbytočne 😏
Mne ostane Cely rodicak + 150.00 eur mam este k tomu. Ale manzel plati komplet vsetko, tankuje mi auto, plati mi mobil, poistky a robi 1x tyzdenne velky nakup. Ja minam na deti, lekaren a cerstve potraviny - maso, zelenina atd
300 plus môj rodičak a prídavky.
To je komplet na stravu a drogériu.
Plienky, prikrmy,.. Plus oblecko.
Energie, nájom, auto, poistky, hypo on
neobmedzeny pristup k financiam mam. ved sme rodina. nekupujem hluposti, ale oblecenie detom, drogeriu, nakupy potravin, darceky pre rodinu k sviatkom, kruzkovne detom, poplatky do skoly riesim len ja. manzel je rad, ze nic si nemusi drzat na rozume.
To že ma firemný účet je len výhovorka. Môžete si urobiť xy spoločných účtov. Manžel je obrovský škrob.
A kde sa idete sťahovať hádam nie do podnájmu? Energie platia rodičia? Tak on ti dáva 150 za chvíľu na 3 deti? Ak neprispieva na energie a nekupuje stravu tak potom. Ale zase zober to z tej pozitívnej strany, aspoň ti ho nik nepreberie. Ak takto fungujete dlho a vieš aký je tak tvoj výber.
ucty neplatite? ak ano kto ich plati? vydavky na domacnost -skolu,skolku,vybava pre dieta to nehradi on? jeho celkove mesacne naklady na 2 deti a teba su len tych 150? na koho jew byt kam idete byvat? dufam ze si napisana na liste vlastnictva//co ine majetky etc .. on nema ine ucty len firemny a ty predpokladam s firmou nemas nic .. takze aj keby sa rozidete ty ostanes bez nicoho s 3 detmi .. to ako dost neskoro sa spamatavas.. ak je to tak ako som pisala sadnut si a spisat vsetko proti a ziadat spolocny zivot ne tvoj a jeho kde tvoj je len platit na deti a starat sa o ne ..alebo nech zaplati opatrovatelku upratovacku etc a ty sup do prace .. co asi pri velkom bruchu nepojde ale tak mu daj ultimatu,.. rok na zmenu alebo zacne platit
Len proste útok jeho je že vždy ti pošlem alebo nechám tak nechápem čo tu riešiš . Toto sú jeho odpovede.
Nie sme manželmi, žijeme spolu. Účty máme dve, ale len kvôli tomu, že tiež pracuje v zahraničí, a vyžadovali to od neho. Dostane výplatu, hneď mi prepošle celú, z toho vyplatim všetky šeky, domácnosť, čo sa zvýši, odložím. Potom koncom mesiaca dostane diéty, nechá si z toho 200€ aby mal na stravu, keď niečo chce kúpiť deťom atď...a zvyšok prinesie keď ide domov. Z toho nakúpi do chladničky, atď ..a zvyšok odloží. Ja žijem z rodičovského a z toho ešte odložím. Ale čo všetko išlo hore, tak už stále menej a menej.
Nechápem, ako môžete mať rozdelené na moje a tvoje.
A keď už tak, tak mu povedz, že keby ste to riešili súdom, určite by platil výživné viac.
Napíš si, koľko máš výdavky a daj deleno dva. To by ti mal platiť. Do toho samozrejme aj nájom, strava, prášok atď.
Manžel mi dá celu výplatu spojíme s mojim poplatime co treba a z ostatného žijeme...
Do autá si tankujem sama , keď ho popýtam zaplatí mlieko malému sušené , stalo sa to Raz .. stravu kupujem väčšinou ja, keď ideme do lidl platí on . Staviame vlastný dom.

@rol76 to je super , tak to ja byt no ja s dvomi deťmi s tretie na ceste s rodicaku a 150€ čo mi nechá takže som skromná 🙂 deti majú to je hlavne .