Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?
Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
A kde dáva zvyšné peniaze? Koľko zarobí?
Vieš aspoň koľko zarába? On si užíva a tebe ostáva almuzna. Pekne mu posli bloček koľko stoja veci. Mal by spraviť stály príkaz a posielať ti na účet pravidelne. Nie aby si musela žobrat na mlieko.
Máme spoločný účet. Čiže počas celých 10r., čo som bola doma s deťmi, som mala k dispozícii celú výplatu a rodičák, takisto aj on. Chápem, že máš rodičák, ale pridať k tomu 150e a tváriť sa, že viac sa ma to netýka, je žalostné. Netuším, aký je jeho čistý príjem a čo všetko platí on (hypo, školu/škôlku, svoj prenájom, cestovné, možno nejaký leasing, paušály za mobily, tv, wifi, energie,...) a napíš, koľko jemu ostáva čisto peňazí len na stravu a "zábavu". Sadni si zrátaj mu to a následne sa skúste dohodnúť férovejšie. Lebo takto keď to napíšeš, že ti dáva "len" 150e, tak ani srnky netušia, či máme naňho nadávať, alebo v podstate mu ostane plus mínus tiež nič moc.
V podstate ti platí iba akoby výživné na 2 deti aj to teda ku*va malo...(pardon za výraz,ale normálne ma to naštartovalo...a kde si ty a ďalšie dieťatko?
To keby ste sa rozviedli by si mala vyššie výživné ako túto almužnu. Co robí s ostatnými peniazmi?
My mame jeden účet.
Akože necháva ?! To čo je ?!
Spoločné manželstvo, spoločné deti, spoločné príjmy spoločne výdavky. Ok jeden môže byť hospodár / ekonóm rodiny, ale riešiť všetko spolu.
Nečítam komentáre, mne dáva muž celú výplatu, teda niečo si necháva pre seba ale to sú len drobné
On ma účet v ČR, ja tu, kartu mame obaja
@tosomja do domu , na materiál , nemíňa to zas nie ..
okolo 4000€
Dáva peniaze aspoň do toho domu?
@elizabet173 mám no 🙂 je to pravda 🙂 kludne mi napíšte súkromnú správu 🙂
@zuzi0911 v pohode čakala som že takúto diskusiu rozprúdim🙂
Ďakujem vám každému jednému z vás za názor 🙂
S takým mužom by som nemala ani jedno dieťa, nie ešte tri, vlastne by som s takým ani nebola.
on zarobi 4tis, a tebe da 150? lutujem ta
tak ja mam extra ucet co mam zivnost, plus mame ucet k sro a mame ucet, ktory je na muzovo meno a ja mam k nemu pristup a robim uhrady, ci presuvam tam peniaze z toho mojho. ono zase na druhej strane mozno je len viac taky ze mysli na buducnost a chce setrit, lebo ak si chces kazdy mesiac nieco kupovat pre radost, nepises ci je to kyticka v lidli alebo sperky tak tazko sa Ti k tomu hocikto tu vyjadri, kedze vieme len to co si tu napisala.
Zarába 4000€ a on ti dá smiešnych 150€ ? Dobré si si vybrala, žena! Tak nech si dá trvalé príkazy na úver, šeky,atď ..a plus nech ti dá 150€. A nezabudni od neho pýtať daňový bonus na deti. Keď už je škrob, nech nezarobí ešte aj na Tom.
ON ZARÁBA 4000 EUR??!!! A TEBE DÁ 150? To čo je za debila? Normálne by som šla s týmto asi na súd a pýtala alimenty na seba a na deti 🙄
damy, vsetky ste sa tu do neho pustili, ale zase to berte tak, ze je doma s detmi, ako som pochopila ide s nou aj na velky nakup ktory zaplati, stavaju dom BEZ HYPOTEKY a ona sa stazuje ze dostava len 150e? naco tretie dieta, ked je taky? preco si teda nenasla nejaku pracu, ked si chce kupovat veci pre radost?
Nuz, jedine, co by sa podobalo argumentu, je spisat si otrocky vsetky vydavky za mesiac. Ked sa dostanes, napriklad, na vydavky na 700 euro, dohodnut sa, ze ti kazdy mesiac 500 posle, zvysok dolozis ty, inak budes po ňom žiadať výživné na deti aj seba sudne. Tam mu slahnu aj viac ako 500 evri, tak nech velmi nevyskakuje. Argument o zdanovani si moze nechat do cirkusu, tam sa na nom zasmeju viaceri.
Mame spolocny ucet, vyberiem, kolko potrebujem, tych 150 je na mesiac? sme 4-clenna rodina a tyzdenne minieme asi 200 eur na stravu plus nevyhnutnu drogeriu: toaletny, mydla, prach na pranie, veci do umyvacky nie je v tom nic ine
150 € utratím v priemere za jeden nákup, také nákupy sú obvykle 2 za týždeň... Je nás 5. Keď sme ešte spoločne nepodnikali, to sme boli 4, tak ja som mala RP + od manžela kartu ku všetkým účtom s tým, že som používala jeden, na ktorom bolo vždy k dispozícii zhruba 800 €. To bolo 10 rokov dozadu.
To máš dosť keď si doma s deťmi ...
Ani mne nič nedáva mame spoločne ,ja robím aj z domu popri materskej,aj keď som chodila do roboty stále jeden účet a aj jeho aj moje peniaze spolu mame dokopy ako spoločne a každý nakupuje čo potrebuje
My nie sme ani manželia a necháva mi celú výplatu 🤷♀️
Pridávam sa a dúfam, že mu to dáš prečítať. My síce máme oddelené účty, ale nikdy mi muž nevydeloval peniaze, všetko riešime spolu, vždy si kúpim aj čo chcem "len tak". Samozrejme s mierou, mňa práveže muž občas podpichne, že nech si doprajem a neskrblim toľko, že žijeme len raz.

Tak mu povedz, že je to nehorázne malo a nemôžeš z toho kúpiť, čo potrebujete.
Kľudne ho posli do obchodu, nech zisti co koľko stojí a nech uzivy 3 osoby a osati za 150€