Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?
Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
ja by som si z rodicaku kupila, co potrebujem pre seba, aj pre radost a ostatne nech financuje sam.. ani by som ucty neplatila, ani nakupy nerobila.. nech zaplati a nakupi sam, ked si mysli, ze na to staci stovka.. alebo teda by som z rodicaku tiez maximalne tu stovku dala 'na rodinu'
Ďakujem beriem každý názor 🙂
a ty s nim ides mat tretie dieta ? kde si dala rozum
Nechápem takéto hospodárenie... To je tvoj manžel alebo partner? Prečo nemáte spoločný účet? Deti sú aj jeho či si hermafrodit a urobila si si ich sama?? 🤷
Peniaze mame spolocne, z uctu si vyberam kolko potrebujem a chcem.
Preco si musis pytat peniaze od muza, nie ste rodina, deti nie su jeho?
máme dva účty - môj a jeho. Ale raz sa platí z toho, raz z toho. Peniaze sú spoločné. Nedelíme - moje, tvoje. Takže. míňame toľko, koľko potrebujeme. Keď som bola na materskej, tak mi prevádzal na účet, lebo z môjho od odchádzali platby.
No tvoj muž je riadny lakomec a to som ešte pekne povedala.
Keď som bola v manželstve moje peniaze boli moje a jeho naše 😂 a teraz mi posiela dobrovolne na každé dieťa 400
Manzel mi nedava nic, lebo zatial nepytam. Nasetrila som si pred materskou na toto obdobie. Nieze by som musela, ale presne preto aby som nepytala (aj ked su to spolocne peniaze). Manzel plati vsetko okrem elektriny a plynu. Takze mne ten rodicak aj staci. Ak nie, mam “svoje” peniaze
Mame spolocny ucet kde ide cela moja vyplata, to sa usetri. Inak mame kazdy po tri ucty. Vsetko sa plati z jeho vyplaty. Mne posle vzdy tolko, kolko mu poviem a kolko potrebujem.
Ono je to tak, ze financie v manzelstve su spolocne. Neexistuje, aby mal jeden z partnerov iny zivotny standard. Poziadaj sud o vyzivne... alebo nech ti posiela pekne fifty fifty.
Ako co su toto za moderne manzelstva, ze kazdy ma svij ucet... Všetko je SPOLOČNÉ to je cesta
@krkavcia_mater aby ju ten sud nakoniec nevysmial ak muz povie co vsetko plati a na co vlastne ona mina tie peniaze co jej on da......
Takze on 4000eur a ty + takmer 3 deti za 150eur + rodicak. Ano stavia dom cize otazka dufam ze ste aspon manzelia.
Preboha prečo 3 dieťa s takým čo ťa videľuje.Dlho si musela hľadať taký poklad.Ved to je katastrofa čista.Načo 3 dieťaťa a v zahraniči robi a ON čo si mysli že budeš žiť s rodičaku.Preboha ON v zahraniči TI pošle 150 eur ostatne peniaze dava kde nechápem.V zahraniči zárobi asi viac kedže išiel do zahraničia.Ja sa TI čudujem že s ním čakaš 3 dieťa čo ťa vydeľuje pane bože katastrofa.TY s 2 deťmi za chviľu s 3 máš žiť s materskej a ON kráľ frajer preveľky si žije v zahraniči ako viciš pán.Nechápem.
@simonah73 ja som sa do nej nepustila, ale keď raz sú rodina, tak prečo by jej mal dávať peniaze na prídel? Tak ok, zarobím 4000€, ty máš 390€ materskú či koľko. To máme 4400€. Poplaťme čo treba, poďme na veľký nákup, toľko môžeme minúť na výlety, toľko na oblečenie, toľko na dom. Zvyšné odložíme.
Nie že ja mám z 390€ navariť, kúpiť mlieko, plienky, tankovať a on má minimálne 3000€ len pre seba, aj keď urobí veľký nákup raz za mesiac.
Mňa zaujíma, či má autorka prehľad, koľko dávajú na stavbu domu, kde všade míňa peniaze, nie len on, aj ona.
Keď manžel zaplatí účty,zaplatí veľký nákup,staviate dom bez hypotéky,tak stačí tá suma-veď musíte šetriť keď staviate.Keď bude dom hotový,určíte ti dá viac aj na handry,na dovolenky,ale asi chce čím skôr mať dom hotový...A u rodičov bývate zadarmo,kto varí?
Rodičia zviknú podporovať takto deti kým stavaju dom,že nepýtajú od nich nič,tak je to aj u vás?
a ty ideš mať tretie bábo s týmto držgrošom?
a tie dve deti sú čie? susedove?
@vroni tak ono zalezi na co tie peniaze naozaj mina, ked velky nakup urobi chlap, ako tie rozky, ovocie alebo chlieb ci to mlieko je podla mna aj dost penazi....ci poznas autorku? asi nie, tak ako ani ja. mozno keby to nedala anonymne, mozno by mnohe inak reagovali, lebo by ju spoznali z inych jej prispevkov....
@elizabet173 plienky a um možno muž zaplatí /nakúpi na mesiac keď je doma a idú na nákupy.A rodičák + a tých 150€ jej necháva naozaj len na maličkosti čo potrebuje dokúpiť.
Nevieme,nevidíme do toho...To musia oni 2 vydiskutovať.
@elizabet173 pokial viem tak aj plienky sa daju kupit v lidli a nie nezartovala som, autorku nepozname a tak isto ani neho takze tato debata je uplne zbytocna. poznam take, co ked sa dostanu k peniazom ich v momente minu na kraviny a potom im na to co naozaj treba do konca mesiaca nezostane... takze ak je aj autorka z tej skupiny a zatial mi tu ani raz neoponovala a manzel ju pozna tak mozno aby sa vyhli hypoteke jej radsej peniaze vydeluje, lebo skratka inak sa to niekedy neda....
Mame spolocne. :D
@simonah73, mna by fakt hrozne zaujímalo, ako sa da pri troch detoch vyzit z cca 550 euro a este rozhadzovat. Nam by to stacilo mozno na stravu, keby sme si kupili len to najnutnejsie, ale take, ze natankovat auto, tak to by som tam nenarvala. Oblecenie, drogeriu uz vobec. Ked chlap odide na dva tri tyzdne, moze kupit zakladne potraviny. Ale ovocie, zeleninu, jogurty... to tazko.
Autor - nejak si po 4 stranách vytváram pomaly obraz, čo kto platí.
Zatiaľ to chápem tak, že žiješ u rodičov, nič tam neplatíte, peniaze máš na potraviny, drogeriu, oblečenie?
Manžel ako odôvodnil, že ti dáva tak malo? Snaží sa, aby ste vyžili z čo najmenej a čo neminiete dáva do stavby? Ak je to tak, tak chápem, čo sa snaží spraviť, len nechápem to 3. dieťa, keď potrebujem čím skôr dostavať dom, tak zvyšujem príjem, nie ešte zvýšim výdavky 🤔

My máme jeden spoločný účet, 2 karty a kupujem neobmedzene čo treba. Určite sa nebudem pýtať či môžem deťom kúpiť.