Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?
Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)
- DOM, čo stavia si zapísaná ako spolumajiteľ na liste vlastníctva?
-kto poberá prídavky? Ak sú z SK...ak pracuje napr. V Nemecku, prečo ti ich celé nedáva-patria deťom?
- 150€ mi príde zobracenka...véd len daň.bonus na dieťa je 140€..na 1 dieťa...
- držím palce chápem, že sa ti možno ťažko o tom hovorí s nim...ale je inflácia...aj rozok už nestojí, koľko stal. On sám koľko minie na svoju spotrebu?
350 je malo od statu????? 150 je malo od toho lakomeho ch…a 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Nic, vsetko plati on aj to co chcem. :D
Z rodicaku a penazi od manzela platis teda co? On plati ucty, byvanie atd. ? A ostatne je pre teba a deti na stravu? To mas spolu cca 650e = rodicak+ od manzela. Ak to mas mat len na stravu/drogeriu tak to nie je az taka tragedia. Ale pokial z toho platis aj ine vydavky.. napr.skolka a pod. Tak je to malo.
Hned po vyplate mi prevedie 500€ na stravu. Ostatne vydavky (energie, poistky atd mame podelene aby to netahal len jeden), z rodicaku kupujem plienky, oblecenie... ostatne peniaze co mu zvysia idu do prerabky domu, odklada sa na dovolenku, na jeho stravu mimo domu (pracuje v terene po niekolkych krajoch). Vieme obaja kam idu peniaze, nikto si neskreckuje natajnása pre seba...
nic mi nenechava, mame spolocne financie takze kupujem co chcem a kedy chcem. toto vydelovanie financii nikdy nepochopim, ved ste rodina paneboze
@biibiana z toho platí len stravu deťom a tie sú malinké (1 a 3 ročné) benzín, pripadné oblečenie, drogeria… a sem-tam bez vedomia manžela z toho zaplatí u rodičov elektriku a sem tam internet (podľa toho, čo píše autorka)
Keď tu nebudeme rozoberať fakt, že sa priživuje na svojej rodine, ktorá jej zadarmo poskytuje stravu a ubytovanie) čo nie je témou, tak si myslím, že až tak malo peňazí na míňanie nemá…
Veľa z vás tu píše o ekonomickom týrani, aj keď na to ze žijú u rodičov sa mi zda ze ma dostatok financií. Rodičovský bol 380€ prídavky sú 60€ na jedno dieťa to je 500 plus 150 sme na sume 650€ co si myslím ze je pre 3 ľudí fajn keďže väčšinu veci platia rodičia. Hlavne je si teba uvedomiť ze stavba domu je v dnešnej dobe extrémne dráha a je potrebné sa uskromniť. Keď sme stavali dom my tak sme žili viac než rok z rodičovského príspevku, pretože celý manželov príjem šiel do stavby, ale vďaka tomu dnes nemame hypotéku. A teda za ten rok uskromnenia to stalo 🙂 a teda dúfam ze keď dom postavíte vaše finančné pomery sa zlepšia
Celá manželova výplata chodí na môj účet. Teda on ma k nemu prístup, ale je to účet na moje meno. Nič mi nevydeluje. Hospodarime spoločne.
Ak je to tak ze má celý rodicak ,prídavky na deti a ešte k tomu 150 eur ,nech sa nikto nehnevá ale to je viac než dosť ... Niekto z toho ešte platí aj nájom ,škôlku ,školu ...
@kristinapetronela hmmm ked sa to takto vezme, tak ako nie je to teraz najmensia suma. My to naprikald takto nemame. Vsetky peniaze idu na jeden ucet a z toho sa vybera
celu vyplatu
Tiež máme spoločný účet a teda fakt si nepýtam povolenie na nakupovanie, predsa len, nakupujem aj preňho 🤷🏼♀️ ja nechápem páry kde žena “dostáva na prídel” peniaze na domácnosť, to mi príde na hlavu postavené.
V nasej domacnosti a domacnosti zien nasej rodiny je to asi takto: to co zarobi zena - je jej. To co zarobi muz(manzel) - je spolocne…
Jednoducho povedane co je moje je moje a co je muzove je nase 😆
Takze ta obdivujem, ze si ochotna zobrat 150 €urovky od chlapa co zarobi 4tis mesacne a to este s 3 detmi na krku.
Naozaj ta OBDIVUJEM
@aurora33 nerozumiem čo sa má pýtaš. Ja som jej rodičov nespomynala. Ani neriešila, či žijú zadarmo či platia. Moji rodičia napr. nechceli aby som im prispievala, keď som u nich žila a stavala dom. Napriek tomu som im dávala peniaze a keď som sa sťahovala mi ich mama dala na zariadovanie. To keď je niekto spolu 11rokov, neznamená, že musia spolu žiť 11rokov. Nemyslím si, že sú neschopaci, keď stavajú dom.
Normalne mu vysvetli, ze Ti to nevychadza. A povedz kolko potrebujes mesacne. Aspon tych 350€ by Ti mal davat. Vsetko islo hore, naklady sa zvysuju, len taky zubar, lieky, sezonne topanky, oblecenie, potraviny….My neriesime Moje/Tvoje. Zarabam aktualne o nieco menej, lebo mam skrateny uväzok kvoli detom. Makam od svojich cca 13-tich, no veru, keby chlap financne vydeloval mna a deti, by bol doma iny cirkus…. 🙂 Musis si stat za svojim, nevychadza a hotovo, vsak to neprepijes, ale investujes do rodiny.
U nas to takto nie je, peniaze sa davaju nakopu a berie sa z nich podla potreby. Proste spolocna domacnost, spolocne peniaze, ziadne moje a tvoje a musim povedat, ze to zatial funguje dobre
Niekedy sa mi rozum nad ženami pozastavuje , človek tu niečo napíše .. a vy tu rozbehnete takz tému ako keby som bola neschopná , to že mám rodicak áno mám a? Vy nemáte ? Bohužiaľ , aj také sú ženy že žijú z rodicaku a mne je jedno čo je pre vás niektorú malo a veľa. Na seba neminam a nekupujem si nic pre seba .. všetko len deťom , či sú to lieky, oblečenie , či niečo pre radosť a určite nebudeme jesť dva dni suché rožky .. a aj do obchodu chodit treba či variť .. varím si sama , periem so sama , tankujem si sama , drogérii sama , jedlo .. mne naši neplatia nic .. a nie neprispievam to že zaplatím občas , je moja osobný záujem , nespomínam tu všetko lebo kebyze mám opísať všetko ako čo funguje zmeníme obraz a každá jedna napíšete niečo iné , som skromná. Nerozhadzujem , neminam .. šetrím. Ale na detoch šetriť nebudem .. ja nemusím mať , a mám rodicak 350€ a 150€ čo mi nechá muž , keď som mu povedala že je to malo prišlo mu smiešne neviem ako mu to mám vysvetliť .. a áno pošle mi len je mi trápne pýtať , poviem nech mi pošle 200€ a pošle 100 , tak myslím si že vždy som pracovala pred deťmi a nikdy som nebola na nikom závislá som typ ženy čo je nerád závislá a stále pýtať od muža .. bohužiaľ , a to ze moji rodičia áno žijem s nimi 3 roky ako sme manželia , a predtým som chodil do práce a bola slobodná , zarobila som si , a mala svoj príjem .. a to že naši nechcú aby som viac prispievala je ich rozhodnutie 👌 dúfam že som to tu dala na jasnú mieru , nie každý ma spoločný príjem a účet , a je jasne že , necítite - keď mate účet spoločný a stále na ňom niečo je .. ja mám účet svoj a on svoj . A viem čo je nemať a čakať na rodičovský. Aby som mohla kúpiť niečo pre bábätko a do pôrodnice necakam ľútosť. A už žiadnu odpoved , každá máme svoje ale trosku sa zamyslite .. ako súdite ženu na základe otázky len že koľko vám muži prispievajú , ste ako nenazrane hyeny. 🙏🏻 peace👌👍🏻 a to akého mám muža “. Veľmi dobre viem takže , nemusíte tu spomínať ako a čo a čo mám robiť 🙏🏻
Autorka, ked muzovi povies, ze potrebujes 200€ a on ti posle 100€, tak je kreten. Ak by mi toto chlap robil, tak okamzite pisem do prace, ze o mesiac nastupujem a on moze prebrat starostlivost o deti. Ani by ma nenapadlo snim mat dalsie dieta a toto riesit 🙄
Dostala ma tá tvoja poznámka, MNE NAŠI NEPLATIA NIČ , nie , neplatia ti nič, len bývaš zadarmo, elektriku máš zadarmo, vodu máš zadarmo, kúrenie máš zadarmo. Čiže 500€ máš len na jedlo, kozmetiku, potraviny. V dnešnej dobe je to pomaly bežná suma, ktorá niektorým zostane po zaplatení účtov, ktoré ty neplatíš, lebo ich platia tvoji rodičia. Kde sú prídavky cca 400€ , keď muž pracuje v zahraničí? Staviate dom bez hypotéky, čo je v dnešnej dobe luxus. Určite sa to oplatí chvílu sa uskromniť a nemať hypo na 30 rokov na krku.
@lalenka33 pretože nechcú aby som im prispievala už toľko nezáviďte , prídavky mám zo sk nepoberám zo zahraničia nic 🙂 a ani muž .

tak ja teda neviem, ale citam to tu a nestiham sa cudovat, aka som bola sprosta...u nas je to cele zle, muz plati elektriku, plyn a hypo...ja platim vsetko ostatne, od potravin, cez drogeriu az po kruzky...napriek tomu muz tvrdi ze vsetko plati on...preto sa aj rozvadzame...skoda ze som sa nerozhodla skor