icon

Koľko peňazí vám necháva muž na domácnosť?

9. mar 2023

Ahojte keďže som na rodičovskom a mám dve deti tretie na ceste môj muž mi necháva 100-150€ pracuje v zahraničí , a keď pýtam tak sa ma opýta veď mas doma .. ( mám áno, len už je mi to zúfalé a trápne pýtať , už aby som si pri troch detoch robotu hľadala popritom čo som doma ) 😏 koľko nechávajú vám ? Potom mu ukážem tento príspevok koľko muž prispieva iným ženám .. ďakujem ;)
Chcela som som si uz nakúpiť veci do pôrodnice a také te základy. ❤️ ďakujem ;)

Strana
z8
letfenixa
11. mar 2023

@autorka akože kto ti závidí??? Zas si nefandi. Ty tu riešiš, že ti chýbajú peniaze. Tak si to ries s mužom.

kaitlin3
11. mar 2023

Ešte raz, ty svojho milujúceho muža a otca tvojich deti POPROSIS (už len toto 🤦‍♀️) o 200€ a on ti pošle 100€ a zarába ako vravíš 4000€. Ak tebe toto nepride ako ten jediný problém tak potom tu už nič ti netreba písať, proste máš klapky na očiach.
To s tými rodičmi ja chápem, tiež sme boli mladi a nemali sme peniaze na vlastne bývanie, ale zobrali sme si hypotéku a do dvoch rokov sme sa sťahovali do vlastného, teraz je všetko drahé, aj stavba domu sa brutálne predražila oproti minulým rokom, rodičia tiež od nás nechceli peniaze na energie v domácnosti ale tiez o deti sme sa finančne starali sami, neviem kde bývaš ale u nás v regióne je viacgeneračne bývanie úplná bežná vec a sú rodiny ktoré ta bývajú cely život, nikto sa na to nepozerá ako na vyciciavanie rodičov ako tu na konikovi.

ALE tu je problém že tvoj muž je kreten ktorý si ta tým čo ti robi a ako sa s tebou hra že ti neposiela peniaze ktoré potrebujes pre VAŠE deti, tak si ta absolútne neváži ako ženu a matku. Keby na to nemal, tak pochopíme že šetrí a nemôže ti poslať, ale on na to ma, zarába super a ty nemáš prehľad či naozaj idu všetky peniaze do domu, či v zahraničí žije na rožkoch s májkou.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
44janica44
11. mar 2023

Píšeš ze si pracovala a teraz si na rodicaku a prídavky na 2 deti máš zo SR. No matika nepusti ale od štátu máš cca 530 eur nie 350 ako tu píšeš. Čiže 530 +150 spolu 680. Mimochodom štát ti dáva viac ako muž a tebe sa to zdalo malo... je to veľmi veľa keďže štát nemá povinnosť ti komplet dotovať deti - on ti neprikazal ich mat a v prvom rade sa o deti majú starať rodicia a robiť si ich toľko koľko vedia uživiť.

A milujúci manžel sa prejavuje trosku inak ako tvoj. Milujúci manžel sa opýta ci máš dosť peňazí aby osobám ktoré miluje (žena a deti) nič nechýbalo keď
je preč. Áno stavia dom ale to neznamená ze rodine bude chýbať na bežné veci. Môj milujúci muz keď som ostala na PN tehotna sa ma pýtal ci mi netreba poslať a to sme boli ešte bez deti, komplet náklady na bývanie a nákupy robil on a ešte mi chcel posielat peniaze. Ale mame peniaze spoločne len na 2 účtoch teraz som na rodicaku a stále platí všetko zo svojho účtu nemá problém ísť zaplatiť balík s dobierkou a NIKDY by mi nevyclenoval peniaze ze tu máš a z toho musíš vyžiť.
Väčšina žien má doma takého muža. Tvojho ti tu nikto nezávidí. Ak si myslíš ze ti ho závidia kvoli platu a domu bez hypo ( ktorý ešte nie je) si na omyle - väčšina žien to chápe. ako to máš teraz to budeš mať aj potom síce dom bez hypo ale muz ti necha par eur a
Staraj sa. Ozaj niet čo závidieť. Radšej bývanie s hypo ale s normálnym chlapom ako s takýmto škrobom
. Keď ti skončí rodicak a nebudeš si vedieť nájsť prácu pri 3 deťoch keďže si na ne vacsinou sama koľko ti necha? Veľa to isto nebude.

aurora33
11. mar 2023

Pockat, to ti mame závidieť toho tvojho škroba, ktorý ti na dve teda pomaly tri deti dá úbohých 150€? A keď ho pekne poprosis že potrebuješ 200, tak ti pán Škrob pošle 100? Toto ti mame závidieť? 😅😅😀😀
A k tej poznámke, že vaši ti neplatia nič, akože čo by si ešte chcela? Ved u nich bývaš zadarmo! Či ti majú ešte zaplatiť výbavičku pre tretie dieťa? Troska sa zamysli nad sebou. Vaši a vlastne aj štát ti dáva na deti viac ako ich vlastný otec.
Takže čo ti mame závidieť? To že obaja zdierate chudákov tvojich rodičov, alebo to že tvoj muž nevie matematiku a jednoducho ti prideľuje malo peňazí. Lebo tu nie je nič na zavidenie, skôr na zamyslenie.
A vieš čo? Ja ta vlastne ľutujem. Len taký príklad z môjho života. V septembri som robila nákupy pre deti do skoly (úbory, uteráky, pastelky perá a podobne) a manžel mi sám od seba (nemusela som ho prosiť ako posledná chudera) poslal na účet 700€, pretože ako sám povedal, vie ako všetko zdraželo a je rád, že nemusel behať po obchodoch on. Takže dakujem sama sebe že som si našla normálneho chlapa a nie takého lakomoca ako máš ty.

kristinapetronela
11. mar 2023

Že závidíme 🙂)) takého muža by som nechcela,čo od neho musíš pýtať ...deti sú ešte malé ale sama zistíš časom ,,že toho budú veľa potrebovať a on jednoducho neda ,lebo si tak zvykol.

jaroe
11. mar 2023

@aurora33 myslim, že autorka spomenula závisť v súvislosti s bývaním zadarmo u rodičov. Naložili jej tu za to riadne, pritom je to zrejme forma finančnej pomoci od jej rodičov, ktorí to tak sami navrhli a trvajú na tom, že nechcú žiadne peniaze. Nebolo by to nič výnimočné, veď v našej spoločnosti je to bežné. Hlavne ak rodičia vedia a vidia, že "deti" nerozhadzuju a chcu bez hypo postaviť dom. Ale to už musí vedieť autorka, či to je naozaj takto alebo je rodičom len nepríjemné pýtať nájom. Čo sa týka vydelovania peňazí, to je cez čiaru samozrejme, obaja by mali mať prístup ku všetkým peniazom a zároveň vedieť, do akej výšky môžu vyskakovať. Možno ten chlap naozaj vráža všetko do stavby a trochu v tom uletel neuvedomujúc si, že už to ide na úkor rodiny. A možno je to naozaj chrapun, ktorý z pozície momentálne jediného zarábajúceho ponižujúco vydeľuje.
.

letfenixa
11. mar 2023

@jaroe Je úplne jedno, aký dôvod k našej závisti si @autorka vymyslela, nie je žiaden.

iv007
11. mar 2023

Byvat s 3 detmi u rodicov a mat muza skroba nie je vobec zavideniahodne..Inteligentny clovek si najskor zabezpeci vzdelanie, dobru pracu, vlastne byvanie a az potom rodi ako jablon.

loginexistuje
11. mar 2023

tebe nie je absolutne co zavidiet a co je horsie ani tvojim detom ktore budu odkazane na zobranie si od otca ked budu rast
a stale si neodpovedala na koho je pisany pozemok a stavebne povolenie na dom ktory staviate?
a proste cele to ze nemas na vybavicku do porodnice a pritom muz dobre zaraba je velmi smutne a sa divim tebe ze to nechas tak vobec ved mu posli zoznam a nech ti kupi v zahranici on co treba

aurora33
11. mar 2023

@jaroe pochybujem že jej toto niekto závidí. Mne je skôr ľúto jej rodičov že musia toto zažívať. Akože mať doma nasackovanu dcéru s dvoma deťmi, ktorá musí škamrať peniaze od muža. No naozaj zavideniahodne. Skôr si myslím že je hlúpe jej rodičom ešte niečo pýtať. Mne by to jednoducho nedalo. Ale to som ja.

jasminkaj
11. mar 2023

Máme spoločné financie ako normálni manželia 🙏 Nič mi teda "nenecháva".

lalenka33
11. mar 2023

A čo ti máme závidieť, že muž ťa neberie za rovnocennú partnerku a vydeluje ti peniaze? Ani sa mu nečudujem, ked si očividne nič nevážiš. Keďže bývanie zadarmo ie pre teba nič. Je pekné od nich, že nechcú, aby si prispievala, ale mala by si si to vážiť a nie drzo napísať, že ti nič neplatia!

dominika7990
11. mar 2023

My mame účet každý zvlášť, keď som bola na materskej materská bola pre mna a deti a on platil účty komplet všetky hypo výdavky na bývanie atd a aj väčšie nákupy v potravinách.ked mi to nevyšlo vypýtala som si peniaze a dal mi. Teraz už pracujem príjem mám iba o cca 300€ nizsi od neho . Dám mu polku na hypo a so všetkým čo sa kupuje do domácnosti a deťom ideme na polovicu.

dianka555
11. mar 2023

@autorka a vyjadrenie manžela, písala si že mu dáš prečítať túto debatu. Jeho názor nič? Kde je, nech sa aj on vyjadrí. Nech je to fér, či to už nie?

cacianka
11. mar 2023

Vieš, aký príspevok s akým obsahom si napísala , také maš odpovede. Nám nemusíš ukazovať vyplatne pásky, ani výpisy z účtu, ale údaje i vašich príjmoch a výdavkoch si napísala otrasne chaoticky, bez súvislostí, aj to že žijete u tvojich rodičov takmer bezplatné veľa napovedá, si tu anonymne mala si napísať všetky základné a podstatne údaje, vtedy by si dostala relevantné odpovede a dobré rady.
Sama si môžeš za tie ustipacné príspevky od žien

weronika171717
11. mar 2023

Celu výplatu....ja sa starám o všetko.... On je spokojný, keď ma na obed do prace, tankovanie a na cigarety. A keď si chce niečo kúpiť, tak si doloží do peňaženky koľko potrebuje..... Odkaz tomu tvojmu, že máš nárok vedieť koľko zarába, kde dáva peniaze, a na oveľa viac peňazí ako ti necháva.... 100 až 150 eur minie človek na jeden obyčajný nákup na Slovensku.

jaroe
11. mar 2023

@aurora33 áno, môže to byť ako píšeš, že rodičia vidia, aký je zat a preto nepýtajú. Je ťažko vidieť celú situáciu z chaotickeho popisu.

lolita555
11. mar 2023

Keď môjmu mužovi pípne výplata obratom mi ju posiela na môj účet ,on nechce mať peniaze iba čo potrebuje na obedy a tak....keď chce niečo väčšie si kúpiť vypýta si.ja mu stále vravím nech si nejaké peniaze nechá ale on nechce že ja viem kde čo a koľko mám kúpiť a vie že ja zas neminiem hala bála kade tade takže u nás takto a koľko miniem a kde ho nazaujima

erikab82
11. mar 2023

Vieš kto je štát? My ľudia. Prečo sa mame skladať na tvoje decká, len preto, že muž ti nedáva peniaze. Neviem si predstaviť žiť s tých peňazí, ja som rodičák vždy minula len na dieťa. Mlieko, plienky, kozmetika, nejaké výživy a oblečenie. Dieťa má mať kvalitnú stravu, fakt neviem, čo im z takej sumy kúpiš. A kde je oblečenie? A čo tvoje potreby? Prečo manžel nevie, že platíš občas elektriku a internet? To snáď mal sám ponúknuť.

sisaka
11. mar 2023

Škoda už písať niečo, autorka si sama v odpovediach odporuje a neudáva všetky fakty, ani neodpovedá na otázky, ktoré by podali skutočný obraz o jej situácii. To ma len usvedčuje v tom, že pravda, ako to už často býva, je úplne niekde inde

zobaka
11. mar 2023

ked som bola na rodicovskom nenechaval mi nic, lebo proste nemal, ja som si cely cas
na rodicaku privyrabala, keby mal, da mi, ale nikdy nezarabal tak, ze by mohol dopriat, skus sa s nim porozpravat predsa v zahranici nezarobi 600 e ako na SR..

mandarinka555
12. mar 2023

@bajka16 Len reakcia na tvoj príspevok....Máme spoločnú domácnosť....spoločné deti....ale oddelené postele a oddelené účty. Takto fungujeme už skoro 40 rokov ako manželia, tak kde je problém?

nikyball
12. mar 2023

@mandarinka555 problem to je az vtedy ak to jednemu nevyhovuje

portret7
12. mar 2023

Podľa mna ti necháva akurát vzhľadom na to, že najväčšie výdavky a tými sú stavba domu prevzal na seba a to bez hypotéky. Rodicak + vreckové od muža ti musia stačiť, keďže bývate u rodicov. Podľa mna nevies hospodáriť a vobec ale že vobec si neuvedomuješ, koľko peňazí muz vrazil do stavby domu BEZ hypotéky, i tom môže 90% mladých rodín na SK iba snívať a tebe sa mali. Prosim, daj prečítať tuto diskusiu mužovi. Radim naopak, nie ty ho máš poslat kadelahsie, ale on teba. Sorry.

ace123
Autor odpoveď zmazal
ace123
13. mar 2023

No po precitani niektorych komentarov teda neviem ci autorka uz ma dost nazorov alebo poviem len tolko.Ja mam priatela, pracujeme obaja, on zaraba lepsie a aj ked sa vydavkami podielam min 45 percent on obcas pozve do restauracie, zaplati nakup, kupi nejaku maličkosť do bytu. Ak raz budeme mat deti a vezmeme sa co vy uz deti mate cela situacia sa meni. Ja prispievam do vztahu vychovou deti a staranim sa o domacnost, po case navrat do prace samozrejme, on ale pracuje a prinasa príjem. Financie by mali byt spolocne a spolocne rozhodovanie na co peniaze pojdu. Vy ako zena a matka si zasluzite aj utracat peniaze na seba, nie len na deti pretoze vychovavate vase spoločne deti a tato úloha je nenahraditelna

Strana
z8