icon

Koľko platíte hypotéku?

alenamihal
15. jún 2022

Kolko platite hypo a na ako dlho ?? MY mame 590 eur na 30 r. ( uz len 25 haha ) Ja uz rozmyslam ako sa jej rychlo zbavit,aby som nemusela cely dochodok tlacit do hypo..a to len mam par rokov za sebou a dlhy maraton pred 🙂

Strana
z4
nominativ
15. jún 2022

@17alexis mne naši vybrali inú strednú, tak som šla pedagogiku študovať až po strednej. To ale kôli rodinným problémom nebolo ľahké, musela som to prerušiť, dokončiť už popri materskej. Následne som sa celá natešená ponáhľala si plniť sen. Práca je úžasná, presne taká, ako som chcela. Ale prišli nejaké problémy v manželstve a až vtedy som si naplno uvedomila, ako nemám absolútne šancu prežiť v tomto svete sama a že som vlastne vo väzení. Ani tu hypotéku by mi samej nedali. Možno na jednoizbák s dvoma deťmi a psom. Ani prenájom nenájdem v spomenutom zložení. Áno, ja som o sebe presvedčená, že keby ešte chcem, môžem rozbehnúť aj inú kariéru, ale je veľmi smutné, že tento štát úplne ničí sny. Aj takéto obyčajné.

A ďalšia vec je, že sa zas netreba tváriť, že každý má vlohy ísť robiť niečo iné a zarábať ťažké prachy. Na slušný život by mal stačiť každý plat v slušnej práci. A keďže nás platí štát, kde inde ísť pýtať?

Každopádne, ospravedlňujem sa za zmenu témy. 🙂

17alexis
15. jún 2022

@nominativ ved toto, ze stat sa stara len o svojich "vybranych" zamestnancov a na ucitelov a sestry sa akosi zabuda. Pritom su to velmi dolezite povolania. Aby sme sa nezbadali, az bude velmi neskoro. Drzim ti palce, nech sa ti dari ci uz v skolstve alebo do buducna inde. 😏

modraslamka
15. jún 2022

my hypo 388 (slsp), 150 (pss) - dofinancovanie

darkswan
16. jún 2022

450 s jednym prijmom, da sa v pohode ale mam respekt🙂

andrejkap123
16. jún 2022

@bambulka814 to je super priklad a som rada. Teraz je hypo u nas 14% z platu, a od buducna bude 11% 😊 a naozaj to ani necitime.

zuzanka.zuzu
16. jún 2022

tak sa pridávam k štvorciferným 😀 plus máme ešte aj spotrebáky takže naše mesačné platby len bankám sú 2638,17e 😀 na 28 či 27 či koľko to rokov 😀

andrejkap123
16. jún 2022

@zuzanka.zuzu to nemylsis vazne. Ale to musite obaja velmi dobre zarabat ak vam banka dala take uvery. Mozem sa spytat ze to aku nehnutelnost za to platitte????

zuzanka.zuzu
16. jún 2022

@andrejkap123 my ich máme viac a áno, máme dosť dobré platy (a kur*vsky vysoké dane) a hlavne hotovosť vo výške takmer celej hypo (tuším už aj celej) ale ja sa ju nechystám splatiť skôr, tie úroky sú stále nízke v porovnaní s rastom cien, čiže mne sa oplatí držať hotovosť a niečo za ňu kúpiť-predať a tak dokola, než splatiť hypo a "nič" nemať

andrejkap123
16. jún 2022

@zuzanka.zuzu jasne ved nech sa Vam darí 🙂

saxana000
16. jún 2022

400e na 15 rokov
5 je uz za nami

alenamihal
autor
16. jún 2022

@zuzanka.zuzu TO SOM som si len ja myslela,ze mame take vydavky ..tiez okolo 2500 mes ide fuč ...zaklad.ze je praca a zdravie 🙂)))))

Strana
z4