Koľko platíte inkaso v rodinnom dome?
Ahojte,
koľko platíte inkaso v rodinnom dome?
Dom je takmer prerobený ( strecha, zateplený, okna posledná výmena pred 5 rokmi). To píšem len ak by niekto pisal, že týmto sa dá ušetriť.
Tento mesiac nám “len tak” zvýšili vodu zo 115€ na 130€. To inkaso je už 385€. Máme samozrejme aj hypotéku.
Preto ma len zaujíma, či len my to mame nejak blbo nastavené ale je to normálne.
Inak aby som nezabudla dom je 4 izbový.
Plyn je necelých 150€, elektrika 90€, TKR 14€.
Až sa bojím čo bude po novom roku🤦🏼♀️
Je to len čisto informatívne. Ďakujem.😁
Za vodu mate velmi vela,iba ak mas bazen ,velku zahradu atd..ja mam 45e voda,96e plyn =tu cakam vyssie od nove cca na 100 e, elektrika 85eur a to mam velky dvojposchodovy dom 350m2
@anonym_autor my v dome mame vodu 35€ mesačne. Tiež 4-izbový dom
Voda 130€? To na kolko mesiacov. To sa mi nezda ta suma. To by si naozaj musela napustat bazen a polievat zahradu a neviem co.
Mate strasne drahu vodu, m mame ca 50€ za polroka (bazen a zahrada sa napaja zo studne) 6 izbovy dom. Ele 65 a plyn 100€. Neunika vam niekde voda?
Tá voda to myslíš mesačne alebo na pol roka? Lebo to je extrémne veľa!
Aj mne sa to zdá veľa. Ale zase periem denne 2-3 pračky, niekedy aj 4, každému periem zvlášť a ešte podľa farby. To viem že toto jedno robím tak, že nešetrim. Tohto roka sme ani bazén nenapúšťali keďže minulého roka sme sa v ňom kúpali 4 krát. Tak tento rok som deťom napustila len ten malý detsky. A vody vychádza stále pri vyučtovani tak že akurát. Nie sú nedoplatky ale ani žiaden preplatok. Ja už nechápem. Už sme kúpili aj umývačku riadu lebo vraj sa pri tom dá ušetriť voda. Mame ju 3 mesiac čiže zatiaľ neviem. Ale včera keď prišlo inkaso a pozerám voda o 15€ len tak zvýšená no už sa mi to zdá veľa.
Aj mne sa to zdá veľa. Ale zase periem denne 2-3 pračky, niekedy aj 4, každému periem zvlášť a ešte podľa farby. To viem že toto jedno robím tak, že nešetrim. Tohto roka sme ani bazén nenapúšťali keďže minulého roka sme sa v ňom kúpali 4 krát. Tak tento rok som deťom napustila len ten malý detsky. A vody vychádza stále pri vyučtovani tak že akurát. Nie sú nedoplatky ale ani žiaden preplatok. Ja už nechápem. Už sme kúpili aj umývačku riadu lebo vraj sa pri tom dá ušetriť voda. Mame ju 3 mesiac čiže zatiaľ neviem. Ale včera keď prišlo inkaso a pozerám voda o 15€ len tak zvýšená no už sa mi to zdá veľa.
@anonym_autor to je mesacne???
Tá voda to myslíš mesačne alebo na pol roka? Lebo to je extrémne veľa!
@anonym_dd26f2 mesačne samozrejme.
@anonym_autor to je mesacne???
@anonym_178cba áno
aj platba za vodu 130€/mes je extrém, aj prať 3-4 pračky DENNE je extrém. Koľko je ľudí v domácnosti 10?
Za vodu mate velmi vela,iba ak mas bazen ,velku zahradu atd..ja mam 45e voda,96e plyn =tu cakam vyssie od nove cca na 100 e, elektrika 85eur a to mam velky dvojposchodovy dom 350m2
@alenamihal záhradu nemáme. Iba ak na parapete kvety polejem. Čo mi príde zanedbateľne.
my sme za 2 roky zaplatili 570 eur za vodu a mame obrovsky bazen
odfot ten predpis bez osobnych udajov - lebo toto miesanie pojmov je cudne
aj platba za vodu 130€/mes je extrém, aj prať 3-4 pračky DENNE je extrém. Koľko je ľudí v domácnosti 10?
@zuzidr 5 členka rodina. 2 deti. Áno to viem že je veľa. Toho som si vedomá.
@anonym_178cba áno
@anonym_autor chod pozriet do sachty, ci vam neunika voda... to si neviem predstavit nijako...
@anonym_autor cca každý člen domácnosti ti behom 24h naplní jednu práčku?
posledný stsav vovdomeru ste si sami nahlasovali ? nemáš tam nedoplatok v tej sume?
@zuzidr boli opisovať 2 páni. A nie to to mesačne.
@anonym_autor vela peries. akoze chapem kazdy den raz. ale 2-3x? fuuuu
@anonym_b6868a zachvíľku počkaj. Idem ho odfotit. Len neviem či ten nový nemám v aute ešte, minulo mesačný mám vyplatený v skrinke. Ten ti pridávam tu tam je voda ešte po starom
@anonym_autor akoze inac aj plyn a elektrinu nemate zrovna malo... tu elektrinu dajme tomu (na vrchnej hranici uveritelneho... mozno kvoli tym prackam)... ale plyn je ze fakt dost vela a ta voda je nenormalna... prakticky 10x tolko co my...
@anonym_autor mne sa to nezdá. Nemáte niekde úniky vody? Bývaš v meste v dome? Tá voda, to je vodné aj stočné? Akú máš práčku? Predpokladám že nie starú Tatramatku, tá mala spotrebu aj 120litrov na jedno pranie.. ešte ma napadlo, deti sa kúpu vo vani? Každý deň? Akú plnú vaňu napustis? Ono pol vane je aj 200 litrov vody, ak to všetko ide potom do kanála, tak sa to nazbiera .. my deti práve kvoli neexistujúcej kanalizácii (máme žumpu) nekupeme, len sa rýchlo osprchujú... Preto viem, že vaňa plná vody veľmi zvyšuje spotrebu ai vody, no aj stočné...
@anonym_autor vela peries. akoze chapem kazdy den raz. ale 2-3x? fuuuu
@anonym_28cc05 čiže to bude tým pranim asi. Viem to samozrejme zredukovať. Niekedy dám len dvoje leginy do pračky. To je moja úchylka asi nejaka na tu práčku 🤦🏼♀️😂
@anonym_autor mne sa to nezdá. Nemáte niekde úniky vody? Bývaš v meste v dome? Tá voda, to je vodné aj stočné? Akú máš práčku? Predpokladám že nie starú Tatramatku, tá mala spotrebu aj 120litrov na jedno pranie.. ešte ma napadlo, deti sa kúpu vo vani? Každý deň? Akú plnú vaňu napustis? Ono pol vane je aj 200 litrov vody, ak to všetko ide potom do kanála, tak sa to nazbiera .. my deti práve kvoli neexistujúcej kanalizácii (máme žumpu) nekupeme, len sa rýchlo osprchujú... Preto viem, že vaňa plná vody veľmi zvyšuje spotrebu ai vody, no aj stočné...
@anonym_0d3dca mame aj sprchač aj vaňu. Kupé sa iba mladšia aj to vo vaničke nie vo vani. Inak sa sprchujeme. Samozrejme každý deň.
@anonym_28cc05 čiže to bude tým pranim asi. Viem to samozrejme zredukovať. Niekedy dám len dvoje leginy do pračky. To je moja úchylka asi nejaka na tu práčku 🤦🏼♀️😂
@anonym_autor inac fakt, to nemate aj so stocnym? Tym padom deleno 2...
A inac - sice pri tych nakladoch je to asi nic, ale zbytocne platite poste za ten papierik... nechaj si to posielat mailom a zriad normalne inkaso v banke...
@anonym_0d3dca mozno si na to kapla... ci to nie je aj so stocnym...
@anonym_autor Inac teda to si vies dost dobre vyratat... Pozri vyuctovanie aj s m3. Pozri, kolko ti pracka mina vody na 1 pranie a vies vyratat, kolko vody je z toho pranie...
@anonym_autor Plyn 100, elektrina 34. Ale upozorňujem, že pracujem z domu a dieťa je tiež doma 24/7. Čiže sa u nás denne vari, svieti a kúri 24/7.
Vodu veru netuším, to máme len raz ročne platbu. Je to dosť pálka, keďže sme doma 3 osoby plus zvieratá. Čiže podlahy umývam doma.
Povedala by som, že platíte veľa za všetko.
Elektriku máme podobne ako ty, plyn.u nás nie je zavedený, studňu máme vlastnú, ale keby sme mali.vodovod cena za kubík je 0,65€.
Za 130 x12 by si u nás mala.ročne 2,4mil litrov . To neexistuje keď nepolievate, nemáte velký bazén.
Čo je trk?
Ale mimo.úvodnej otazky súrne skontrolovať vodomer, či náhodou netočí aj keď nikde voda netečie? Netečie Véčko? Nekvaokajú kohútiky?

Voda 130??? To mate doma vodny park ci preco tolko platite za vodu?