icon

Koľko platíte inkaso v rodinnom dome?

3. okt 2025

Ahojte,
koľko platíte inkaso v rodinnom dome?
Dom je takmer prerobený ( strecha, zateplený, okna posledná výmena pred 5 rokmi). To píšem len ak by niekto pisal, že týmto sa dá ušetriť.
Tento mesiac nám “len tak” zvýšili vodu zo 115€ na 130€. To inkaso je už 385€. Máme samozrejme aj hypotéku.
Preto ma len zaujíma, či len my to mame nejak blbo nastavené ale je to normálne.
Inak aby som nezabudla dom je 4 izbový.
Plyn je necelých 150€, elektrika 90€, TKR 14€.
Až sa bojím čo bude po novom roku🤦🏼‍♀️
Je to len čisto informatívne. Ďakujem.😁

martinka13
3. okt 2025

No my platíme za vodu cca 500 eur za rok. Veľký rodinný dom, bazén, zavlažovanie trávnika, dvaja puberťáci, ktorí su denne hodinu v sprche. Veľa periem, denne umývačka riafu..... Neplatime síce stočné, ale ten Tvoj náklad na vodu je extrém.

winki13
3. okt 2025
@zic

@anonym_0d3dca mozno si na to kapla... ci to nie je aj so stocnym...

@zic ale aj so stočným je to raz veľa mesačne. Koľko máte autorka nárast kubíkov na vodomere od posledného odpočtu?

zic
3. okt 2025
@winki13

@zic ale aj so stočným je to raz veľa mesačne. Koľko máte autorka nárast kubíkov na vodomere od posledného odpočtu?

@winki13 to hej, ale o polovicu menej 🙂 🙂

madeincssr
3. okt 2025

@anonym_autor prat treba len ked celkom naplnis pracku. Umyvacka riadu dtto. Inak sa plytva vodnym/stocnym aj elektrinou (ohrev vody je velky spotrebic). Ved staci oddelit biele, farebne a syntetiku (jemne pranie). Mozno mat 3 kose (alebo nieco trojite) na pradlo? Pracku mas slusnu (co dava len tolko vody, kolko je v nej pradla)?

anonym_28cc05
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_28cc05 čiže to bude tým pranim asi. Viem to samozrejme zredukovať. Niekedy dám len dvoje leginy do pračky. To je moja úchylka asi nejaka na tu práčku 🤦🏼‍♀️😂

@anonym_autor ja to velmi dobre poznam, ale ked nam dvihli ucet za elektrinu ...tak som si vstupila do svedomia...

luccys
3. okt 2025
@zuzidr

aj platba za vodu 130€/mes je extrém, aj prať 3-4 pračky DENNE je extrém. Koľko je ľudí v domácnosti 10?

@zuzidr Mne to pride uplne chore. To akoze sa peru 2 cierne tricka a potom 3 biele a potom 1 kosela? Totalne plytvanie.

anonym_b54aac
3. okt 2025

@anonym_autor my platíme vodu nejakých 80/rocne. Stocne zatiaľ neprišlo. Elektriky 90 mesačne (kúrime tep. Čerpadlom) a tento rok mi ešte vracali nejakých 30 eur.

autor
3. okt 2025
@luccys

@zuzidr Mne to pride uplne chore. To akoze sa peru 2 cierne tricka a potom 3 biele a potom 1 kosela? Totalne plytvanie.

@luccys áno presné tak hoci posledný mesiac som mala dni keď som aj 2 dni neprala keďže viem že toto je zle čo robím tak sa snažím nejak to zredukovať pomaly

ika02
3. okt 2025

Ahoj, prať len 2 legíny? Prečo neperieš spolu? Veď dávaj dezinfekciu do práčky a tvoje, mužove a detské veci šupni spolu. Ak by si mala doma seniora, ktorý má inkontinenciu (moču, stolice), tak len tie veci by som prala samostatne.

trnavacka
3. okt 2025

Stvorizbovy dom, 130 metrov, vek 18 rokov
Periem 6 práčok týždenne

Mesačne poplatky
Plyn 51 - len kúrenie a tepla voda
elektrina 14 (fotovoltaika),
voda a kanalizácia 20,
Spolu 85

anonym_178cba
3. okt 2025
@anonym_autor

@luccys áno presné tak hoci posledný mesiac som mala dni keď som aj 2 dni neprala keďže viem že toto je zle čo robím tak sa snažím nejak to zredukovať pomaly

@anonym_autor mas to aj s tym stocnym? Teda vlastne samotna voda je polovica uctu?
Tie pracky rataj, ze nech minie 40-50 litrov vody na pranie... to bude cast spotreby... stale to ale asi nevysvetluje tie platby si myslim...
A tym padom aj ta elektrina je strasne vela na 4i dom si myslim (duplovane ak nemate zahradu / polievanie)... A plyn detto...

klarissa25
3. okt 2025

Elektrika 115 mesacne, a voda vychadza mesacne cca 30e. Z elektriky mavame preplatky

biba_18
3. okt 2025

perieš 2 leginy a vodu máš ako keby si prala 12 tričiek…

winki13
3. okt 2025

v rodinnom dome 4ludia, bazén, záhrada mesačne 30 euro vodné + stočné.

biba_18
3. okt 2025

@anonym_178cba ak kúri plynom tak to aj vychádza, ja mám byt a za plyn a elektriku platím nejakých 110…

zalka
3. okt 2025

@anonym_autor šialené...
Dom 300m2, všetko na elektriku... Elektrika 170e voda 15e mesačne...

Máš veľmi drahu a neekologicku úchylku, tak za ňu platíš... Bud zmeníš správanie a pomôžeš svojej peňaženke a aj prírode... Alebo ti náklady na bývanie budú každoročne rásť.

anonym_178cba
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a teda... my mame mesacne 100 elektrina, 76 plyn... voda 12/mesacne + teda 12 stocne.. mame radi velmi teplo v dome... bezi cerpadlo na bazen 6 mesiacov v roku nejakych 9 hodin denne... bazen samotny je okolo 50 kubikov za rok... velky dom, ale to nehra taku rolu, skor pocet ludi a spotrebice... ale stale sme niekde uplne inde na spotrebe

7miriam77
3. okt 2025

Ako sorry, ale prať 3-4 práčky denne? Preboha 🤣🤣🤣to je buď daka závislosť,lebo inak si to vysvetliť neviem. A každú farbu zvlášť a pre každého člena rodiny zvlášť??? 🤣Tak toto som ešte nepočula. Prečo to tak vlastne robíš? Veď normálne,jeden deň oper biele, ďalší deň farebné. Uvidíš ako ušetris na vode,no aj na elektrike!!!! A aj na prachu na pranie.

winki13
3. okt 2025

odčiítaj si vodomer a elekromer pred praním a po praní a uvidíš.

anonym_0cf191
3. okt 2025

Rekonštruovaný dom 170 m2, plyn, voda (aj stocne), elektrina cca 110 eur spolu. Nešetríme ani vodou, ani teplom. Denne idú 3 PC a TV.

felycity
3. okt 2025

je to etrémne veľa za vodu, je to tvoja vec , ale každý deň práčke a každému zvlášť prať = veľký únik peňazí, mne nesedí aj cena za plyn vs elektrina - čím kúrite? ak plynom tak aj tá elektrina je podľa mňa dosť...prekontrolujte si tú vodu, zredukuj pranie.

anonym_dd26f2
3. okt 2025

Ako áno, peries strašne veľa, ja mám 5 detí, ale práčka ide raz denne, niekedy dvakrát, keď mám posteľné alebo uteráky. Ale aj napriek tomu sa mi to zdá veľa. My toľko platíme za pol roka, rodinný dom, 7 ľudí, v lete bazén. Vodou nejak extra nešetrim, ja sa dlho rada sprchujem. Určite zredukuj pranie, ale ja by som dala aj skontrolovať vodomer, alebo nemáte potrubie prasknuté? Proste mi to príde strašne vela.

anonym_dd26f2
3. okt 2025

Ale keď tak pozerám, všetko mi príde veľa, aj plyn, aj elektrina. My platíme elektrinu 95€, a to snou aj kurime! A vy máte toľko bez kúrenia, to zaco? Za telku a počítač? Fu, riadne spotreby toto....

nataliik
3. okt 2025

Dom 350m2, elektrina 65€ mesačne, vždy vracajú, voda 17€mesacne.

anonym_b6868a
3. okt 2025

mna by zaujimala ta rocna spotreba vody v m3. ja periem tiez vela, denne pri sportovcoch musim, sme 4, ale platime 50 eur mesacne zalohu za vodu, sme v byte

autor
3. okt 2025

Kúrime plynom dokopy mame 8 radiátory a v kúpeľni plus ten taký rebríkovy. A mám aj sporák na plyn a varím denne niekedy aj večeru varím čiže ten plyn chápem. Kúrime napríklad už teraz cca týždeň a do konca zimy. Ale bude si robiť väčšie kôpky na prádlo už som rozhodnutá ono to ide aj na prášok aj avivaže dosť ked si to človek uvedomí.

anonym_28cc05
3. okt 2025
@anonym_autor

Kúrime plynom dokopy mame 8 radiátory a v kúpeľni plus ten taký rebríkovy. A mám aj sporák na plyn a varím denne niekedy aj večeru varím čiže ten plyn chápem. Kúrime napríklad už teraz cca týždeň a do konca zimy. Ale bude si robiť väčšie kôpky na prádlo už som rozhodnutá ono to ide aj na prášok aj avivaže dosť ked si to človek uvedomí.

@anonym_autor no ano, treba na to pozriet z globalu, tu ide aj o prasok a avivaz. a pracka sa ti skor opotrebuje...

alex49
3. okt 2025

To nemyslíš vážne, že v jednej práčke perieš dvoje legíny??? Kúp si ich 20 a per, keď je práčka naplnená. Keby máte 5 detí, tak pochopím 2-3-4 práčky denne, ale pri dvoch deťoch to nieje normálne.

anonym_dd26f2
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a čo máte na elektrinu, keď 90€ mesačne??? Ani ňou nekúrite ani nevarite, to je extrémna spotreba.

anonym_178cba
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ty platis 2x tolko za plyn ako my a to mame vacsi dom (viac izieb minimalne)... kurime na 24 stupnov... tak keby ste mali tuhe zimy tak nech mate o 20-30% vyssie platby... ale 2x? Lebo aj my varime aj na plyne aj na elektrike... ale vy mate aj elektrinu dost vysoko... proste vsetko...
Pozri aku mas sadzbu, ci ju mas spravnu....