Koľko platíte mesačne za 1-izbový byt?
Ahojte, prosím vás koľko máte mesačný predpis v 1 izbovom byte? Rozmýšľame kúpiť, ale poplatky sú na tak malý byt šialené.
Prievidza 110
Košice. 95€+7€ elektrina + 5€ plyn.
@autorka 3 osoby v 1izbaku? WTF
ba novostavba do 100e ale pri novostavbách v tom máš zase kadejaké poplatky za vyhrievané garáže, zahradnikov, detské ihriská osvetlené aj v noci, vlastne aj osvetlenie areálu... proste kadečo 😀
Tak ano, 230 je uz dost vysoka cena... Ale teda 3 osoby - masaker... To kurenie tiez uplne neviem, ako k tomu prisli. Ale nespadaju nahodou nejak do tej deregulovanej kategorie? Ze si dali v dobrej viere vlastny kotol a potom nemali narok na dotovany plyn? Inac neviem ako sa to da minut.
@zic nemaju svoj kotol.
@katkaseiner no, ved stahuju sa do vacsieho. Ale za 230 mesacne poplatky ten byt nepredaju. Tam je nejaky pes zakopany
Ja to tiež vidím tak, že horná hranica pre 1-izbový byt by mala byť v priemere niekde do 150€ - môže byť menej, ale to už záleží od lokality, ako som vyššie písal. 230 mi príde dosť veľa.
Tak do toho tepla nieje zaratany aj tepla voda?
@sevrin tak povedali mi na sprave domu, ze tak to tam je proste, ze zalezi aj od kotolne, ze co su panelaky kusok odtial maju nizsie platby. Plus tato rodinka mina aj vela teplej vody. Sle nic na tom nemeni to, ze platby su neprimerane vysoke na tak maly priestor
lenze ked prehlasis počet osob na 1 tak sa celkom iste znizia
@zuzanka.zuzu
Nie je to málo? Teda keď naratam všetky tie nepotrebné služby v súčasných novostavbách ako vonkajšie osvetlenie, úprava a zavlažovanie zelene recepcia,... aká je rozloha toho 1-izbového bytu? Koľko je z tej sumy je príspevokndo fondu opráv?
Ten fond opráv môže byť kľúčový. Ak je príspevok nižší než 1€/m2 bytovej plochy, tak je to zámerne podhodnotené, aby celková platba za nájom opticky dobre vyzerala.
Chápem, že novostavba v súčasnosti nepotrebuje rekonštrukciu, ale za pár rokov sa pokazí to, potom zas ono... a fond nebude dostočne naplnený. 😉
@katkaseiner tvrdila mi ze nie velmi, lebo tam su osobomesiace ci ako sa to hovori len za spolocne osvetlenie a upratovanie. Ani vytah nemaju.
A čo myslíte, že za väčší byt budú menšie?🙄🤔
@fido69 fond sa pri novonovostavbach (rozumej rovno skolaudované) ani nerieši lebo ešte je všetko v záruke, všetko sme riešili cez správcu ako reklamácie 😉 aj my bývame v novostavbe (nielen naše investičné 1i) a fond sme si začali tvoriť až teraz po 3 rokoch lebo susedia furt špekulujú, tam chcú lavičky, tam chcú workout, tam chcú novú malovku 🙄
Tak ale ak je to celkovo aj so spotrebou vody, tak potom to moze davat zmysel ... lebo prakticky je jedno, ci 3ja byvaju v 1izbaku alebo v 4izbaku... vody minu rovnako.. Tak proste len vela vody minali (teplej). To by z rozpisu / vyuctovania mohlo byt jasne (spravit nejaky detailnejsi vyskum...).
Ak k tomu este spalia vela elektriny a tepla (teda vsetko na max), tak sa pomaly aj dopracujeme k tej vyske 🙂
@zic teplej vody minuli vela, to ano. Tam by to slo skresat. Ale to kurenie, 1 izba 87 eur mesacne? To je prilis. Povedala ze co maju v sprave byty na inych miestach, ze platia menej, a ze v tom dome vsetci platia nejako vela.. Takze zalezi aky maju zdroj tepla a tiez ako sa to vyratava, splietala nejake koeficienty, tomu som uz nerozumela
@zuzanka.zuzu
To je chyba. Zrazu uplynie 10 rokov a začne opadávať omietka, pokazí sa výťah, bude treba nejaké revízie,... a nemáte dostatok peňazí vo fonde. Fond opráv treba plniť od prvého dňa.
Môže sa stať, že investor ešte nemá predané všetky byty, tak naschvál znižuje tvorbu fondu, pretože plánuje byty predať a čo bude o 10 rokov sa ho už nebude dotýkať. Presne ako naša vláda. 😉
142€ + 24€ elektrina - mam tam dvoch podnajomnikov, preplatok bol 10€
@natalusiiik no vidíš, jěšte si vydělala.
@sevrin to ano som prachacka 😎
Jednoizbový byt v liptovskom hrádku mesačné náklady 120€
@michal711 my mame fond oprav 80€ za 70 metrovy byt + 10 m lodzia

Tak to záleží od miesta, lokality a politiky bytového družstva. Ktorá lokalita ťa zaujíma, Bratislava, Trenčín, Ružomberok, či Sobrance?