icon

Koľko platíte povinné zmluvné poistenie auta?

3. mar 2026

Ahojte, koľko platíte PZP na auto ? Mne prišlo platiť 321€ čo mi príde neskutočne veľa.

tundra
3. mar 2026

To uz skoro,ako vo Švajciarsku😁...

anonym_f3112f
3. mar 2026

165€
Ale neviem čo ti tá suma pomôže.

lucka_ke
3. mar 2026

260

patrike
3. mar 2026

To sa da porovnat len pri definovani vykonu motora, objemu valcov, spoluucasti, doplnkovych pripoisteni a asistencie. Odporucam online porovnavace, kde zadas svoje ECV a poziadavky.

anonym_b458ad
3. mar 2026

@anonym_autor sorry ale na nejaké veľké suv je poistka iná ako na moju malú Fabiu. Takže nechápem celé toto porovnanie

veve229
3. mar 2026

@anonym_autor 360€

mirola
3. mar 2026

ja 270, ale teda zmenila som si produkt, lebo tiez mi napalili, ze som pozerala ... kedze platim aj havarijne som dala zakonne bez celneho, bez zvery a bez zivlu, lebo to mi kryje HP

sweet20
3. mar 2026

@anonym_autor to co je za tema? Ved nevies podla ceny urcit ci su tam pripoistenia alebo co. To je tak na nic tema.. 😐

pako24
3. mar 2026

86,52 eur

zalka
3. mar 2026

@anonym_autor 513e, už je poistka zrušená. Nová 312e, samozrejme rovnaké pripoistenia.

simca06022011
3. mar 2026

no tento rok to islo riadne hore, ja som aj davala online preratavat a nevyslo mi to nikde lacnejsie, ak neratam jednu nejaku noname poistovnu (??).. povazujem to za riadne zderstvo, a ked clovek sotane niekde vysiet aj tak su mu tie ich asistencne sluzby na figu... cca 330EUR na kazde auto, klasicka PZP bez pripoisteni specialnych

deti95060810
3. mar 2026

160 e

pako24
3. mar 2026
@simca06022011

no tento rok to islo riadne hore, ja som aj davala online preratavat a nevyslo mi to nikde lacnejsie, ak neratam jednu nejaku noname poistovnu (??).. povazujem to za riadne zderstvo, a ked clovek sotane niekde vysiet aj tak su mu tie ich asistencne sluzby na figu... cca 330EUR na kazde auto, klasicka PZP bez pripoisteni specialnych

@simca06022011 mne sa v BA podarilo zabuchnúť kľúče do kufra pri inak zamknutom aute - ako asistenčná služba prišiel do polhodiny chlapík s vercajchom, za 5 minút sme to mali otvorené a nič sa nedoplácalo... to bolo tak 15 rokov nazad...

simca06022011
3. mar 2026
@pako24

@simca06022011 mne sa v BA podarilo zabuchnúť kľúče do kufra pri inak zamknutom aute - ako asistenčná služba prišiel do polhodiny chlapík s vercajchom, za 5 minút sme to mali otvorené a nič sa nedoplácalo... to bolo tak 15 rokov nazad...

@pako24 no mam take skusenosti.. ze.. pokazilo sa nam auto vo filakove a reakcia: auto pride to "pozriet" za cca 2-3 hodiny ak zozenie odtah, lebo najblizsi neviem kde mali, samozrejme si to budeme platit. Chlap to rovno zlozil, ze dakuje pekne (8 hodin vecer, zima ako v rohu, auto nekurilo ani nesvitilo ani nic. jasne, ze tam budeme stat a cakat a este to aj platit :D).. za 80eur sme sa odviezli domov taxikom, na druhy den tam odisiel nasim autom druhym,dali to dokopy a bolo.. a toto mi aj zakaznici vraveli niekolkokrat, jednemu sa pokazilo auta viac menej na vyjazde z dialnici ostal trcat, s dvoma detmi v aute.. ze poslu mu odtah, ok.. zacvakal vsetko a tiez neskutocne dlho tam cakali. Kolega = spyal sa teda pouceny, kolko bude platit, ze za odtah (pokazilo sa im auto niekde hodinu od BB) - ze 250eur iba za to, a tiez tak dve hodky a viac kym niekto pride. Zdvihol telefon, zavolal sam nejakej odtahovke co nasiel tu v BB, chlap skocil do auta, do hodiny tam bol, odtah ho vysiel do 100EUR. Predrazene, nespolahlive, pomale.. beru tu asistenciu ako sucast PZP, ma to frcat, ak je tam spoluucast ok, ak nie maju to riesit zadarmicko. Na to podla mna je poistka.
My sme v tom Filakove mali aspon to stastie, ze sa nam auto podarilo silou vole dostat na normalne parkovisko, par metrov sme dotlacili :D ale ostat niekde na ceste, slahne ma...

= skusenosti su cerstve :DD nam sa to filakovo stalo dva tyzdne dozadu

anonym_f9bab7
3. mar 2026

Ked vam pride nove avizo na poistenie. Choďte do poistovne a pýtajte sa ci sa neda cena upraviť alebo zavolajte tomu co vam poistenie robil. S cenou sa da stale nieco robit, ale treba to riesit hned pri tom ako dostanete novu cenu.

anonym_f9bab7
3. mar 2026
@simca06022011

@simca06022011 chod do poistovne priamo a daj si prepočítať tam. Obchodníci na poisťovniach vedia davat zlavy.

ariannazara
3. mar 2026

175 eur

euka210
3. mar 2026

@anonym_autor jedno 1,1 do 100e, 1,7 okolo 130 PZP.

ivanztt
4. mar 2026

nejakych 105 eur som platil minuly mesiac

sasa1310
4. mar 2026

@anonym_autor tak závisí akej ceny máš auto, ako staré, aké Kw, aký si okres či veľkomesto (BA) alebo nejaká menšia dedina, či si mala poistné udalosti a či máš nejaké pripoistenia. Naozaj toto je taká téma ako keby si spýtala koľko kto platil dnes v potravinách

romanaremkova
Včera o 13:57

@anonym_autor to je dosť, ale záleží od sily motora, či bola nejaká evidovaná nehoda a od veku držiteľa vozidla. Mne sa pri klientoch osvečilo, keď im každý rok prerátavam pzp