Koľko platíte za poistky?
Ahojte.. chcem sa spytat aku sumu davate za svoje poistenie?? Ja za seba mam 27eur. Za malu 22eur a coskoro bude druhe babo tak tiez zhruba tych 22eur aby mali detirovnake poistenie..ALE? ZDA sa mi dost davat na mesiac 70eur len na poisty.. co myslite??
My máme 4 spolu 98E,potom deti majú sporenie70e spolu.A ešte odkladame rezervu,plus predčasné splatenie hypotéky. No a treba nám šetriť už na dôchodok.
@klara023 My tak isto ako u vás. Ja mám poistku 25 eur, manžel 22 eur a môj syn 20 eur. Ale rušiť ich nechcem, aj keď je to dosť peňazí mesačne
Tiez platime hypoteku a x dalsich vydavok.. ale rozmyslam ci to neni az zbytocne tolko vydavok.. :-/
u nas mame vsetci aj sporenie v tej cene-ja 13e,mm 25e,syn 20e,druhy syn 25
@klara023 myslim ze zbytocne vyhadzujes peniaze - naco detom zivotne poistenie? Predpokladam ze o zivotnom pises kedze nespecifikujes.
mame len urazovky... dieta 40e/rocne, + 2x dospely cca 310e/rocne... zivotne sme zrusili... denne odskodne + smrt akakolvek rodicov je poistene...+ stavebko pre syna 50e mesacne
@klara023 tak ja platim za seba 30 a muz 42 ... mame hypo na dom. kryte mame choroby, hospitalizaciu z akehokolvek dovodu , urazy, invaliditu, trvale nasledkychirurgicky zakrok , smrt s dvojnasobkom pri dopravnej nehode....atd . obaja pracujeme, cize potrebne krytie rizika.. maly ma urazovku + sporenie za 22 ...
nejde len o to v akej vyske mas poistky, ale najma co a ako ta kryju...
@klara023 Zdá sa vám to dosť pre to, lebo je to príšerne veľa. Sporíte si v poistkách, kde preplatíte oveľa viac na poplatkoch, ako získate na výnosoch. Pritom zrejme máte rizikovú časť poistenia nastavenú veľmi zle.
Bežné rizikové / úrazové poistenie pre dieťa stojí od 5€ do 12€. Môžete si dať seba na jednú zmluvu s oboma deťmi a tým pádom získate ďalšie zľavy za to, že platíte viac na jednej zmluve.
Sporiť si môžete priamo do podielových fondov, kde sú poplatky podstatne nižšie a peniaze môžete vybrať bez poplatku predčasne.
Poistenie bolo aj bude na krytie rizika, nie na sporenie.
@lubomirspetko deti majú sporenie samostatné.V poistke sú minimálne.Čiže nesporime v žiadnej poistke ,nemá to zmysel. Poistený je manžel, živiteľ rodiny na a ja na sumu vyššiu ako hypo a plus spotrebak. Tak sme to chceli.Všetky finančné záležitosti nám rieši finančný poradca,už nikdy by sme takéto veci neriešili samostatne aj v včera bol u nás. 😉
35 moja poistka, 69,50 manželova, a chlapci majú 27 a 29 mesačne všetko, deti majú po 20 eur sporenia a ja s manželom čisto rizikové a úrazové pripoistenia. Nieje mi toho ľúto, pretože si uvedomujem následky, keby sa nebodaj niečo stalo a prišli by sme o príjem alebo sa nám zníži, čo býva ťažšie po finančnej stránke.
Niektore poistovne maju poistky kde su deti poistene ako bonus zadarmo.