Koľko platíte za smeti na osobu?
Ahojte,len tak informačne ma zaujíma koľko platíte za smeti na osobu?
To skôr by ťa malo zaujímať aká je za danú cenu frekvencia vývozov. Nie aká je len cena na osobu.
u nás to bude po novom... smeti sa vážia... koľko vyhodíš toľko zaplatíš... paušál na rok bude tuším okolo 120e/13 vysypaní/domácnosť...
70 eur
@lenkakravcova tak ja neviem ako to kde funguje ,ale na to že nám vyvážajú odpad raz za dva týždne tak je 54 euro na osobu podľa mňa dosť. Vyvážali každý týždeň a bolo to menej,teraz to zredukovali a platíme raz toľko
BN-53e
Na osobu 44,90 / mesto 30 tis obyvateľov
Na sídlisku nám vyvážajú KO 3x týždenne a myslím, že minimálne raz týždenne plasty, sklo, papier a bioodpad
My máme 20€ na osobu ale tak blbo nastavené, že na 1 os to vychádza na vývoz o polovicu menej na prepočet na konvu ako pri 3 osobách. Čím viac osôb, tým drahší vývoz v prepočte na 1 konvu (na hlavu). Ale tak človek s tým nič neurobí, jedine sa sťažovať ale ktovie či aj to zaberie..
42,vyvoz tyzdenne, dedina 1500 obyv.
My sme mesto 4200 obyvateľov. Viem že s tým nič nespravím ale tak ma to celkom zaujímalo ako je to inde lebo som zostala nemilo prekvapená
@deti95060810 a v panelaku to ako odvazia?
U nás, mala obec pri TN, vývoz raz za dva týždne, plus vývoz separovaného odpadu podľa harmonogramu, cena na osobu na rok 38€.
mesto cca 10 tis obyvatelov - 42 osobs -140l nadoba - vyvoz raz mesacne
Cena za odpad záleží aj koľko separujete.
Obec platí za odvoz a uloženie komunálneho odpadu, za separovaný neplatí (alebo jej to preplatia z recyklačného fondu)
Potom podľa toho koľko minulý rok vyseparovala tak má určený poplatok za uloženie komunálneho odpadu, ak málo separovala tak má drahší poplatok ako napríklad susedná obec ktorá viac separovala. Na web stránke obce zverejnia ako dopadli zo separovaním a koľko budú platiť za uloženie odpadu.
Obec cca 4000 ľudí,13 vývozov 120l,103€
53 eur na osobu na rok
Niečo do 30e platím na byte v meste, sťahujem sa do priľahlej obce na dom a tam 60e na osobu na rok, s tým že komunálny odpad vyvážajú len každý druhý týždeň. Dosť veľa mi to príde. Rozumiem, že je problém s nakladaním s odpadom, ale ak človek poctivo separuje, príde mi takáto suma dosť. 4 členná rodina 240e na rok je moc. A ak má niekto extra odpad, 5e vraj každé ďalšie vrece.
@deti95060810 Zaujímavý systém. To je paušálny poplatok za jednu domácnosť, bez ohľadu na počet osôb? Čiže aj jedna osoba by platila 120e? Či tomu zle rozumiem?
Platím 180€. Rodinný dom, u nás to nie je na osobu, ale na veľkosť zbernej nádoby. Máme menšiu. Odber každé 2t. Separujeme. Plasty, bio, papier,komunal. V obci sú aj veľkokapacitné na sklo, oblečenie a niekde sú aj na zbytky
42€ obec vyvoz 2x mesacne. Ked si to rozmenis na cely rok,tak to nie je az taka polozka.
20€ na osobu,v 4-clennej rodine smetiak 120l,vyvoz raz za dva tyzdne
360 eur rocne-240 litrova nadoba-vyvoz 1x tyzdenne plus 1x mesacne papier a plasty a 2x mesacne zahradny odpad...6 osob
35 eur osoba Humenné.
50€
@haggard_222 takže to ide fungovať nasledovne....
nádoby sa vážia. je jedno koľko osôb býva v domácnosti. zaplatia zato koľko odpadu vyprodukujú. prvý rok sa zaplatí okolo 120 e / domácnosť /rok pri vývoze nádoby raz za mesiac. na konci roka sa urobí výpočet kde sa vyhodnotí či domácnosť neprekročila sumu 120 e.
ak bude preplatok - eurá sa nevracajú, ale pôjdu do ďalšieho roka.
v prípade nedoplatku je potrebné doplatiť danú sumu.
okrem toho sa zbiera separovaný odpad - plast, papier, ... vývoz je raz mesačne zadarmo
osoby s intenkont. potrebami sú v nevýhode. Musia si dávať odpad do svojej smetnej nádoby - nemajú žiadne úľavy.
Mala obec, platí sa iba za to čo človek skutočne vyžije čiže momentálne za jeden vývoz4,50. Prepočte, tete ktorá je opatrovateľka a je doma len každý druhý týždeň stačí 9€ za rok dvojčlenej domácnosti 27€ štvorčlennej 54€, za predpokladu že poctivo separujú
60€ osoba ročne a musíme si ich voziť 3km na dvor, u nás na lazoch nezbierajú.
nemame na osobu, zavisi od velkost nadoby a frekvencie vyvozu
V Poprade 50 € osoba
KE - 65 € na osobu a rok

31e