Koľko platíte za vodu a teplo v 2-izbovom byte mesačne?
Platíme 175 € a to ešte sú nedoplatky. Plus elektrina , zdá sa mi to hrozne veľa.
Zálohy na teplo a vodu 105 Eur - celá platba správcovi 167 Eur
To je po novom zvýšené od marca 2023 - predpokladám, že bude preplatok
To je mi fondu opráv áno? A na koľko osôb?
Mama plati wste viac lrbo splacaju vytah teraz este pribudla strecha..a este nemaju zateplene takze ak sa rozhodnu zateplovat bude este viac..a ma nedoplatky este byva na prizemi nad pivnicami a vchodom takze kuri viac
No podľa mna, ze kde. Vsade je inak. My mame 2 izbak a platime200eur plus elekrina. Nas byt a preplatky mame ale kazdy rok do 50eur
Ja 96 €
Voda, teplo, fond opráv a spol nás mesačne vyjdú 120€+ každý rok máme aspoň 200€ preplatky..
Ja platim 145 € mesacne aj s fondom oprav. Mame dva uvery na bytovku (strech, nove balkony) Preplatok mavam 120-200 €. Nahlasenu jednu osobu ale casto byva u mna priatel. Byt je na vrchnom poschodi, zateplena bytovka, zateplena strecha. V zime mam teplo nepustam radiatory na plno. Byt ma 54 m2. K tomu platim elektriku 30 € (el. sporak, mycka,pracka, telka)
130 najomne, 15€ elektrina, 15€ find oprav. 2 osoby, novostavba do 5 rokov.
178€ a z toho je tuším 101€ kúrenie, 35€ fond opráv (platíme si úver na strechu), sú v tom ešte smeti, voda a tie zvyšné drobnosti ako spoločné osvetlenie, správa a pod. Vody míňam dosť málo som zistila v porovnaní so susedmi, neviem ako to je možné. Riady umývam v rukách, mám len sprchu a sprchujem sa krátko, vodu púšťam len na namokrenie sa a opláchnutie sa. Byt je v nezateplenej tehlovej bytovke, kde je spolu len 18 bytov, a je vrchný, kompletne rohový, pod sedlovou strechou - preto aj tá suma za kúrenie. A to už je upravené o koeficienty. Bývam v ňom sama. Naposledy mi vrátili 230€. Minulý rok som platila ešte 158€, ale zvyšovali nám platby pri vyúčtovaní. Je to dosť, ale zasa v týchto starších bytovkách je to asi všade takto. V paneláku, kde by ma vykurovali susedia, by to určite bolo menej, a v novostavbe už duplom. Ale chcela som ísť do takéhoto staršieho tehového, takže to beriem že to patrí k tomu 🙂
Elektrinu som platila 15€ mesačne, idem akurát navyšovať na 25€, pretože mám od začiatku leta klímu s ktorou plánujem aj dokurovať k radiátorom a kúriť ňou cez prechodné obdobia. V porovnaní s minulým rokom mi zatiaľ, aj s veľkou telkou ktorú som predtým nemala, zožrala 260kWh a to som klímovala niekedy aj 24h denne, a už na večer kúrim cca 2 týždne. Spotrebu som bola odčítať akurát predvčerom. Minulý rok som mala 641kWh, teraz je to 901kWh. Očakávam nedoplatok cca. 35€. Rátam že tých 25€ bude možno aj málo, ale ťažko sa mi odhaduje, koľko klíma prekúri, ak vôbec to bude dobré s ňou dokurovať, lebo dosť prekúrený vzduch je z nej, taký suchý. Uvidím takto o rok, keď tak to potom upravím. Sadzbu mám DD1.
Plyn platím 13€ štvrťročne a mám ho iba na varenie. Prišiel mi práve preplatok 0,51€ 😀 Zvažujem že zvýšim na 15€
Ja platim 115€ spravcovi bytoveho domu (tj fond oprav, voda, teplo), za elektriku tusim 20€ a za plyn 4€.
Ale v tej sume musis mat aj fond oprav, bez toho sa mi to zda fakt vela.

no tak asi vela minate, resp. nemate dostatocne zateplenu bytovku. Platim 170 eur mesacne a pravidelne mi 600 eur rocne vracaju. Teplotu v byte pod 22 stupnov nemam nikdy.
co sa tyka vody - to je tiez o spotrebe. My sa iba sprchujeme, decka su naucene automaticky vypinat vodu pri umyvani si zubov, takmer nic neumyvam v rukach... cize aj tej teplej vody sa u nas mina celkom malo.