icon

Koľko prispievate rodičom z výplaty?

xddddoxxxx
26. aug 2024

Ahojte, byvam s rodicmi a moja otazka je, kolko ste prispievali alebo prispievate rodicom. Byvame v jednej miestnosti 4členna rodina a rodičia chcu aby som z vyplaty prispievala 400€ ked budem mat cca 800. Otec ma 70 mama ma 53 mam brata ktory ma 14. Otec ma dochodok 320€.

h2
26. aug 2024

@xddddoxxxx Mama nech ide do práce!
Chudák tvoj 14 ročný brat. ☹️

lucka_ke
26. aug 2024

neverím, že 4členná rodina vyžije zo 320 eurového dôchodku a rodinných prídavkov na brata... zase vymyslená téma

xddddoxxxx
autor
26. aug 2024

@h2
@h2 keby polozim 300 tak by bolo aj tak zle este by mi otec povedal nedavaj nic zober si to spatky 300 je malo

lucia13022023
26. aug 2024

100eur. 400 je veľa, hľadala by som si iné bývanie..

xddddoxxxx
autor
26. aug 2024

@lucka_ke ne neni vymyslena pretoze si otec poziciava stale

haley7897
26. aug 2024

@lucka_ke no vsak nevyzije, preto potrebuju dalsich 400...

ukgirls
26. aug 2024

mama je este mlada- moze si najst pracu ... povedz ze ok das 400 ale len 10mesiacov napriklad alebo pol roka- dovtedy nech sa mama zamestna a ty bude prispejes menej alebo sa odstahujes... otec je stary unaveny-nema kde vziat peniaze.. ale mama este robit moze tak nech prispieva aj ona

xddddoxxxx
autor
26. aug 2024

@ukgirls lenze ona nepojde lebo sa jej nechce...

amonet
26. aug 2024

@xddddoxxxx proste sa odstahuj, zdielana izba a hotovo

petamich
26. aug 2024

Nechapem o com je tato tema - bud si sa prisla vystazovat alebo to realne chces riesit, ak to chces riesit, tak si najdi izbu v zdielanom byte a odstahuj sa, v opacnom pripade zostanes v jednej izbe s bratom a rodicmi a zderu ta z koze, rodicom sa patri prispievat na najom/energie/stravu ale nie ich zivit

xddddoxxxx
autor
26. aug 2024

@ukgirls ja nechcem robit medzi rodicmi a mnou problemy nechcem sa hadat

sisa_s
26. aug 2024

@lucka_ke a 4.8.este mama pracovala, dnes uz nepracuje...tiez divne...plus autorka riesila "pracu" na onlyfans, tam bude cela rodina trosku mimo

skeblicka777
26. aug 2024

@ukgirls keď do tohto kolotoča vpadne, keď len na pol roka, už z toho ťažko pôjde von. Bohužiaľ poznám zopár takýchto ľudí, autorka prepáč za výraz, ale sociálne slabších, proste majú v hlave, že ona pracuje, hotovo nech sa stará ☹️. Buď sa poddá a zostane tam alebo odíde a nech sa starajú

martina8843
26. aug 2024

@xddddoxxxx Musis urobit co je najlepsie pre Teba. Je to z ich strany nefer, a pretoze ty sa nechces hadat tak radsej budes tolko platit? V zivote bude vela konfliktnych ludi a ak vzdy budes len chciet predchadzat "konfliktom", daleko nezajdes. Z ktoreho si mesta?

ukgirls
26. aug 2024

tak ked sa nechces hadat a ani sa stahovat hold zaplat kolko chcu ... co chces pocut? vy ste vsetci neako mimo v tej rodine

miruska1923
26. aug 2024

@xddddoxxxx otec pracuje, mama je na invalidnom dôchodku, a ani by mi to svedomie nedalo bývať a žiť doma "zadarmo" .. snáď to nejako rozumne doriešite

ina2405
26. aug 2024

@xddddoxxxx a čo chceš počuť, načo potom táto téma?

gemerka17
26. aug 2024

@xddddoxxxx utekaj odtiaľ preč. Chod do zdieľaneho bytu v BA. Budeš mať vlastnú izbu. Dá sa aj teraz (aj keď ťažšie) zohnať izba za cca 250 eur. Za tých 150-200 eur sa prestavuješ. Máš toxických a prepáč aj veľmi neschopnych rodičov. Mama do prace a otec sa mal tiež počas života viac snažiť, dôchodok ma veľmi malý, čiže využíval a nepracoval co sa dalo. Nenechaj sa nimi využívať, lebo presne to robia. Zbaliť, odíst preč a povedať až ked tak spravíš. Zdravý a dobrý vzťah s rodičmi nemáš, čiže nemá ti byt za čím ľúto.

veronikaszabova
26. aug 2024

@sisa_s no pozrela som si tie jej temy...
Ma 19r, jej chlap (snubenec ) na hovno, rodicia na hovno... No fakt cele zle.
@xddddoxxxx dievca, ty utekaj rychlo od nich.

januska12323
26. aug 2024

V takej chatrči by som nebývala ani zadarmo nie to za 400 eur. Nájdi si bývanie a prispej koľko uznáš za vhodné. Hlavne sa snaž žiť tak aby mal tvoj brat aj pozitívny príklad do života.

0silvia0
26. aug 2024

@xddddoxxxx keď "nechcem robit medzi rodicmi a mnou problemy nechcem sa hadat" tak sa nehádaj a plať 400 euro ako ocinko povie. Ty budeš makať a živiť svoju rodinu a ty budeš mať zo života hovno. Kto chce kam, pomôžme mu tam...
Môj syn pokiaľ býval doma neplatil ani euro. Ale my s mužom pracujeme obaja a živíme ešte ďalšie študujúce dieťa. Čiže nie každý rodič má deti aby na nich následne profitovali.

petamich
26. aug 2024

@0silvia0 obavam sa, ze to nezostane pri 400€ 😬

marsmykkok
26. aug 2024

@xddddoxxxx Ak čisto len na energie, tak je to zdieranie, v tej kutici nemajú ani také náklady. Ak ti budú variť, naplnia chladničku, to by ešte išlo, lebo ty budeš mať potom 400 eur len na mobil, oblečenie a šetrenie. Ale ak sa máš aj stravovať sama je to moc.

0silvia0
26. aug 2024

@petamich chuderka, je poriadne zmanipulovaná. Jasné, že keď si zvyknú na pravidelný príjem, budú požiadavky zvyšovať. Ale keď si to potrebuje niekto vyskúšať na vlastnej koži, je ešte mladučká, nevie si zastať samu seba.

ina2405
26. aug 2024

@0silvia0 ja som mame prispievala a aj syn, keby neštudoval ale pracoval, tak by prispieval. Opakujem, prispieval, nie reálne vykrýval náklady za energie, stravu, pranie, varenie. Raz sme sa o tom bavili a teda ani ho nenapadle v 22 rokoch bývať a jesť zadarmo "u maminky". To nie je predsa o profitovaní, ale o normálnej dospeláckej zodpovednosti a vedení ku finančnej samostatnosti.

0silvia0
26. aug 2024

@ina2405 ja píšem ohľadom profitovania, že jej rodičia sa na nej snažia profitovať, keď žiadajú 400 euro. Lebo toto je šialená suma a neprimeraná. Píšem o tejto sume, asi si to zle pochopila.
Prispievanie detí je na každého uvážení. My to máme v rodine nastavené takto a tak to aj budeme robiť. Moji rodičia odo mňa nežiadali prispievanie, ja to nežiadam od mojich detí a ani nebudem pokiaľ pracujeme s mužom a nepotrebujeme to. Nech si deti šetria na budúcnosť. Môj syn už doma nebýva, býva už s frajerkou v prenajatom byte a financuje sa sám a zvláda finančno-gramotné záležitosti aj bez tejto prispievacej lekcie.

ina2405
26. aug 2024

@0silvia0 no 400 eur je riadne preháňanie, to je jasné. Mne je ľúto toho brata.

skeblicka777
26. aug 2024

@marsmykkok stále je to veľa, aj keď by sa doma stravovala. Písala, že elektrinu majú za 50e od susedov a vodu nosia neviem odkiaľ, čiže reálne náklady na ich bývanie 100e 🤔. Čiže toto je od rodičov len hranie na city, ja by odtiaľ utekala. No mám už odžité kadečo, aj mamu čo všetko preflakala, aj žiť bez peňazí, aj otáčať každé euro 3x. Ona je mladá a ešte "hlúpa", neskúsená, veľmi ľahko ju zmanipuluju a bude živiť celú rodinu ☹️

marsmykkok
26. aug 2024

@ina2405
@0silvia0 Mne sa páči aj model že dieťa prispieva napríklad 100 eur a tie peniaze rodič odkladá a dá mu ich ked si kúpi svoje, plus občas podľa svojho uváženia urobí nákup. Ale tu je to fakt o tom, že si urobili deti aby mater 3 roky sedela doma na materskej a dostávala peniaze, neskôr prídavky a teraz aby ako dospelá ich živila. To je hnus. Otec detto, keby mal aj základné vzdelanie a robil za minimálku, tak keby odrobil dosť rokov minimálny dôchodok je vyšší ako tých 320 eur, aj on teda moc nepracoval. Proste takýchto ľudí by mali sterlizovať povinne, nech nezneužívajú deti, ale robia.

0silvia0
26. aug 2024

@ina2405 aj mne je ľúto brata, budú ju vydierať cez brata, že brat potrebuje to a to a či teda nie je ochotná pomôcť rodine. Smutné...