Koľko prispievate rodičom z výplaty?
Ahojte, byvam s rodicmi a moja otazka je, kolko ste prispievali alebo prispievate rodicom. Byvame v jednej miestnosti 4členna rodina a rodičia chcu aby som z vyplaty prispievala 400€ ked budem mat cca 800. Otec ma 70 mama ma 53 mam brata ktory ma 14. Otec ma dochodok 320€.
A slečna sa už neozve lebo jej každý napísal to co nechcela, aby odišla
@xddddoxxxx tak načo tu ideš po rady,keď sama nechces zo svojim životom urobit niečo lepšie.Na tvojom mieste budem hneď hľadať zdieľaný byť,určite zaplatíš za jednu izbu omnoho menej ako by si mala dávať teraz do domácnosti,si mladá máš život pred sebou,ale keď ťa budú rodičia využívať a ťahať od teba všetky peniaze nebudeš mať nič.A to sa nebudeš potom hambit ked by si si našla nejakého priateľa a keď by si mu povedala,ze zivis celú tvoju rodinu?!No ja by som sa určite hanbila ako pes,keď si rodičia urobili deti,to neznamená,že ty ich máš teraz chovať, samozrejme pomôcť ok,ale nie že im budeš dávať polovicu vyplaty!!!Tvoja lenivá mama bude celé dni sedieť doma na riti a ty budeš celé dni drieť v robote.
Si veľmi nezrela. Tvoji rodičia prečo byvaju v takom veku s 2 deťmi v jednej izbe? Tebe sa to zdá normálne? Sotva sa starali keď takto dopadli a Teba ťahajú ku dnu. Povedz mi aký chalan bude mať o teba záujem, keď uvidí ako bývaš a že nič neriešiš ? Ty si zodpovedná za svoj život! Zobuď sa a postáv sa na vlastné nohy. Keď budú vidieť rodičia na Tebe ako sa más, budú mať aj oni motiváciu. Mame sa nechce pracovať? Čo je to za ženu ? Ak chces máme dobré, odíď, aby bola nútená pracovať.
Správaš sa ako decko, to ti nevadí, že žijete v jednej izbe a rodičia tam sulozia? Aký vzor dáš bratovi?
No ked ti uz takto hovori otec ze ci ti iny dava rozum, uz by som sla.... predsa otec by mohol mat vyssi dochodok keby viac odvadzal alebo viac pracoval...mal nato mysliet skor. Mama este v pohode sup do prace..... nemozes predsa ty sa starat o nich dozivotne. To su taky narcisticke vztahy podla mna, aspon mam taky pocit jak som si to prexitala. Utekaj cim skor kym sa dam, postaraj sa o seba. Toto predsa nie je spravny priklad zo strany tvojich rodicov. A netvrd mi ze za 400 eur nenajdes byvanie.... dieta ma pomahat rodicom ale nie v takejto forme a nie takto ze ta vykoristuju. Ja som byvala s manzelom a s dietatom u rodicov, kym sme stavali dom a odmietli aby som im nieco platila. (Jedine som priplatila ked sa menili okna v kupelni a na wcku) a bezne som robila nakupy ale nikdy ma nenutili a nepovedali ze toto alebo hento kup.
@xddddoxxxx samostatná izba ta vyjde menej. Ty nemáš prispievať, ty im mas "platit" ich život. Okamžite by som sa odsťahovala
Keď som ešte pred 15 rokmi žila s mamkou a bratom (bez otca), prispievali sme jej po 100 eur - ja a aj brat na chod domácnosti. Spolu to bolo 200 eur. V tom čase sme zarábali 600 až 800 eur a aj mamka tak nejako. Bolo to úplne v pohode a okrem toho sme ešte občas kúpili aj potraviny. Z 800 eur dávať 400 je dosť veľa a to nehovorím o podmienkach v akých bývate.
@marsmykkok malo byt ze do kopy je to 177€
@xddddoxxxx treba sa od takých rodičov odsťahovať. 😊
@xddddoxxxx dieťa môže pomáhať ,ale určite nemusí a nie je to tvoja povinnosť , išla by som z domu na tvojom mieste. Ja keď som rok býva po škole s našimi, neplatila som, ešte aj teraz keď ideme do mesta s mamou tak mi niečo kúpi, alebo ja jej, obe zarábame.

Tatik ma 70r a ma 14r dieta. Je na dochodku a ma 320e nepracuje. Mamka 53r a tiez nepracuje. Je rozdiel pomahat a prispievat na chod domacnosti a rozdiel to pomaly cele tahat sama. Dokazem pochodit, ze nemaju uz 20r. Tatko ma dokonca 70r. Dobre. Ale ja neviem. Ked ste natom takto tak hádam aspon brigada pre tatka a mama do roboty. Ok maju vek (tatko. Mamka ma vpohode vek), mozno diagnozy nejake ale tak bohuzial, pokial sa da a mozu tak sup sup sup. Nemozu to nechat cele na teba. A teda neviem, ale byt v ich kozi tak veru nespolieham sa na dieta ale snazim sa nieco robit aby sme sa mali lepsie. Ved aj tie podmienky v akych byvate. A teda 400e je vela. To je polka. Keby nieco robili a snazili sa aspoň. Aj tak vela. Ale ked oni to ocakavaju od teba....Sa cudujem, ze este nevyhnali brata dakam robit popri skole. Toto je proste prehnane. A podla tej situacie aby si im casom nedavala aj viac... z coho ste zili doteraz? Ako pisali baby vyssie. Mozes ist prec a osamostatnit sa. Nemusis mat podnajom za 800e. Kludne sa da aj zdielany byt, kde mas izbu a platis za tu, nie za cely byt. A budes vediet vpohode vyzit. Nechces si ich pohadat. Ale toto vporiadku nie je. A ako som pisala na zaciatku, je rozdiel pomoct/prispievat a rozdiel davat viac ako tvoji dvaja dospeli rodicia dohromady.