Koľko pýtať od syna na bývanie?
Ahojte . Syn má dvadsať rokov, teraz pracuje druhý mesiac za ten prvý sme od neho nechceli nič. Teraz sa z manželom nevieme dohodnúť koľko od neho pýtať za komplet servis 🙃 teda bývanie, elektrina, internet, voda, kúrenie, strava, pranie .... a proste všetko ostatné. Bývame v dome má vlastnú izbu. Zarába okolo 1 500 € mesačne. Ja by som chcela 300€ manžel že 500€ a budeme mu 200€ odkladať aby on o tom nevedel. Že aby mal nejakú predstavu o realite keby býval sám tak z 500€ neprežije. Ale mne sa zdá 500€ moc . Neviem . Čo vy na to. Ďakujem.
@janinah hlupost velika. Je to dospely clovek, zarabajuci, nema zit na ukor rodicov.
@nikpa sam.clovek 500 najom a 500 strava....a 300 je vam vela???
@chvostik1 pteco by si nemala vypytat? Je to uplne normalne ak clovek zije v jednej domacnosti
@sissy27 za 500 e sam? A kde ked podnajom.je 500?Strava 500
@lucinkaboz treba čítať dátumy, reagujes na starú temu
@luliu 🙂ano videla som datum
@lucinkaboz ehm čo? fakt sa mi nechce čítať 9 strán diskusie spred roka, aby som zistila, na čo vlastne reaguješ...
@sissy27 ved nemusis
@lucinkaboz tak buď tak láskou naplnená a nereaguj na moje príspevky v starých diskusiách. Či len tak sama so sebou si sa chcela online porozprávať? 😀
@lucinkaboz najprv mi lajknes príspevok, potom na neho pindas. Voľáko sa v tom stracas. A napísala som, že 500e nájom plus strava keď bude sám, že ho to jasne vyjde viac ale bude mať pokoj a bude sám. A hej, pýtať 300e od vlastného dieťaťa sa mi zdá veľa. No a nakoniec nájdi si aktuálnu tému, nie rok starú...
@lucinkaboz ja chcem vidieť mamičku, či bude tiež taká štedrá keď ju v starobe bude treba dokladovať. Či sa nebude cítiť urazená ak si ju syn k sebe nastahuje a zhrabne jej 400-500€ z dôchodku lebo však strava a najom (+energie) ;)
A inak, nehnevaj sa, ale nie je od teba trochu viac mimo prispievať do rok starej témy? Na skle je xy aktuálnych diskusii, tak sa realizuj tam, kde tvoje rady a názory môžu pomôcť. Tu si už po funuse.
@chvostik1 diky za radu ale ci uz to je funuse nechaj na mna, mlady dobre zarabajuci clovek 1500 e , ak nechce zneuzivat svojich rodicov a nie je mu jlupe aby ho rodicia zivili v dospelosti zaroven chce sa im nejakym sposobom podakovat aj , by mal prispievat do rodinneho rozpoctu, nepracuje za minimalnu mzdu, treba si vazit rodicov.Za nic vychovne nepovazujem ak v dietatu v dospelosti vytvaraju pocit ze sa o neho budu dalej finacne starat do 30tky😃.Trosku zle pocitas , z dochodku zobrat 400 e je takmer cely dochodok teda na pomer z platu pracujuceho chlapa ako keby si rodicia pytali z 1500 e , 1200
@nikpa pinda sa tak mozno u vas doma.Z 1500 e nech si chalan zaplati najom a stravu.A bude na 1000 e.Davat rodicom 300 e je vela z 1500? Navarene, oprate, byvanie?Celomesacna strava? 🤣🤣Ved mu zostane 1200 e....takto sa vychovavaju potom chlapi
@lucinkaboz áno, je to veľa. Opakujem, nie som užernička co sa obohacuje na vlastných deťoch. Ja to nepotrebujem, dokážem si zatiaľ stále na seba zarobiť sama. Ty si rob čo chceš a priživuj sa na kom chceš. Dovidenia.
@nikpa ja sa na nikom neprizivujem a nikdy by som rodicom nedavala 300 e ale viac, pretoze si to ti rodicia zasluzia. Je to uplne normalna vec ak dieta z platu prispieva.

Nasi mi tiez urcili pomerne vysoky "all-in najom". Tiez by som za neho zaplatila polku dvojizbaku. A to je asi to, co pomerne rychlo dosiahli. Samozrejme, s ich sumou som suhlasila, sak som nemala nauvod na vyber. Ale hned som v hlave citila akysi podraz, dufala som, ze ked raz odidem, pripadne sa vydam, ze mi cast vratia (nevratili). Cize ak mu chcete cast odkladat, budte otvoreni, vyhnete sa horkej prichuti. Ak ho chcete rychlo dostat z domu, aj toto je cesta. Mlady clovek verim ze si radsej zaplati izbu v zdielanom byte a reziu riesi po svojom, ako venuje 1/3 svojho prijmu a nema svoju slobodu, podriaduje sa dalej pravidlam rodicov. Za tu istu sumu ci podobnu moze zit nie mozno tak pohodlne , ale uplne po svojom. Synovi do hlavy nevidis. Ale ja na jeho mieste by som ratala asi takto: ak ja platim 500, je nas doma 5, tak cele naklady su naozaj 2500 +-? (Mozno su) ale ak niesu, tak sa opravnene moze citit v neprave a len urychlis jeho cestu od vas, aj co sa tyka byvania, aj co sa tyka vasich vztahov.