Koľko si mesačne odkladáte na finančnú rezervu?
koľko € sa vám darí mesačne odložiť?
Ako sa dá neodkladať si nič. Ľudia vám to iebe ako takto možete žiť.
@anonym_2271ff áno, tie financie sú jedna stránka celého, že nežije sa mi zle to nemôžem povedať, mohla som si kúpiť auto bez leasingu a môžem si dovoliť chodiť viackrat do roka na dovolenku po Európe, ale ako som spomenula ide ta práca na úkor voľného času a sviatky / dovolenky nie sú nikdy že 100% sa odpojim a oddýchnem. Klientom ide o milióny, im je jedno že ja mám dovolenku alebo som chorá. A aj stres je pomerne veľký čiže nie je to len ta pekná stránka v podobe finančnej zábezpeky ale dosť si to z človeka aj cucne. Zial zatiaľ som na Slovensku nenarazila na možnosť mat prácu od-do aj si žiť finančne nadštandardne. Keby chcem prejsť na podobnú pozíciu na TPP, tak mi ponuknu 2000-2500 v čistom ak sa podarí. Nehovorim, že to by bolo malo, to určite nie ale kým ešte som v produktívnom veku potiahnem takto a potom dosť lebo je to únavne. Momentálne mám 35
@anonym_292438 vsetko je nieco za nieco,je to zodpovednost,ktora nekonci ani vecer,ani cez dovolenku.Ale je to aj tak inspirativne,ze sikovni ludia su stale na sk,ze sikovne zeny su stale,ze sa to da.Ze sa vzdy da zit lepsie,spokojnejsie ked clovek velmi chce.
@tiezjedna sú to bomby, to je fakt... Tých 9000 nie je za celý byt ale 1 izbu v zdieľanom 3 izbovom byte. Všetko je drahé... A to ešte dcéra robí brigády aby si prilepšila
@kocuris dcériná kamarátka sa teraz sťahovala do centra, jedna izba, 15 m2 a mesačne 15 tisíc aj s energiami. Som jej revidovala zmluvu a skoro mi oči vypadli😖
@anonym_2271ff áno, tie financie sú jedna stránka celého, že nežije sa mi zle to nemôžem povedať, mohla som si kúpiť auto bez leasingu a môžem si dovoliť chodiť viackrat do roka na dovolenku po Európe, ale ako som spomenula ide ta práca na úkor voľného času a sviatky / dovolenky nie sú nikdy že 100% sa odpojim a oddýchnem. Klientom ide o milióny, im je jedno že ja mám dovolenku alebo som chorá. A aj stres je pomerne veľký čiže nie je to len ta pekná stránka v podobe finančnej zábezpeky ale dosť si to z človeka aj cucne. Zial zatiaľ som na Slovensku nenarazila na možnosť mat prácu od-do aj si žiť finančne nadštandardne. Keby chcem prejsť na podobnú pozíciu na TPP, tak mi ponuknu 2000-2500 v čistom ak sa podarí. Nehovorim, že to by bolo malo, to určite nie ale kým ešte som v produktívnom veku potiahnem takto a potom dosť lebo je to únavne. Momentálne mám 35
@anonym_292438 ja stale cakam na vyplatnu pasku,uz od vcera.Vyplata uz na ucte,2050,u muza som cakala viac tak ten len 3000eur,no vracali mu dane,aj bonus.U mna som tak cakala.
Z oficialnej premernej slovenskej mzdy (cca 1700,- hr.=1250 cis.) vyzijem ,ale odlozit z toho sa da velmi malo. (250 splatka hypo uver, 50 internet, telefon, TV, 200 poplatky a poistky energie byt, 500 strava, do 100 oblecenie, 150 kava, pivo, kino, divadlo, fitnes. Co zostane mozem odlozit, alebo investovat?!
Veľa faktorov tu môže skresľovať...
napríklad máme s mužom 42 rokov, dospelého syna a vieme odložiť 800 euro a ešte pomáhame svokrovcom 200 euro mesačne. Mužova sestra majú skoro 41 rokov a malé dve deti, odložia ledva 200 euro mesačne.
Mesacne je to rozne, za cely minuly rok sme usetrili z nasich komplet prijmov dokopy 27,37%. Znie to sice fajn, ale mame velke vydavky, co sa mi nepaci. Snad ich tento rok trosinku okreseme a prijmy budu aspon rovnako dobre.
@anonym_autor 550€ na 3 investičných účtoch, 400 dovolenka, 300 nečakane výdavky a pre deti 200. Takže do 1500€ mesačne.
@anonym_autor rezervu už mame vytvorenu. zvyšok všetok investujeme do ETF fondov u brokera (XTB alebo interactive brokers)...vyššie stovky mesačne (investujeme aj obom dcerkam už od narodenia)

@anonym_292438 ja tak rada toto citam,je to take inspirativne.Ja chapem,ze to zenam nerobi dobre,ked toto citaju,ked sa im zle zije,ked si zivot zle zariadili.No mohli by si brat priklad ako sa to da.Ako sa da byt stastnym a potom to ide ruka v rukave,lahsie sa hlada praca s lepsim platom,ako byt dole zaseknuta v zavisti,negativizme.