icon

Koľko si pýtať za pozemok v Jaslovských Bohuniciach?

7. aug 2024

Ahojte mám zdedené po otcovi časť pozemku babka má 7/12 ostatný 5-ti mame po 1/12 a jeden člen to chce odkúpiť odo mna. Koľko by ste vypýtali cca ? Pozemok má 535m2 a je centre jaslovskych bohunic a dom na ňom je na zbúranie. Ďakujem za rady. Cenu si mám navrhnúť ja.

Strana
z2
zalka
7. aug 2024

5000e

koniarova
7. aug 2024

@zalka súhlasím. 5000 je akurát.

nana8989
7. aug 2024

No podla mňa je 5000€ veľa. Ved 1/12 je cca 45m2.. Ja by som vypýtala 2000€, ale to som ja, nie som chamtivá..

zalka
7. aug 2024

@nana8989 ceny pozemkov stavebných v JB sú cca 118e/m2 až 199e.
Ja som rátala z nižšou cenou, lebo aj zbúranie starého domu stojí peniaze a to za mňa znižuje cenu.

nana8989
7. aug 2024

@zalka ved práve, za tu cenu za 1m2 co si napísala si môže kúpiť čistý pozemok bez nákladov na búranie a ďalších investícií.. Ako píšem. Ja by som 5000€ za taky kúsok a na takom pozemku nezaplatila a preto by som toľko ani nevypýtala. Ale ako píšem, to som ja.. Každý podla seba..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
koniarova
7. aug 2024

@nana8989 nemá šancu si kúpiť za tú cenu čistý pozemok. Dopyt značne prevyšuje ponuku.

koniarova
7. aug 2024

@monsterablue keď nepotrebuje peniaze a nemá problém to dať do rodiny aj zdarma, tiež by som s tým bola v pohode.

nana8989
7. aug 2024

@koniarova v poriadku, ale za mna proste 5000€ určite nie za taky kúsok pozemku.. Bola by som rada, ze sa toho zbavím, sak načo by mi bola 1/12-tina.. Viac starostí ako úžitku..

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
koniarova
7. aug 2024

@monsterablue v JB malá šanca na predaj? Nesranduj. Šikovný realiťák za chvíľu vybehá.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
koniarova
7. aug 2024

@monsterablue stačí presvedčiť babku.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
koniarova
7. aug 2024

@monsterablue ja nikde nepíšem,že to je jednoduché. Ale so právnym človekom, ktorý sa v tom vyzná úplne reálne. Môže na tom zarobiť celkom slušne peniaze. Ceny za stavebné pozemky v tejto lokalite sú nekresťanské a riadne premrštené . Ale ľudia na to zrejme majú..

koniarova
7. aug 2024

@autorka, ty v prvom rade napíš,aké máš pohnútky k predaju. Či chceš zarobiť, zbaviť sa toho, vyjsť v ústrety rodine? Lebo na tom hlavne záleží. Keď chceš zarobiť,vieš z tvojich pár metrov urobiť pekných par tisíc.

zalka
7. aug 2024

@nana8989 v centre dediny čistý pozemok nikdy nekupi

Ženy ako a vám sa nezdá nefer, že niekto má prísť za lacný peniaz k pozemku v strede obce? Sa na to pozrite z toho pohľadu, za mňa nie je nič zlé na tom pýtať cca trhovu cenu. Ci si myslíte, že ten člen co chce kúpiť by svoj podiel predal autorke za pár šupiek alebo by jej ho daroval ako radíte? Ja si to nemyslím, chcel by mať zaplatené.

Ako pýtať viac ako 5000e by bolo z môjho pohľadu prehnane, ale dať niekomu zadarmo aj keď je rodina tak to tiež nie. On dostane zadarmo a predá za 50000e to bude ôk?

ukgirls
7. aug 2024

nech to daju ohodnotit a podla toho urcite cenu ... alebo sa pozri po kolko sa predavaju tam kde byvas.. v dedicskom nebola uz urcena cena?

autor
7. aug 2024

Zdedila som to ked som bola ešte dieťa . Situácia je taká že s ostatnou rodinou sa nebavim okrem babky a bratranca ktorý to chce odo mna kúpiť. Sú tam veľmi komplikovane vzťahy všetci sa toho chceme zbaviť lebo nikto to nechce a on má realitnú kanceláriu čiže dá zbúrať dom a ďalej predá. Býva tam s babkou otcova sestra ktorá je najhoršia z celej rodiny ale ona tam nemá žiadnu čiastku keďže babke robila veľmi zle a babka sa jej nevie zbaviť tak sa na to dal on a babku si berie domov a tu jej dcéru chce potom odtiaľ vyhodiť keď mu to každý predáme. V dedičstve je suma za to 6000€

autor
7. aug 2024

On to zase zadarmo nechce keď vie že to dá do poriadku a potom neskôr aj tak preda zrejme.

koniarova
7. aug 2024

@ukgirls on je realiťák. Nájde si niekoho, kto to ohodnotí ako on chce. 😉😉

ukgirls
7. aug 2024

tak si to daj ohodnotit sama..neviem kolko to stoji,ale snad nie vela... ak to stalo 6000 ked si bola mala teraz to ma este vyssiu hodnotu,ale zas samostatne to nepredas zrejme takze zvaz cenu aj podla toho.. tu ti neporadi nik,kedze to nevidia a aninevedia kde presne to je a ako riesene

luccija
7. aug 2024

On to vykúpi a zbúra starý dom áno, bude to drahé a predá za trhovú cenu, takže si vypytaj koľko uznas za vhodné.Daj si to ohodnotiť znalcovi a rozhodni sa.Pozemok v centre obce vhodný na stavbu domu sa hľadá ťažko a je lukrativny

zalka
7. aug 2024

@ukgirls ale v tých 6000e je aj dom zapocitany, pred rokmi možno mal hodnotu teraz autorka píše ze je na zbúranie.

ukgirls
7. aug 2024

@zalka mozno nie- to nepise .. a ceny pozemkov stupli .. kazdopadne ako pisem najlepsie je to si ohodnotit .. tu kazda len cenu striela cca -ale prd vie ked to nevidi

autor
7. aug 2024

V tých 6000 bol aj dom áno vtedy bol ešte v pohode a dal by sa vtedy aj opraviť. Teraz tam ešte žijú ale čakáme kedy im to capne na hlavu akurát keďže nemali záujem sa o to starať a babka chudatko by to ani nezvládla a preto už nechce ani riskovať že ju to tam zabije raz a tu tetku s rodinu chce vypratať preč.

koniarova
7. aug 2024

@ukgirls vieš za koľko v pohode predá pozemok v Jaslovských Bohuniciach? Kľudne 150 tisíc. Takže sa bavíme o diametrálne odlišnej sume ako odhad 6000. A nestrieľam cenu. Poznám ich, som z okolia.

ukgirls
7. aug 2024

@koniarova a to mne na co pises? Ja jej radim odhadcu ...

betulinka1
7. aug 2024

Autorka prikláňam sa k @zalka. Ked som to prepočítala priemernou cenou v JB, tak mi vyslo ma tvoje m2 6600€. Cize ak to predas za 4500€ az 5000€, tak to ma so zlavou. Neboj on to ma zrátané. Netreba zabúdať, ze je to centre a zbúranie domu, je to najmenej.

marca12
7. aug 2024

Pozri,ake su ceny v okoli za m2 a prepocitaj na tvoje m2. On na tom ide zarobit,takze sa necit previnilo a pytaj si podla trhovej ceny. 5.000 € min.

Strana
z2