icon

Koľko si viete ušetriť za mesiac?

dettinadetta
2. mar 2025

Ahojte.

Nemusíte odpovedať tí ktorý nechcete.

Žijem v zahraničí.

A keby sa niečo stalo že by som sa musela vrátiť na Sk, tak chcem byť pripravená že cca koľko si viete ušetriť za jeden mesiac ?

Viem že je to individuálne ale len tak cca.

Naozaj je na SK už tak zle ? 😌

Strana
z2
adri266
2. mar 2025

@dettinadetta Prepac, ale to je taka otazka...kto zarobi 800 E mesacne mozno usetri viac ako ten, co ma 3 tisic, ale minie vsetko a este ide do minusu.
Ak si v zahranici, verim, ze tam dobre zarobis. My sme si zarobili na byt, na dve auta /jedno nam ukradli, tak preto dve 🙂/. Nemame hypoteku, pozicky,, v podstate si kludne zijeme, nemusim pocitat kazdy halier.

A zas tak zle nie je, su rodiny ktore chodia trikrat do roka na luxusne dovolenky, rodiny, kde su tri auta a velky dom. Ale tiez poznam take, ze idu z vyplaty do vyplaty.

denkabemommy
2. mar 2025

@dettinadetta nie je to na Slovensku také zlé. Väčšina žije ako žili doteraz, len si za drahšie nakúpia potraviny 🙃. Problém je len v tých, ktorí nám robia hanbu celosvetovo

doriiis
2. mar 2025

Ja viem ušetriť 300 € mesačne.Pomohlo?

13uzivatelka11
2. mar 2025

@adri266 ale predpokladám, že ten byt ste kupovali niekoľko rokov dozadu, keď stali "par tisíc", ze? 😀

dettinadetta
autor
2. mar 2025

@doriiis aj áno.
Chcem vedieť koľko si viem ušetriť v zahraničí a koľko by som vedela cca na SK.

Lebo si chcem potom neskôr kúpiť dom, tak rozmýšľam či by som to vedela nejako utiahnuť na SK

minenkaa
2. mar 2025

@dettinadetta neviem ušetriť nič ,nikdy som nevedela setrit

dettinadetta
autor
2. mar 2025

@minenkaa a nie je to tak zlé? 🥺 Žiadna istota ?

adri266
2. mar 2025

@13uzivatelka11 V case, ked boli vtedy najdrahsie. Staci tak? 😉

13uzivatelka11
2. mar 2025

Inak my ako mame vedieť, čo vieš robiť, aku by si mala prácu, príjem, v akom meste chceš žiť? V Bratislave ide prenájom garsónky za 600€, mininalka je cca 800€ v hrubom, vypočítaj si to 😀

minenkaa
2. mar 2025

@dettinadetta aka istota v čom,zajtra zomriem a peniaze mi nepomôžu

doriiis
2. mar 2025

@dettinadetta ....toto je taká úvaha,že naozaj.To by sme museli všetky zarábať rovnako,mať rovnaké podmienky,počet detí a žiť rovnako.Aby sa to dalo porovnávať.

dettinadetta
autor
2. mar 2025

@doriiis tak teraz si viem ušetriť za mesiac okolo 1400-1500€ , niekedy aj viac.

Od toho sa odrážam lebo viem že z tohto by som vedela platiť potom aj hypotéku.

Mám 23 rokov, normálne mi je ľúto seba a mnoho mladých, že jeden zasraný dom stojí cez 150000€ a + veľké úpravy.

A zo SK platu by som asi veľa nevedela robiť

minenkaa
2. mar 2025

@dettinadetta no a sme doma,si sama mladučká,len šetríš,my máme alebo teda mali sme tri deti na vysokých školách,už len dve,chceme žiť a užívať si a aj tak by sme v klude mohli ušetriť tých 1409€ ako ty ,ale ja tak rada nakupujem a flakam sa

sara158
2. mar 2025

Ahoj, s manželom sme zatiaľ iba dvaja, spolu máme príjem 3500e a mesačne vieme odložiť minimálne 1000e a to mesacne za hypo a inkaso platíme 1200e. Máme 24 a 26 rokov🙂

lucia13022023
2. mar 2025

Mame rovnaky vek, a teda sama ušetrím 400-500€ mesačne. Ale mam dieťa, hypo, byt, a kopec ďalších iných výdavkov, neviem aké máš ty.
Ak rátam koľko ušetríme s mužom, tak je to tých 900€ mesačne.

biba_18
2. mar 2025

@13uzivatelka11 niekoľko rokov dozadu pár tisíc byty stáli možno v úplne malých mestách ☺️ my sme napr. mali byt na hypo ale predčasne sme ju splatili, tiež sme bez hypo v drahom byte ☺️

marca12
2. mar 2025

@dettinadetta Pohybujem sa v takej nizsej strednej triede a nemam pocit,ze sa ludia maju zle. Kazdy si dopraje,ma co potrebuje,dovolenky nikto este neozelel,aby pokryl stravu. Zle sa ma nizka trieda,ti ziju na hranici chudoby. Ale tak je to v kazdom state nielen na Slovensku.

guudy
2. mar 2025

@dettinadetta kolko usetris na Slovensku zalezi od toho - aku mas pracu, ake velke byvanie, kolko je clenov domacnosti, kolko a ake velke deti mas, aku stravu preferuju clenovia domacnosti, kolko mas poziciek a ake velke vydavky mas celkovo ;)
Tak si pozri profesiu, kolko je plat v tvojom obore, spocitaj si naklady a mas sumu, ktoru usetris…. Uz chapes, ako hlupo si formulovala svoju otazku? ;)

hankab
2. mar 2025

@dettinadetta dvaja ludia v rovnakom veku, s rovnakym prijmom mozu usetrit 100€ alebo aj 2000€. Zavisi od toho ci a aku maju hypo, ci nemaju auto alebo maju 2, ako daleko dochadzaju do prace, ci maju 0 deti alebo 5.
Zarabame dokopy s partnerom spolu nieco nad 4000€ v zavislosti od vykonu v dany mesiac. Nemat hypo + spotrebak na dofinanc (nasetrene sme nemali), 2 auta a pracu blizko, a dom by bol nakompletku prerobeny, tak usetrime cez 2500€. Kedze to ale vsetko mame a stale vela prachov ide do domu, tak mesacne sme schopni odlozit tak 300€, ak vobec.

marsmykkok
2. mar 2025

To je rôzne, niekedy 500 eur, niekedy nulu. Nie sú vždy príjmy rovnaké a hlavne ani výdavky, stačí že sa pokazí spotrebič, auto, treba zaplatiť poistky a neodloží sa nič. Ale sú aj mesiace kedy sa odloží dosť.

siska53
2. mar 2025

@dettinadetta vidis, jedna pise, ze usetri 300€ mesacne. A ja ti poviem, ze my neusetrime NIC. Nikdy. Uz velmi dlho sa nam vobec nedari usetrit ani euro z vyplaty. Tak si vyber.

veltraud
2. mar 2025

Ja sa snazim odlozit mesacne 500e. Su mesiace, ked mi ostane viac, a mesiace, ked menej. Ciel mam 5-6K rocne. Ale nejdem cez mrtvoly. Niekedy treba menit spotrebice, zubara, dovolenku... napr. vo februari som platila skoro 1000 e za "hobby". Minuly rok sme dostali slusne odmeny, tak mi ostalo celkom dost za rok (cca dvojnasobok ciela).

viestta
2. mar 2025

@dettinadetta ked budes na SK zarabat 1000€ asi neusetris nic, ked zarobis 3000, tak aj 2000 mozes usetrit, zavisi od toho kolko budu nevyhnutne vydaje a ako sa dokazes uskromnit na tom co minies.

missviolet
2. mar 2025

Povedz mi aku pracu vies na SK vykonavat a ako single bezdetna ti cca poviem. Bez tvojho potencialneho prijmu nemam sajn.. ci zarobis v cistom 700 alebo 2000

mimirka32
2. mar 2025

@dettinadetta aku pracu mas v zahranici a co by si robila na Slovensku? Ak tam robis upratovacku a tu by si bola pravnicka, tak tu usetris viac

dettinadetta
autor
2. mar 2025

@mimirka32 robím vo výrobe, zarobím od 1970€ do 2400€ záleží podľa nadčasov.

Ušetrím cca 1400-1500€ z platu

sasa1310
2. mar 2025

@minenkaa dám ti jeden príklad. Jedného krásneho dňa dostaneš (ako u nás v rodine) takú slabšiu mozgovú príhodu (ani nemusíš byť stará). Prestaneš používať celú ľavú časť tela, obzvlášť ľavú ruku a nohu. A na to sú tu rôzne rehabilitácie, kryokomora, rôzne procedúry, ktoré ti vedia pomôcť, aby si sa dostala naspäť do "normálu" len si všetko platíš. Jedna taká procedúra okolo 80 eur, potrebuješ ich niekoľko denne, aby si sa ako tak dala dokopy. Niektoré ti prepláca poisťovňa, väčšinu nie. A toto všetko chceš absolvovať, aby si sa vedela aspoň po wc dať dokopy bez pomoci druhých. Tak áno, aj na takéto situácie mnohí šetria, aby si aspoň finančne vedeli pomôcť pri takejto katastrofe. Niekedy ti postačí k tomu nehoda, inokedy choroba alebo stačí prísť o prácu

minenkaa
2. mar 2025

@sasa1310 ale ja píšem o sebe nie o ostatných ,niekde píšem ,že šetrenie pre iných je zle?

olimuc
2. mar 2025

Tvoje porovnavanie je uplne zavadzajuce … zatial nemas v zahranici rodinu, skolka, skola atd..: to ze v 23 rokoch usetris take € je to super. Ale Makas a prezivas … nezijes. Ak by si mala rodinu atd tak je tvoj cas limitovany atd. Zabezpec sa kym si mlada … vo vyrobe to budes mat sakra tazke so stupajucim vekom a rodinou hocikde na svete…

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2