Koľko si viete ušetriť za mesiac?
Ahojte.
Nemusíte odpovedať tí ktorý nechcete.
Žijem v zahraničí.
A keby sa niečo stalo že by som sa musela vrátiť na Sk, tak chcem byť pripravená že cca koľko si viete ušetriť za jeden mesiac ?
Viem že je to individuálne ale len tak cca.
Naozaj je na SK už tak zle ? 😌
@olimuc ja neprežívam , normálne si aj život užívam.
Doprajem si
Tie ceny nehnutelnosti su vysoke, ale je zbytocne sa nad tym nejako rozculovat. Ano, pred dnesne generacie je zlozitejsie dostat sa k vlastnemu byvaniu, ale ak si v zahranici kde si aktivne setris za cielom mat vlastne byvanie casom tak to ti tlieskam.
Kazdy ma iny plat, ine naklady na chod domacnosti, iny zvyky co sa tyka minania. Su ludia co si z malych platov dokazu usetrit a su ludia pre ktorych ani vysoky prijem nie je dost.
Myslim, ze ak je clovek schopny kazdy mesiac cosi usetrit nezavisle od vysky sumy tak je v podstate v pohode. Znamena to, ze zijes v ramci svojich moznosti.
@dettinadetta Ale ani v štáte kde pracuješ asi nie sú lacné nehnuteľnosti, o čo majú vyšší plat o to drahšie aj nehnuteľnosti, veľa ľudí, ktorí robili napr. v Nemecku to hovorilo.
A robiť vo výrobe viac rokov, tým nezíska odbornosť, ktorú v iných profesiách získava praxou a postupne sa im zvyšuje plat.
@dettinadetta a v ktorej krajine zijes? Minies celkom malo penazi, mas spolubyvajucich?
@dettinadetta toto je tak odveci otázka a ešte k tomu sa tu opakuje pravidelne 🙉
Nechápem, čo ti pomôže, keď sa dozvieš, kto koľko ušetrí. Niekto s príjmom 1500 eur môže ušetriť oveľa viac ako iný s príjmom 4000. A potom záleží, kto ako veľmi potrebuje/chce šetriť a kto si ako veľmi chce/dokáže odopierať. A potom sú ľudia, čo šetriť proste nechcú, radšej si peniaze užívajú. Každý vie, aké má priority a každý si vie vyrátať, koľko si môže/chce odkladať.
@dettinadetta ako kedy. Sú mesiace, kedy ušetrím 400€ a sú mesiace, kedy ušetrím 50€ ...
Ja cca 500 eur mesačne. Ale ta informácia ti môže byť jedno, lebo veľa ľudí zarába o dosť menej a nešetria nic
@dettinadetta ešte horsie
@dettinadetta wau, to ako sa ri podari tolko usetrit? To nic neplatis? Js byvam tiez v zahrqnici a zarobim tolko ako je tvoja horna hranica a neusetrim momentalne nic. Ale ok, mam dieta. Akurát Co som si dnes dane previedla na sporiaci ucet
Momentalne som na rodicaku usetrime presne nula cela nula nic a niekedy sme este v minuse ked nieco vystreli ale s tym sa dopredu ratalo a setrili sme pred tym ako sme sa rozhodli pre dalsie dieta. este rok chcem byt doma pri malej a potom pojdem do prace..
@dettinadetta v ktorej krajine zijes? A v akych podmienkach byvas?
Z 1000e mesacne zaplatis byvanie dopravu stravu vylety dovolenky kadernicka kozmetika ? Wau
Vo vyrobe v automobilke zarobis aj tu 2000 ale urcite za 1000 nevyzijes slusne - najom jedlo vylety divadla kaviarne vystavy....
Ledva uhytovna a jedlo.
@dettinadetta toto sú také výkriky do tmy.Ked sa vrátiš a pôjdeš do výroby, ak nie si manager, vedúca pozícia s platom pôjdeš veľmi dole.Budes musieť niekde bývať pôjdeš k rodičom, do podnájmu či kúpiš si ten dom?Budeš platiť hypo, energie, stravu, cestovné, mobil a ešte pôjdeš do mínusu.Si mladá teraz zarobis, tak šetri.Preco všetci čo majú v mladom veku vyšší príjem chcú hneď dom?hypo kalkulačku máš na webe vieš si hneď preratat akú by si mala hypo plus aké podmienky, aby si ju dostala.
Nespekuluj a pracuj zatiaľ v zahraničí.
@luccija preto sa pytam.
Byvanie na ubytovni pre mna nieje - zivot si uzivam. Ubytovna pre mna nieje zivot si uzivam. A zadara od vyrobnej fabriky asi tazko. Zas za to ze v zap.eu je jogurt o 20c lacnejsi, nerobme si iluzie ze za 1000cku sa tam lahko zije.
Nedala ziadne info o sebe a chce uplne od veci info od nas.
@matej2227 ľudia, je to v poriadku, nemáme nikto doma z toho traumu, manžel chodí na turnusy, zažili sme si vysokú hypotéku, splátky, bol od rána do večera v robote aj tu na Slovensku.
Takto keď má voľno 2 týždne kopec veci postiha, papierovačky , úrady ,prípadne OČR s deťmi,výlety.
Plne nám to vyhovuje, splaatime si malú hypotéku, nasetrime a zabezpečujeme deťom nehnuteľnosti.
Žijeme podľa seba najlepšie ako vieme a fakt sme spokojní.
Vy by ste to robili inak,je to v poriadku.
Nepozerať na druhých a dohodnúť doma vo svojej domácnosti, tak je to správne a nie čo povie susedia a ľudia na MK.
Mesačne momentálne ušetrím okolo -500€.
Neriešte to, žite. Len proste žite
Zo dňa na deň som ušla zubatej z pod rúk a verte či nie, peniaze ma nezaujímali. Vtedy by som dala všetko aj za krabicu pod mostom. Hejtujte ma koľko chcete, ale skúste neriešiť peniaze stále dookola.
@dettinadetta Varim peciem doma, takže vacsinou nakupujem zakladne potraviny. Nezda sa mi,ze by boli vyrazne drahsie ako napr. pred rokom, niektore dokonca zlacneli. Je pravda ze nezmysly ako sladke napoje a pramenitu vodu v plaste nekupujeme, ani rozne akoze "zdrave" nezmysly typu protinove tycinky nekupujem. Podla mna sa zdvihli ceny kavy, kakaa a cokolady, ale to sposobili objektivne okolnosti, tak je to vsade.
Neviem či za 150000 kúpiš starý dom....reality idú stále hore.
Keď chces robiť za pásom vo výrobe, je to na SK drina a zneužívajú ľudí...čo som počula.
Pokiaľ nie si VŠ vzdelaná alebo nepodnikáš zabudni na veľké šetrenie.
Nevracala by som sa na SK. Politika, sociálny systém ...nestabilná krajina. Na druhej strane nečakaj, že budeš vládať do dôchodku makať toľko vo výrobe. Rozmýšľaj o pláne B, čo by si vedela robiť okrem manuálnej práce.
@evansova ok..a čo povieš na ceny karfiolu napr?2.50v akcii je choré..to isté maslo,mäso,mlieko..aj keď sú v akcii sú drahšie ako min rok .o káve ani nevravím. ..vreckovky,wc čističe,farby na vlasy,ústne vody..ešte aj drogéria šla hore..nájomné za byt,poistky,dane,smeti,zubári,poplatky na úradoch...
Cca 50-60% platu

@dettinadetta ušetríme tisice, nakoľko manžel je v zahraničí roky, má veľmi vysoký plat.
Keď príde sem, budeme šetriť ,koľko sa bude dať,
Tak ako ostatní.
Nemám pocit ,že by tu zas bolo tak zle, že sa nevie ušetriť .
Samozrejme určité sociálne skupiny mali,majú a budú mať problémy.ako slobodné mamičky(nie všetky), invalidi, dôchodcovia.