Koľko si zapýtať ako opatrovateľka?
Od augusta by som mala začať opatrovať 3,5 ročného chlapčeka. Mám však dilemu. neviem koľko si mám od rodinky zapýtať ako hodinovú mzdu vzhľadom k mojím skúsenostiam. Koľko ste platili opatrovateľke vy, resp. boli by ste ochotné jej zaplatiť. Jedná sa o to , že rodičia sú fajn, aj máme voči sebe dôveru, tak nechcem byť drzá. Keď som opatrovala doteraz, tak som dostávala na hodinu 2,5-3 eura. Neviem, čo navrhnúť.Poraďte
@kathynka ja tie baby vyuzivam velmi malinko.... urcite tuto sumu nedosiahnu :-P studuju na vysokej skole 🙂 a ja nikoho neodcudzujem :-P jediny, kto tu odcudzuje si ASI Ty 🙂
ale uz sa to ubera inym smerom... 🙂 takze budem rada, ked tu uz nezasvieti moje meno.. nechce sa mi stale tocit o tom istom... zivot uteka, nepocka 🙂
@kathynka ja fakt neodcudzujem 🙂 a chapem, ze ak sa tym, niekto zivi, ze to nie je len, skutocne prilezitostne, tak nema na vyber... inak zaplati viac na odvodoch...
ved... i ja mam v meritku jednu opatrovatelsku sluzbu... ak by nahodou a beru 5 eur... a ako tak pozeram profil.. ide o Teba 😀 ja odpadnem asi 😀
mozem potvrdit, ze agentury ozaj beru od 5 vyssie... 🙂
Ine je, ked opatrujes kratkodobo, tam sa plati hodinovo. Ale pri dlhodobom opatrovani by sa malo platit mesacne - ako pausal. Ja napr. platim mesacne 250 eur, s tym, ze pani mi opatruje malu 8 hodin denne pocas pracovnych dni.
@olifcek ja viem, ze si to ty, s kym som sa o tvojej dcerke ohladom opatrovania davnejsie bavila a rozhodne som nemala v umysle sa pustat do nejakych hadok 😉 len som akosi mala potrebu vysvetlit rozdiel medzi clovekom, co si opatrovanim privyraba a clovekom, co sa tym zivi 🙂 ale ak budes niekedy potrebovat, tak sme ti samozrejme k dispozicii 😉
@veronicka1901 to je pravda, ze pri dlhodobom opatrovani sa zvykne platit pausal...len omnoho vyssi ako v tvojom pripade...aspon v Bratislave...ale zase je to samozrejme individualne od rodiny k rodine 😉
@kathynka No ved to je jasne, suma zalezi od kazdeho. Napr. v tomto regione keby som mala platit mesacne napr. 400 eur, tak to rovno nemusim ist do prace, lebo napriek pomerne dobrej pozicii a VS vzdelaniu nezarobim ovela viac 😀 .
@veronicka1901 ved to, ono je to tak trochu na hlavu postavene...mamicky musia ist skor do prace, lebo nevyziju z rodicovskeho alebo maju takeho zamestnavatela, ktory proste chce, aby sla do prace skor...a pri malickych detoch radsej preferuju opatrovatelku, ktora sa mu bude naplno venovat ako kolektiv deti, kde sa strati...ale na to uz stat nemysli, ze opatrovatelku musi platit matka z vlastneho platu...je to taky zacarovany kruh...
@kathynka ani ja som nemala v úmysle odsudzovat preto ze pýtajte ako profi viac a je pochopitelne ze nemozete brat pod 5 eur lebo vas to ma zivit. Pokial však na to nemám prostriedky musím dat opatrovat kamoske alebo staršej pani za 2€ ale som velmi spokojna. Taktiez je rozdiel kde byvas my tu opatrovateľku profesionálnu ani nemáme takze tak. Vo veľkých mestách je to ine. Je to ako s upratovanim tam tiez agentúry berú viac než len niekto kto si chce privyrobit upratanim každý berie to na co ma. Bola som však ja sudena jednou diskutujucou ze si nevazim ľudskú prácu ked dávam 2€ na hodinu a podobne nezmysly co ma trochu zarazilo kedze ja mam vysokú školu právo a praxujem skoro za taku istú sumu a som rada ze mam tu možnosť. 😉
@bastika ja som citala tu diskusiu medzi vami dvomi a teda radsej sa nezapajat do debaty 😉 a ako som povedala, kazdy ma pravo si vybrat kolko je ochotny zaplatit a tiez vybrat, za kolko je ochotny robit...
a co sa tyka kolektivu, tak aj to je individualne..ja opatrujem deti na plny uvazok od par mesiacov (najprv som mala chlapceka od 4mes, potom chlapceka od 8mes a teraz dievcatko od 13mes), takze tym je urcite lepsie este v domacom prostredi 😉
@kathynka no ja som dala od 14 mesiacov a malého sa tiez chystam od 14 mesiacov ked uzveela mala chodit a rozprávať teda uvidíme aky bude maly ale teda musím sa učiť na skúšky. Tiez by som skôr nedala ale teda ani by som skôr nesla do prace od nich aj ked poznám aj ja co šli velmi skoro jasle mame od 6 mesiacov. Aj tak sa mi podarilo kojit 2 a pól roka a s malým tahame 9 ty mesiac. A teda je pravda ze opatrit dieťa do 1 roka je makacka ja mam chrbát úplne zničený maly ma 10 kíl a este nesedi ani nelezie 😀
@kathynka ahojte, ja som mamicka, ktora uz 1 rok hlada opatrovatelku a poviem vam, ze to vobec nie je otazka penazi... inak ziadna si neplati ziadne odvody a navyse berie peniaze zo socialky alebo z UPSVaR, takze skoda reci na tie odvody... tie musim za vsetkych zaplatit ja z mojej vyplaty... ale najhorsie je, ze zatial co som mala opatrovatelky, tak niktorej sa nechcelo opatrovat mojho syna, radsej sa "hrajkali v zahonoch na zahrade" alebo mi chceli upratovat a poucovat ma, hlavne ich nebavilo hrat sa s detmi (kazda si totiz mysli, ze to nic nie je, hlavne take, co uz maju skusenosti s vlastnymi detmi) a najlepsie bolo, kde mi decko nechali same na zahrade (2-rocne) a isli so mnou kecat dovnutra.... takze kto prebera tu zodpovednost? ked je to u mna doma za moje peniaze a aj za moje dane(kedze kazda zatial poberala prispevky od statu - rozumej zamestnanych odvadzajucich odvody) a namiesto jedineho co som chcela, aby sa hrali s malym, tak robili vsetko ineho... tak toto je terajsia uroven opatrovateliek v SK, mozno aj preto v Rakusku dostanete viac, ale tam si ani take ako boli u mna nepipnu a robia, co im nariadia... lebo podla mna je zamestnavatel ten, co urcuje pravidla...
@nadida fuha, tak potom neviem, na ake nezodpovedne opatrovatelky si narazila ty, ale ja ti tu zodpovedne prehlasujem, ze ja pracujem na zivnost a kazdy mesiac platim riadne odvody do zdravotnej aj socialnej poistovne ako zivnostnicka...okrem mna poznam este 3 opatrovatelky, ktore zacinali pracovat u mna ako opatrovatelky, ked boli studentky a po skole si otvorili zivnost na opatrovanie...ty si natrafila evidentne na ludi, co su nezamestnani, a preto poberaju rozne davky...lenze ja to mam ako riadnu pracu, pricom sama pracujem ako opatrovatelka a este mam aj agenturu na opatrovanie a pracuje pre mna vela dievcat...a mozem teda povedat, ze rodiny, kde pracujem ja, su vsetky spokojne a spatna vazba od rodicov, kde pracuju moje opatrovatelky je tiez vyborna...
takze zalezi, aku opatrovatelku si najdes...netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca...
@kathynka no to ma prekvapuje, ale ty si z BA nie? ja som z DS a predsa len su tu ine pomery, ludom sa akosi nechce pracovat a aj nevedia slovensky, iba by lezali a aby im padali pecene holuby do hub.... 🙂 ak by si poznala niekoho z DS tak my fakt hladame opatrovatelku na 2 dni v tyzdni cca od 9,00 do 16,30 resp. 16,00... bolo by to u nas doma a nic okrem hrania sa s malym a hygienu nechcem 🙂 uz som tu mala take, co by chceli byt zahradnikmi alebo upratovackami, kucharkami, poucovatelky z titulu veku... etc... ale s detmi ich nebavilo byt a ja hladam niekoho, kto bude vymyslat dietatu hry, doteraz to bol nejaky pseudodozor, ze nech si decko robi co chce, ved som "nablizku" co znamena ze cca 50 m od neho alebo vnutri v dome a dieta je na zahrade (to je 2-rocne dieta)... bohuzial velmi zle skusenosti s tymto mam ☹
@nadida ano, ja som z BA a primarne aj moje opatrovatelky su v BA, nanajvys tak chodia do nejakych okolitych dediniek pri BA...ale keby som nahodou o niekom vedela z DS, tak ti dam vediet...
kazdopadne viem, o com hovoris, lebo rodicia mi porozpravali uz vselico ohladom skusenosti s opatrovatelkami (nastastie nie mojimi, to si musim naozaj poklepat, ze vsetko funguje ako ma 🙂 ) a teda vzdy je to pre mna sklamanie, lebo tieto "pseudoopatrovatelky" kazia meno tym, ktore to robia naozaj preto, ze ich to bavi a zivi zaroven a potom nas rodicia vseobecne odsudzuju, hlavne, ak dojde na temu peniaze...
mne sa raz stalo, ze som odmietla prijat ako opatrovatelku pani, ktora mala okolo 50 rokov, lebo pre mna boli nedostacujuce skusenosti to, ze vychovala 3 vlastne deti...z mojho pohladu je celkom ine starat sa o vlastne dieta a o cudzie dieta...niekto si mysli, ze je to to iste, ale nie je...kazdopadne, vtedy mi strasne skaredo vynadala, ze co si o sebe myslim a podobne...a po tej ostrej sprske slov mi bolo definitivne jasne, ze takeho cloveka by som k detom ani nepustila...len potom sa v podstate necudujem, ze rodicia su pri hladani opatrovatelky skepticki...zistujem to pri kazdom novom vyberovom konani, ked mi chodia zivotopisy potencialnych opatrovateliek...mnohe si myslia, ze je to len jednoducha cesta k ziskaniu penazi...ved dieta sa zahra samo a robit dozor dietatu nie je ziaden problem...ach jaj ☹
@kathynka tak presne to popisujes co citim! 🙂 ja sama mam dieta, ale nikdy by som nepovedala, ze viem opatrovat aj na to treba mat predpoklady a vzdelanie, nie je to lahke spravit dobry a poucny program pre dieta a to kazdodenne... tie pani si totiz pomylili upratovanie s opatrovanim dietata...
@nadida moje dievcata nemaju v naplni prace upratovanie a vedia to aj rodicia (jasne, ze upratat hracky alebo odlozit riad zo stola ano, ale to patri k vychove dietata)...cize keby sa ani o to dieta nestarali, tak by v tej domacnosti uz fakt nic nerobili 😉 ich ulohou je proste postarat sa o dieta, zabezpecit mu aktivny program, rozvijat ho po psychomotorickej stranke, viest ku hygiene, vzdelavat, vychovavat...nemyslim v zmysle rodicom sa starat do vychovy, ale aj v ramci opatrovania urcovat nejake hranice a dodrziavat tie hranice, ktore ma dieta stanovene pri rodicovi...
a ja nemam este vlastne dieta a aj tak viem, ze je to rozdiel 😉
a mladsie opatrovatelky si neskusala? bud studentky alebo take, co cerstvo skoncili skolu...
presne toto chcem, ale nedari sa mi... snazim sa uz som kontaktovala viac inzeratov, uvidime... tiez si myslim, ze mladsie dievcata su lepsie, tie starsie maju pocit, ze su na to aby radili a delili sa o svoje skusenosti 😀
Ahojte ,prosim vas kolko si zapyta opatrovatelka za strazenie 4 a viac deti? stravu a ubytovanie maju zabezpecene. dakujem
Dobrý deň!
Volám sa Barbora, mám 27rokov. Rada opatrím Vaše dieťatko u Vás doma, detičky mám veľmi rada, mám skúsenosti s opatrovaním. Som kamarátska, spoľahlivá, zodpovedná, usmievavá, nefajčiarka, mám vp. Študovala som vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce, popri škole som praxovala aj v škôlke.
Už v 12-stich rokoch som sa vedela celodenne postarať o maličkú sestričku, keďže rodičia veľa pracovali. Svoje dieťatko zatiaľ nemám. S láskou sa postarám o Vaše dieťatko.
Kysucké Nové Mesto a okolie + Žilina
ahojte vie mi niekto poradit co treba k zivnosti ked chcem opatrovat deti doma, a kolko sa moze opatrovat deti v domacom prostredi?chodi aj hygiena na kontrolu?mam velkanske dve izby dokopy je to 50metrov stvorcovych, do toho kuchynu a vec. prosim vas kolko si mam pitat na hodinu?a kolko na pausal na mesiac tych 300e na dieta na mesiac je vela. som so ziliny.dakujem krasne za kazdu radu a co vsetko treba k tejto praci
@bastika no možno za 5 eur sa budu viac snažiť ,moja
Vela zalezi na tom ci sa opatruje na vychode ci na zapade v He sa berie na den 10-15e.a su spokojne obe strany
@lucinkaboz a za 10 ešte viac moja 🙂
Ja mám malého už v jasliach a som veľmi spokojná platím 230 plus strava 9 hodín denne to vychádza na 1,30 na hodinu takže je to výhodnejšie ako opatrovateľka plus je tam dokopy 5 deticiek takže indivindi prístup veľmi som spokojná🙂

@olifcek za rok 2013 je tato suma 1867,97 EUR, co je asi 155 EUR mesacne, cize pochybujem, ze takato suma by toho cloveka uzivila...cize len preto, ze je strasne vela opatrovateliek, ktore pracuju nacierno (nezamestnane, studentky, dochodkyne, privyrabanie si popri zamestaniu,...) za 2 EUR/hod, su potom odsudzovane opatrovatelky, ktore sa tym realne zivia a pytaju 5 EUR/hod...smutne...