icon

Koľko stoja mesačné nákupy potravín pre dvoch?

1. okt 2024

Ahojte, budeme sa sťahovať. Chcela som sa len tak popýtať, koľko môže vyjsť nákup potravín na mesiac pre dvoch dospelých ľudí ? Jeme všetko normálne, mäso atď. Je to len cca odhadom, nemám vôbec prehľad o tom koľko by to mohlo stáť. Ďakujem.

lindusss2016
1. okt 2024

@luccija no a ja napr.peciem kazdu nedelu na cely tyzden, vacsinou slane a aj sladke (pagaciky plus kolac) a davam nabalickovane do mraznicky, to vytahujem detom na desiatu cely tyzden

mamina7070
1. okt 2024

60€ na mesiac? to really ? ved to je totalna chudoba a nie zdrave vyvazene jedlo ved to su 2€ na den
ak mas taku stravnu jednotku aj na deti tak to je na socialku

lindusss2016
1. okt 2024

@egonsk presne tak, sme ako ludstvo rozmaznani. Ja sa aj v praci namakam (som maserka), plus precvicujem jogu 3 x tyzdenne a sama chodim na treningy bojoveho umenia 2 x tyzdenne, cize energeticky vydaj mam taky, ze to nespalia niektory za mesiac, co ja za dva dni.

hanka_se
1. okt 2024

@lindusss2016 dakujem, len teda nasa sladke vobec, kolacik ked si da nejaky, tak to raz do mesiaca aj to je moc. Ona hlavne maso, prilohy skoro ziadne, zeleniny a ovocia toho velmi vela. Tak isto vajicka a ryby. Mlieko tak rano k cerealiam a aj to tak pol deci jej staci 🤣, to kupujeme delaktozove. Vela syrov zjeme aj jogurtov. Casto robim ked tak puding, ako "sladke" smotanovu tortu z ovocia co mame zamrazene z leta. A hlavne okrem mna su muz aj dcera polievkovy, cize polievky su u nas stále, ale take tie huste, nie ze len voda. Ja sa tiez snazim v akcii, ale proste ked dcera v obchode pyta hrozno, kupim. To zas neriesim, lebo viem, ze to proste zje a nevyhadzujeme. Sladke vody vobec, ani mineralky, caj sa snazim bylinky nasusit a v zime robim take

sense
1. okt 2024

@luccija veď to moja mama má veľa svojho vypestovaneho, stravuje sa v práci a ešte si nosí aj domov keďže nevie zjesť naraz polievku aj druhé ale teda do tej sumy sa nezmesti...

lucka_ke
1. okt 2024

môj syn sám vypije denne liter bezl. mlieka + 2 BL jogurty, BL syr, kaiserky/rožky/chlieb, šunku, obed v jedálni má za 3 eurá, večer zje varenú večeru lebo je hladný ako vlk - dá si vždy min. 2 plné taniere, k tomu ovocie a zeleninu, občas kávu, zmrzlinu, oriešky, semienka... sem-tam zájdu s chalanmi do mesta, fakt neviem či sa on sám zmestí do 10 Eur denne (je chudý ako lata) čiže 300 Eu len on sám

sense
1. okt 2024

@luccija až teraz čítam že obedy v práci a v škole v Tom nie sú zarátané , tak to je take ako kedysi v jednej téme kde za nákupy dávali malo, ale každý víkend u rodičov a ti ich ešte aj domov nabilili

lindusss2016
1. okt 2024

@mamina7070 😂 nie je to chudoba, je to striedmost. Ja mam prijem nadstandardny. Pisala som xkrat, ze mam rozpocet s detmi cca 300€ mesacne a stravuju sa v skole a ja v praci.

paulina291
1. okt 2024

Teraz málo, lebo som namrazila/ zavarila veľa vecí zo záhrady. Keď nemám zásoby tak tých 300- 400€ za dvoch miniem. Stravujeme sa dosť zdravo a nijak sa neobmedzujeme.

mamina7070
1. okt 2024

@lindusss2016 to je chudoba dokonca vyrazna chudoba definicie si pohladaj na WHO alebo aj napr v definicii davky v hmotnej nudzi ktora ma garantovat jedno teple jedlo denne a je cez 80€ mesacne

tiezjedna
1. okt 2024

@egonsk tak pani/slečna, ktorá tu tých 50 - 60 € na mesiac hodila do pléne písala, že neje žiadne pečivo...

lindusss2016
1. okt 2024

@mamina7070 a ty vies citat, ze jedno teple jedlo mam denne v praci? 🙈 Ved som to napisala snad 10x

lucka_ke
1. okt 2024

@lindusss2016 ale aj tam doplácaš či nie? ja len za obedy dvom v jedálni platím 100 Eur mesačne a to v tom nie sú víkendy

mamina7070
1. okt 2024

@lindusss2016 a v praci za obed neplatis? ci to je v tych 60€?

luccija
1. okt 2024

@lindusss2016 ale veď fajn, ale tá sumu si prestrelila.Ano, aj ja upečiem bábovku či štrúdľu ja si myslim, že nejeme veľa a môj muž na chlapa veľmi málo on obeduje v práci a večer nechce teplé, len nejakú omeletu, syr, sunku, ale my s dcérou sa komplet stravujeme doma.A to varím dosť mäso, polievky, pomazánky biele jogurty do toho ovocie, oriešky snažím sa raz týždenne rybu, zeleninové jedlo, aj často hovädzie jednoducho tá strava je naša najvyššia minuta položka.A mne zase nejaké slíže s makom či "lacnejšie" jedla nezjedia.Niekomu fakt stačí šalát s tuniakom.
A určite pozerám na ceny, ale čo mám robiť.

lucka_ke
1. okt 2024

len jogurt + vločky + avokádo máš 2 Eurá denne a kde je ešte obed a iná zdravá strava @lindusss2016

lindusss2016
1. okt 2024

@lucka_ke ved to som neratala, ale inak doplacam 30€ za obedy.

bonboniera
1. okt 2024

@lindusss2016 aha čiže výdavky na obed ktorý býva väčšinou najväčšie jedlo dňa si nezaratala? 😂

ivik4
1. okt 2024

Mi tie komenty pripomenuli jak exmanzel mojej kamosky napisal do dohode o rozvode ze preje za mesiac len 100e 🤣🤣🤣. On, s pupciskom jak svet

mell27
1. okt 2024

@lindusss2016 a v tých 30€ za obedy je plnohodnotná zdravá strava 👏🤦

kristiii
1. okt 2024

Bože ľudia, veď ona nenapísala, že sa stravuje za 60, ale že možno za toľko by to bolo, pri jej štýle stravovania (plus obedy v práci, niečo od susedov a pod.), keby nemala deti a tu sa už spomína sociálka 😅. Pointa jej príspevku bola v množstve, ktoré ľudia zjedia a v tom má pravdu, keby nie, nebolo by toľko percent populácie s nadváhou alebo rovno obezitou. Jej množstvá by ani mne nestačili (mango mám tak na svacinu, nie na večeru a dve figy do seba hodím len tak medzi ostatnými jedlami), ale teda oproti iným zjem zas menej. Plus, ľudia strašne plytvaju, aj mne sa stane, nehovorím, ale veľa ľudí nakupuje fakt bezhlavo a potom nie že preje veľa peňazí, ale veľa peňazí doslova vyhodí.
Autorka, tebe napíšem tých 350-400, keďže máš v tej dvojke aj chlapa a poradím planovat varenie na týždeň a podľa toho nakúpiť alebo ešte lepšie pozrieť, čo bude v akcii a podľa toho naplánovať varenie. Tak sa vo veľkej miere vyhnete aj spomínanému plytvaniu. Ale teda platí na tento rok, budúci treba rátať viac.

autor
1. okt 2024

Ani som nevedela čo touto otázkou spôsobím 😅😅😂

brynn
1. okt 2024

@lindusss2016 V živote som nevidela 3,5kg kura...to je z Fukušimi?Takú váhu má len "možno" živé aj s perím a dzobákom...

yanabella
1. okt 2024

@lindusss2016 takze 30€ mesacne davas za plnohodnotny vareny obed. To je 1,5€ za jeden obed, keby ratame standardny pracovny cas. Takze je to dotovane, bezne ludia platia za menu v restauracii medzi 6-10eur.

martinkatinka
1. okt 2024

@yanabella to podla mna dava iba detom...

kristiii
1. okt 2024

@yanabella ale veď ona napísala za seba, nie za iných ľudí, ktorí si kupujú každý deň menu v reštike (mimochodom aj to robia prevažne len ľudia, ktorí dostávajú dotované stravenky alebo takí, ktorí zarábajú nadpriemer (alebo ešte takí, čo nemajú rozum)).

bonboniera
1. okt 2024

@kristiii lenže tým pádom je výpovedná hodnota jej príspevkov nulová, nakoľko väčšina ľudí nemá dotované obedy tak aby za ne platili 30€ mesačne

kristiii
1. okt 2024

@bonboniera ale väčšina ľudí nechodí ani každý deň do restiky na menu, takže táto pripomienka nemá v tom prípade o nič väčšiu výpovednú hodnotu. Lebo za tých 6-10 eur sa dá v pohode navariť aj pre dvoch, aj pre troch, podľa toho čo a aký jedak kto je.

lindusss2016
1. okt 2024

@bonboniera ale ved som to hned v uvode napisala 🤷

mirage
1. okt 2024

napisem, lebo mam tu potrebu to sem napisat.. Vcera vecera krupica z litra mlieka, k nej maslo, skorica, granko, kakao. Ranajky vlocky, banany, jablka, cerealie. Desiata zapekane rohliky, tortilly. Obed v skole. Doma rolada bananova zo vcera, tvarohove buchty z mraznicky. Starsi aj toasty na olovrant. Vecera cina s rezancami s brokolicou, (udon rezance s domacimi kuracimi prsiami a teryaki omackou )ja aglio olio linguine. k tomu vzdy v miske orechy.. vecer si este daju zmrzlinu. Dvaja tinedzeri, sportovci plus muz. Moja vyplata ide takmer cela na jedlo. Nestazujem, sa, a viem, ze ked odidu z domu , budem spominat na tie mnozstva, co pojedli 🙂
@brynn chovame domace kurence, to je ich bezna vaha ked ich zabijame, brojlery..