Koľko stoja mesačné nákupy potravín pre dvoch?
Ahojte, budeme sa sťahovať. Chcela som sa len tak popýtať, koľko môže vyjsť nákup potravín na mesiac pre dvoch dospelých ľudí ? Jeme všetko normálne, mäso atď. Je to len cca odhadom, nemám vôbec prehľad o tom koľko by to mohlo stáť. Ďakujem.
@lindusss2016
"Rada v týchto oblastiach poradím aj vám. Zdraviu a zdravému životnému štýlu sa venujem už roky. "
Toto nie su tvoje pismenka?
Ty sama pises ze podvyzivou trpia iba vychudnuty ludia.🙈
@lindusss2016 ty si zacala so sumou 100 popripade 60e mesacne.
"by som sa odstravovala urcite za menej ako 100€. Mozno by som sa zmestila do 50-60€. "
Citaj hlavne po sebe.
Odrazu uz pises 300+ obedy v praci?
@natalka13 a zas sa mam opakovat? To ma nrbavi naozaj. Zdravie a zdravy zivotng styl nie je len o strave predsa...
@natalka13 kazdopadne ani tato diskusia nebola o zdravom zivotnom style, to len tu sa do mna pustili srsne, co sa tvaria, ze neprijimaju ziadne ecka. To ale neznamena, ze ziju zdravo. Ja pre svoje zdravie robim podstatne viac ako len stravovanie.
@natalka13 a k tej podvyzive, uz mi tu dajte niekto odpoved na to, ako je mozne, ze ja taka podvyzivena mozem darovat krv aj plazmu 🤔
@lindusss2016 inak uplne s tebou suhlasim v tom, ze sme si ako spolocnost zvykli na ovela vyssi kaloricky prijem ako je nutne alebo zdrave.
@lindusss2016 zdravie je z 80 % o strave to je fakt, ktorý nijak neošulíš.
@lindusss2016 no fu neviem si predstaviť plnohodnotnú stravu 12,5 eur na týžden ak sa bavíme o 50 e mesačne
@tiezjedna suhlasim, ze je to velmi dolezite. Ja vsak nie som vyzivovy poradca. Nasla som si stravu, ktora vyhovuje mne, mojmu traveniu, mojej spotrebe, ale neda sa to aplikovat na vsetkych ludi.
@lindusss2016 to je v poriadku, každému vyhovuje niečo iné. To je prirodzené. Ale myslím, že sme sa tu viacerí chytili tých 60 € na mesiac, čo je proste nereálne.
@tiezjedna ano, viaceri sa chytili tej sumy, ale od zaciatku som pisala, ze obedy mam v praci a tie v tom nie su zaratane. Napr. dnes som zjedla ranajky a desiatu (dokopy mozno 1,50€). Isla som na obed, z ktoreho som si polovicu odlozila na veceru a odniesla som si odtial aj banan, ktory si dam na olovrant. Cize dnesna moja strava cini 1,50€ 🤷 ak si dam este zopar orieskov, tak nech su to 2€ za dnesok. Nevravim, ze kazdy den to tak vyjde, niekedy viac a niekedy snad este menej.
@mkiss v skutocnosti sa nebavime o 50€ mesacne. Od zaciatku som jasne pisala, ze chodime na obedy, ktore v tom nie su zaratane a platim za stravu cca 300€ mesacne ja plus dve deti. Uplne jasne som napisala, ze mozno by som sa tak dokazala odstravovat, ak by som bola sama. Za prve nie som, takze naozaj kupujem vela ovocia, za druhe nie som nutena na strave setrit, takze sa naozaj nebavime o tej sume. Ja neviem, kto tu zacal s tym trendom a vytrhol moje slova z kontextu 🤷
@lindusss2016 prosim ta, uz si sa do toho sama zamotala. Uz vazne. Pises prvy prispevok, ze sa dokazes prestravovat za 100 eur a mozno aj menej. O ziadnych obedoch v praci sa tam v dvoch prispevkovh nevyjadrujes. Tak si skus november bez obedov v praci, prestravuj sa za 100ku alebo si nazaj zapis kolko ta vyjde ovocie a zelenina. Prrtoze to vyzera, ze detom krajas jablko z obeda.
PPP 🥲
Co pises je uplny nonsesn
@kitycat tak hned v uvode som napisala, ze pokial maju obedy zabezpecene, vyjde ich to tak 150€/os, cize 300€ dvoch 😉
Uznavam, ze v prvom komente som to neobjasnila, lebo mi to vypadlo, ale hned na prvej strane to najdes, ze obedujeme v instituciach vsetci.
@kitycat ale najlepsie, ako sa tu do mna navazate cez deti 🙈 Deti su vo vývine, a preto im doprajem tolko, aby boli zdrave a nic im nechybalo. My dospeli vsak uz na vyvin nepotrebujeme, zial vseobecny trend je skor o tom, ze prijimame viac, ako potrebujeme. A ani obezita u deti a mladych ludi nie je nic vynimocne.
@lindusss2016 áno, ale nikto nepredpokladal, keď čítal tvoj príspevok, že ty ideš na obed a polovicu si zoberieš na večeru a banán na zajtra.Lebo toto nie je bežné stravovanie a varenie.Ale super ty máš svoj štýl, ale neberme to ako normu, ale ja už verím, že ty by si to dala aj za tých 60 eur si minimalistka.
@luccija nie je to naozaj norma a to som sa aj snazila tym povedat. Ze taka otazka: "kolko minieme na stravu?" je velmi individualna. Podla mna taky priemer by sa mohol hybat niekde okolo 150€ bez obedov
@lindusss2016 no super l
. Mna len zaujima, kde kupujete tie zdrave potraviny.
@nyusika ja by som povedala, ze v Otravinach. Darmo sa tu ohanate zdravym ovocim, zelenonou,masom z dvora, domacimi vajciami, kvaskovym chlebom. Nic zdrave nie je. Len ma prekvapuje, ze to vacsina z vas nepochopila a stale to pise. Moze to byt 100x slovenske, sme v EU a vsade sa krmi tym istym, ci podobnym. Zelenina sa velmi hnoji, aby bola velka, postrekuje voci skodcom, konzervuje pri dialkovej preprave, alebo vo velkiskladoch, aby bez ujmy na kvalite dockala do dalsej urody. Aj tetka sliepky krmi granulkami, alebo ukrajinskou psenicou, lebo uz nema vlastne pole.. Moj stryko choval pstruhy v jame vedla potocika len pre seba a krmil ich granulami. Mozme si kupit sunku, ci parky menej, ci viac %tnu, ale len vyrobca vie, co pocita do masa. Chrupavky, koze, slaninu a dalsie veci, ktore ty doma z toho masa vyhodis. On to zmelie do parkov. Alebo lososy chovane vo fjordoch. Hnus. A mohla by som pokracovat. Ale jest musime, takze preberame z toho zleho, podla nas, to najlepsie. Tak by som to definovala ja. Ale pisat o zdravych potravinach je neiformovanost pisatela.

Určite sa nepýtaj tu na mk kto sa za akú sumu prestravuje, väčšina tu žije zo vzduchu a povie ti sumu akú povie (minimálnu).
A tí ostatní prežerú aj to čo nezarobili ..
Zapisuj si prvé mesiace koľko si minula v obchode (eBločky aplikácia) a uvidíš sama.
Nikto veľa nemína a žijú samozrejme zdravo. Stačí keď idem do obchodu a všetci majú plné koše a samé hlúposti.