Koľko stojí oprava strechy na storočnom dome?
Ahojte ženy, neviete náhodou orientačne koľko môže stať oprava strechy ? Môj otec chce meniť strechu na storočnom dome a majstri si pýtajú 10.000 € . Je to v poriadku ? Ďakujem za pomoc ♥️
Cenu ovplyvní veľa faktorov.. Plocha strechy, použité materiály- hrúbka, materiál a farba plechu, resp. inej krytiny, výmena krovu áno alebo nie, izolácie.. mňa okolo +10tis vyšla strecha iba materiál bez roboty- krov, izolácie, laty, farebný plech.
No môže toľko kľudne stať, tam už bude musieť byt komplexnejšia rekonštrukcia ako výmena krytiny. Naši platili iba za prácu a krytinu skoro toľko, ale asi väčšia strecha…
@silvina21 20m čo? 20m2 plocha strechy teda 5x4 napríklad alebo 20 metrov šírka strechy x výška ktorú nevieme?
@marsmykkok ospravedlňujem sa, chybne som sa vyjadrila. Dĺžka domu je dvadsať metrov. Rozmer strechy neviem
@marsmykkok ospravedlňujem sa, chybne som sa vyjadrila. Dĺžka domu je dvadsať metrov. Rozmer strechy neviem
@silvina21 tak to je fajn cena
dl´žka strechy 20 m? raz píšeš 20 štvorcov, potom metrov... to nie je jedno a to isté. najskôr zisti aká veľká je strecha - kolko má štvorcov. typ strechy, čo sa ide meniť ...
popr. si dajte spraviť viac cenových ponúk - od viacerých firiem.
@silvina21 tak to je fajn cena
@marsmykkok ďakujem, aspoň som kludnejsia . Otec býva ďaleko, nechcem aby ho niekto oklamal
@marsmykkok ďakujem, aspoň som kludnejsia . Otec býva ďaleko, nechcem aby ho niekto oklamal
@autorka my sme len za nárazanie lat dali
4 000€. A výmena strechy a ostatok nas bude štát ešte dalších 12 000€ takze ste na tom dobre. Vies aj ty robotníci musia z niečoho zit plus náradie kupovať. Ono to nie je sranda. Všetkým sa zdá všetko veľa ale Ved si to prepočítaj robota, odvody, náradie,
@autorka my sme len za nárazanie lat dali
4 000€. A výmena strechy a ostatok nas bude štát ešte dalších 12 000€ takze ste na tom dobre. Vies aj ty robotníci musia z niečoho zit plus náradie kupovať. Ono to nie je sranda. Všetkým sa zdá všetko veľa ale Ved si to prepočítaj robota, odvody, náradie,
@lenka22031 jasné, chápem, len človek ktorý sa s tým v živote nestretol, vidí sa mu to veľa. Predsa, 10000 je pálka. Chápem, tí robotníci tam nebudú sedieť
@lenka22031 jasné, chápem, len človek ktorý sa s tým v živote nestretol, vidí sa mu to veľa. Predsa, 10000 je pálka. Chápem, tí robotníci tam nebudú sedieť
@silvina21 ako piseme... je to fajn cena
@gov keby ano tak co? Nas dom resp dom kde uz byva len mama so sestrou spada, a tiez sa menila strecha davnejsie
@gov keby ano tak co? Nas dom resp dom kde uz byva len mama so sestrou spada, a tiez sa menila strecha davnejsie
@klarissa25 ide o to, že si to radšej zistím ako by mal otca zase niekto oklamať, lebo v minulosti žiaľ už naletel podvodníkom a prišiel o nemalu sumu peňazí
@silvina21 tu nejde ani tak o cenu za pracu, ale aky pouziju material a od toho sa aj odvija cena . su napriklad drahe a kvalitne folie pod krytinu, ale aj lacnejsie s minimalnou zivotnostou a mozeme dalej pokracovat v krytine a inych polozkach. lutujem tych, ktori sa tomu nerozumeju a az cas odhali skyte vady a naprava bude stat peniaze a vela casu.
@klarissa25 ide o to, že si to radšej zistím ako by mal otca zase niekto oklamať, lebo v minulosti žiaľ už naletel podvodníkom a prišiel o nemalu sumu peňazí
@silvina21 viem ze od veci zareagujem....ale len pre predstavu , zateplenie polystyrénom 20cm nas vyšlo cca. 24000, minulý rok....ale bola v tom aj cena práce....za lodgie...90m2
podorys domu

Na túto dobu je to výborná cena.Zalezi aj od plochy a použitých materiálov.Nas 10 000 stala renovácia strechy v roku 2022