Koľko stojí oprava strechy na storočnom dome?
Ahojte ženy, neviete náhodou orientačne koľko môže stať oprava strechy ? Môj otec chce meniť strechu na storočnom dome a majstri si pýtajú 10.000 € . Je to v poriadku ? Ďakujem za pomoc ♥️
10000 je cena za co? Iba krytina? Aj látky, izolácia? Krov?
Cenu ovplyvní veľa faktorov.. Plocha strechy, použité materiály- hrúbka, materiál a farba plechu, resp. inej krytiny, výmena krovu áno alebo nie, izolácie.. mňa okolo +10tis vyšla strecha iba materiál bez roboty- krov, izolácie, laty, farebný plech.
To je podobná otázka, či je veľa dať 20.000 za auto...
No môže toľko kľudne stať, tam už bude musieť byt komplexnejšia rekonštrukcia ako výmena krytiny. Naši platili iba za prácu a krytinu skoro toľko, ale asi väčšia strecha…
@silvina21 20m čo? 20m2 plocha strechy teda 5x4 napríklad alebo 20 metrov šírka strechy x výška ktorú nevieme?
@marsmykkok ospravedlňujem sa, chybne som sa vyjadrila. Dĺžka domu je dvadsať metrov. Rozmer strechy neviem
Tak potom je to lacne... dobra cena
@marsmykkok ospravedlňujem sa, chybne som sa vyjadrila. Dĺžka domu je dvadsať metrov. Rozmer strechy neviem
@silvina21 tak to je fajn cena
dl´žka strechy 20 m? raz píšeš 20 štvorcov, potom metrov... to nie je jedno a to isté. najskôr zisti aká veľká je strecha - kolko má štvorcov. typ strechy, čo sa ide meniť ...
popr. si dajte spraviť viac cenových ponúk - od viacerých firiem.
@silvina21 tak to je fajn cena
@marsmykkok ďakujem, aspoň som kludnejsia . Otec býva ďaleko, nechcem aby ho niekto oklamal
@marsmykkok ďakujem, aspoň som kludnejsia . Otec býva ďaleko, nechcem aby ho niekto oklamal
@autorka my sme len za nárazanie lat dali
4 000€. A výmena strechy a ostatok nas bude štát ešte dalších 12 000€ takze ste na tom dobre. Vies aj ty robotníci musia z niečoho zit plus náradie kupovať. Ono to nie je sranda. Všetkým sa zdá všetko veľa ale Ved si to prepočítaj robota, odvody, náradie,
@autorka my sme len za nárazanie lat dali
4 000€. A výmena strechy a ostatok nas bude štát ešte dalších 12 000€ takze ste na tom dobre. Vies aj ty robotníci musia z niečoho zit plus náradie kupovať. Ono to nie je sranda. Všetkým sa zdá všetko veľa ale Ved si to prepočítaj robota, odvody, náradie,
@lenka22031 jasné, chápem, len človek ktorý sa s tým v živote nestretol, vidí sa mu to veľa. Predsa, 10000 je pálka. Chápem, tí robotníci tam nebudú sedieť
@lenka22031 jasné, chápem, len človek ktorý sa s tým v živote nestretol, vidí sa mu to veľa. Predsa, 10000 je pálka. Chápem, tí robotníci tam nebudú sedieť
@silvina21 ako piseme... je to fajn cena
@gov keby ano tak co? Nas dom resp dom kde uz byva len mama so sestrou spada, a tiez sa menila strecha davnejsie
@gov keby ano tak co? Nas dom resp dom kde uz byva len mama so sestrou spada, a tiez sa menila strecha davnejsie
@klarissa25 ide o to, že si to radšej zistím ako by mal otca zase niekto oklamať, lebo v minulosti žiaľ už naletel podvodníkom a prišiel o nemalu sumu peňazí
Tak to je dáke fajne lacné, strecha vyjde 20 000,- Eur aj viac
@silvina21 tu nejde ani tak o cenu za pracu, ale aky pouziju material a od toho sa aj odvija cena . su napriklad drahe a kvalitne folie pod krytinu, ale aj lacnejsie s minimalnou zivotnostou a mozeme dalej pokracovat v krytine a inych polozkach. lutujem tych, ktori sa tomu nerozumeju a az cas odhali skyte vady a naprava bude stat peniaze a vela casu.
@klarissa25 ide o to, že si to radšej zistím ako by mal otca zase niekto oklamať, lebo v minulosti žiaľ už naletel podvodníkom a prišiel o nemalu sumu peňazí
@silvina21 viem ze od veci zareagujem....ale len pre predstavu , zateplenie polystyrénom 20cm nas vyšlo cca. 24000, minulý rok....ale bola v tom aj cena práce....za lodgie...90m2
podorys domu

Na túto dobu je to výborná cena.Zalezi aj od plochy a použitých materiálov.Nas 10 000 stala renovácia strechy v roku 2022