Koľko stojí prerábka garsónky?
Ahojte chystáme sa na prerábku garsónky . Cca 25m2. Komplet jadro a elektrina. Koľko nás to vyjde ? Približne ? Vsetko budeme robiť čo najlacnejšie . Podlaha je nova aj Kuchynská linka. Čiže iba jadro a elektrina v izbe . Cca cena ? Jadro je umakart

@lubomirko2 autorka nikde nepise o ponuke na prenajom 🙂
@lubomirko2 aké odvody ?
@11brano11 kto sa zobudil ?
@11brano11 20000€ za prerábku garsónky ? Isto nie
@11brano11 materiál viac ako 2000€.nevyjde. to mi chce povedať že 18000€ robota? To by boli stavbári niekde inde.
Ja som opravovala teraz garáž (steny, podlaha, maľovanie stien a dverí, elektrinu nie), 19 M2 a len materiál stál do 500 eur. Takže na byt bude stáť materiál oveľa viac ako 2 tis.
Tak ked chces za 6000, urobis to za 6000 🤷 ale to tak aj bude vyzerat.
@anos18 ja si steny a podlahu urobím sám pod nich potrebujem len jadro a elektrinu
Za materiál dáš oveľa viac ako 2 tis., bol si vôbec v obchodoch a videl si ceny?
@anos18 za 5 M2 kúpeľňu?
Ale ty chces nové jadro
@anos18 a? Vymurovať cca 3x2 z ytongu
Ok, nebudem sa vadiť. Keď prerobíš, tak napíš, čo to všetko stalo. Som zvedavá
@anos18 určite sa ozvy niekedy v marci
ty brdo 2000€ matros? to je z buracky? ja som dal iba za dve zarubne a dvere vyse 1000€
ratajme spolu dlazba cez 20€/m3, kachlicky detto- kupelna,wc, kuchyna pod linku.
nove wc 150+ 30 doska a viac umyvadlo+ skrinka cca 150€, bateria lacna sunta 30€ dvere+ zarubne obi cca 350€/ks, plastova vana sracka 60€- plechova 120-150€. flexi lepidlo cca 7,50€/ks,
kabel 3x2,5 mm2- cca 1€/bm a 3x1,5mm2 cca 0,7€/bm, rozvadzac cca 12-20€,
prudovy chranic cca 35-60€+ istice+ pridruzny kabel.
vypinace sracky 2,5€ nieco lepsie cca 5-6€, zasuvky cca 4-6€, nivelak sracka myslim ze 12€ normalny 30€
Spýtaj sa na modrej streche tam dostaneš lepšie info.Z akého si kraja, mesta?
alebo ostavbe.sk
ja si myslim, ze nepotrebuje tu info.
vsetko sa dozvie v obchode a postupom, ked to bude ratat, tak zisti.
ja som svojpomocne prerabal kuchynu, spajzu. komplet vodu, odpad elektriku, podlahy, stropy, steny, zarubne, dvere a ked som to potom ratal, tak sa mi tocila hlava.
linku, spotrebice, bateriu neratam, bol plan vsetko nove
@11brano11 to ale nebude zo zlata.
Nemusí byť zo zlata...ja som dnes dokúpovala napr. batérie do kúpelne...na umývadlo najlacnejšia 80€, a sprcha do sprchového kúta 170€...a takto sa to nazbiera
@earlgrey teraz som našla za 25€ do umývadla a 70 do sprchy.
ja by som take bateria nechcel ani zadarmo, mal som jednu a zozrala mi pol zivota.
nie nadarmo sa hovori, ze nie sme tak bohaty aby sme si kupovali lacne veci.
su to nakoniec tvoje peniaze, tak si kup co chces
prehliadol som tvoj prispevok najomny byt - az teraz som si ho vsimol
Mas popisanych malo informacii na to aby ti clovek vedel adekvatne pomoct. Kazda prerabka je ina tak ako kazdy byt. To, ze sa musis zmestit do 6 tisic zaujima len malokoho. Realne pocitaj aj s rezervou na "nepredvidane problemy" cize ak mas 6-tku k dispozicii, realne pocitaj s 5 tisic.
Mnoho veci ovplyvnuje prerabku. Co vsetko si vlastne budete robit sami? Aj taka banalna vec ako je poschodie meni cifry na fakture. Za tu istu tarifu ti nebudu vynasat material na prizemie aj na druhe poschodie.
Ja som za doterajsi zivot stihol prerabku aj bytu a domu a nebyt veci co som si robil sam tak by som radovo ovela hlbsie do vrecka. Z osobnej skusenosti ti poviem, ze ti sumy na fakturach sa zmenili drasticky.
Ak chces vsetko na klucik od firmy tak za 6 tisic to zrejme ziadne terno nebude. Kedysi bolo 100 tisic za 1i-ovy byt absolutne nepredstavitelne, dnes bezna realita v mnohych mestach.
Najlepsie co ti asi viem poradit bude aby si si tu prerabku poriadne zvazila pretoze ak mas len tych 6 tisic ako budget a vsetky peniaze stopite na material a pracu a dostanete sa na uroven nejakych 60-70% urovne rekonstrukcie tak ti zostanu len smutok v hlave a peniaze fuc.
Ja ked som prerabal, vzdy sa naslo cosi co sa proste inak riesilo, menila sa dispozicia za pochodu alebo sa rozvody zapustali do stien kde to davalo zmysel a vsetky taketo "rozhodnutia" sa potom nakopili vo fakturach.
6000e je podľa mňa strašne málo. Okolo 10000 by som skôr počítal
Prečo treba revíziu elektriny?
Pretože sa niečo stane, z poistky nedostaneš nič a ešte budeš tahany po súdoch ktoré nevyhras lebo nemáš revíziu