icon

Koľko stojí stavba nového domu svojpomocne?

3. feb 2025

Ahojte, zaujimalo by ma kolko vas priblizne vysla stvaba a či ste si ho stavali svojpomocne alebo firma.
Nezaujima ma presna velkost domu,poznenku a podobne ak tu bude niekto pisať že mam byt konkretnejšia.
Zaujima ma to všeobecne, kolko ste investovali do stavby bungalov alebo dvojpodlažny domček.

Strana
z3
tundra
3. feb 2025

Pozri si projekty rodinnych domov,napr.
https://www.eurolineslovakia.sk/sk
a tam mas cenu na kluc aj svojpomocne+ vsetky info.

martul
3. feb 2025

trabant alebo maserati?

autor
3. feb 2025

@martul aj aj

autor
3. feb 2025

@tundra vďaka

jullyeverest
3. feb 2025

Je rozdiel stavať 90m2 a je rozdiel stavať 150m2 všakže. Tá cena sa možné líšiť potom o desiatky tisíc. My máme zastavanú plochu 180m2 (obytná 155m2) a doteraz nás to vyšlo 152 000. Chýbajú nám dvere, vana, dokončený balkón, fasáda a o úprave pozemku ani nevravím.

klarissa25
3. feb 2025

116000 holodom, firma. Cca 100m2

xena0
3. feb 2025

Všeobecné je to veľmi zle položená otázka...... Môže to byť 150 000€ ale aj 250 000€ 😁

tundra
3. feb 2025

Nz,my mame projekt od nich a dodrzali sme vsetko,co bolo v projekte,aj ked napr.kurenari nas presviedcali na nieco ine.Rozpocet celkom sedel,stavali sme dodavatelsky,cize vyberali sme firmy z okolia.Energeticky vypocet na stavbu tiez sedi podla vypoctov.Kludne by som kupil od nich projekt este raz.

katjas8
3. feb 2025

To zalezi na tom ci pred par rokmi alebo teraz, ceny isli rapidne hore. Velmi nekonkretna otazka podla mna.

tilly
3. feb 2025

Prepáč, ale toto je otázka, koľko stojí červené auto.
Inak ta vyjde moderný smart dom s ftve a tepelným čerpadlom, inak dom s pivnicou, inak dom, ktorý budeme stavať my, inak to bude stáť začiatočníka, inak ta vyjde firma, iné to bude svojpomocne...
Vo všeobecnosti od 1000 eur/m2 holodom, jednoduchý dom na rovine.
My máme teraz rozpočet 180000, poschodový dvojdom.

zic
3. feb 2025

Za mna - jedine co som sa naucil pri kazdej stavbe ci rekonstrukcii, ze rozpocet je vzdy prekroceny ... o vela 🙂
Lebo ked sa nieco planuje a planuje - mas nejaku predstavu... a potom to stoji a zrazu ta predstava dostane facku od reality a ty chces zmenu a uz to "jede"... Takze za mna- vzdy maj velku rezervu (10%+)... bez ohladu na predpokladanu cenu...
Jaj a casovu rezervu aj 100% 🙂 🙂

autor
3. feb 2025

@xena0 nieje to zle položena otazka. Pytam sa ludi ktory maju domček postaveny :D všeobecne! kazdy ma iny dom a kazdy stavia taky na aky má! Čiže ma zaujimaju ceny aj maleho aj velkeho aj stredneho aj mini domečku. Pisala som vysie niečo o tom. Och ale ocividne normlane vec ze sa najdu ludia ktory musia mať zbytocny komentar :D

autor
3. feb 2025

@katjas8 ano toto som zabudla doplniť 2024-2025 tieto roky su pre mna podstatne prave preto ze tie ceny išli rapidne hore

autor
3. feb 2025

@tilly Pytam sa ludi ktory maju domček postaveny.
Všeobecne, kazdy ma iny dom a kazdy stavia taky na aky má! Čiže ma zaujimaju ceny aj maleho aj velkeho aj stredneho aj mini domečku.

autor
3. feb 2025

@jullyeverest vďaka, aspoň niekto kto pochopil jednoduchej otazke a na ňu aj adekvatne rozumne odpovedal 🙂

autor
3. feb 2025

@tundra ano, a celkom v pohode ceny za projekty.

autor
3. feb 2025

@zic vďaka ;)

hanka1674
3. feb 2025

Pridám aj ja svoj tip a odporúčanie https://www.ceramichouses.sk/katalog-projektov-... My máme od nich domček, skús si pozrieť ceny, teraz majú aj akciu do -30% 🙂

btus
3. feb 2025

máme zastavanú plochu 120 m2. Cena svojopomocne + majstri ( čiže nie na kľúč), pred 6 rokmi cca 120000 aj s oplotením pozemku a stavbou garáže. Tá má 40m2 zastavanej plochy. Nemám to rozdelené, pretože sme to robili naraz. https://www.modrastrecha.sk/blog/btus/?post_typ.... Máme dom Alfa 100 trochu zväčšený a upravený. V albume to mám.

tilly
3. feb 2025

My sme postavili desiatky domov 😉. Rôznych. V kopcoch, na rovine, s garážach, veľké domy, malé domy, poschodové, bungalovy... to chceš cenu každého v rôznych obdobiach? Od 50000 do 200000 a dá sa postavit aj za pol miliona aj za milión. Čo ti to pomôže?
Vysvetli svoju otázku, lebo takto vyznieva ta otázka zbytočne. Fakt štýl, "za koľko ste kúpili svoje auto".
No niekto za 500 eur, niekto za 50tisic, iný za 150tisic...

katuskamala1
3. feb 2025

Bez pozemku, len cisto dom aj ked svojpomocne (co znamena AJ firma) ale tak,ze je i zariadeny od 150tisic vyssie. Postavit za menej by bolo ojedinele...

tilly
3. feb 2025

Rátaj, ako píšem vyššie, od 1000 eur/m2, jednoduchý bungalov s rovnou strechou na rovine. Čiže 90m2 plochy, 90tisic, 200m2 od 200000. Samozrejme k tomu potom všetko nadštandardné, ako fotovoltika, čerpadlo, zelená strecha, stropné chladenie, smart žalúzie apod. Ale ten jednoduchý základ pri týchto cenách cca tá tisícka za meter štvorcový.
Keď chceš pivnicu, pridaj dobrých 30% k cene.

fairyy
3. feb 2025

nezaujima ta velkost domu😯... nezaujima ta predpokladam ani na akom mieste (inak stoji dom v kopci a inak na rovine dokonca nie je jedno co je v tej zemi a do coho idu kopat) ...no ok a co v tej sume si predstavujes ? len hola stavba bez okien? ci uz ratame vsetko okna strecha dvere(tam su tak rozdielne sumy zeby si sa divila)? aj inzinierske siete a solar, fotovoltika ci tepelne cerpadlo ma byt v tom? ci aj vnutro? a chces aj s terasami pristreskami plotom garazou sumu? ci ti mam napisat sumu sakum prask kym som nebola v stave, ze uz nic len sadnut s kavou a pozerat ako trava rastie? ci si len proste zvedava kolko su ochotni ludia dat za byvanie? 😅

autor
3. feb 2025

@fairyy :D ano predstav si robim si nadhľad.
Maš postaveny dom? Ak nie tak mii tu nekomentuj hluposti ! Ak hej a mas zaujem povedat kolko ta co priblizne vyšlo napiš. Toto čo tu vypisuješ ma nezaujima.

fairyy
3. feb 2025

mam a ja ti aj chcem odpisat ale ja neviem co v tej sume ma byt... no nic tak som asi hlupa co pise hluposti...idem teda tebe najmudrejsej z cesty...pekny zvysok dna ti prajem

nana8989
3. feb 2025

My sme stavali dom v roku 2017, doteraz nás to vyšlo cca 160 000€. Plot, bránu a dlažbu sme robili pred 2 rokmi a vyšlo nás to cca 30 000€... Dom má obytnu plochu 150m2... Záhradu ideme riešiť tento rok s to bude tiež dosť veľká položka... Keby sme stavali teraz, tak ta suma by bola určite o dosť vyššia ako v tom 2017-tom..

natalka13
3. feb 2025

Keby som ho stavala po covide pod 1,5mil.eur sa nedostanem.

matttech
3. feb 2025

Kamarát dal za dom na kľúč 226 tisíc,murovaný skoro všetko robili firmy,alebo ľudia na živnosť pozemok ho stal 60 tisíc

akyia
3. feb 2025

Bože môj, to sú zas odpovede od najväčších mudrlantov. Položila jednoduchú otázku, chce vedieť kto koľko dal do výstavby domu a do akého domu.

nofani
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3