icon

Koľko trvá, kým prídu peniaze z hypotéky?

25. máj 2026

Ahojte, minuly utorok som načerpala hypoteku a stale neprisli peniaze? Kolko to trva? Vsetko urobene, vyslovene uz utorok sa odpalilo v banke načerpanie.

anonym_1c53ab
25. máj 2026

@anonym_autor asi si nenacerpala keď ich nemas. Podpísala si zmluvu? Alebo na katastri bola plomba? Banka uvolni peniaze 1-2 dni potom keď je na katastri vyznačená plomba. Štandardne do 4-7 dni mal v mojom prípade vždy predávajúci peniaze na účte.

anonym_3cc9b7
25. máj 2026

@anonym_autor zavolaj do banky... a to tie peniaze nechodia rovno na ucet predavajucich?

anonym_1c53ab
25. máj 2026
@anonym_3cc9b7

@anonym_autor zavolaj do banky... a to tie peniaze nechodia rovno na ucet predavajucich?

@anonym_3cc9b7 nemusia. Ak máš napríklad hypoteku na rekonštrukciu nehnuteľnosti viazanú k tvojej existujúcej hypo tak prídu na účet tebe. Alebo keď chces navýšiť existujúcu hypoteku. Autorka nepise či je predávajúca alebo kupujúca. Môže aj staviat dom s postupným uvolnovanim peňazí, v tom prípade chodia na účet jej

anonym_3cc9b7
25. máj 2026
@anonym_1c53ab

@anonym_3cc9b7 nemusia. Ak máš napríklad hypoteku na rekonštrukciu nehnuteľnosti viazanú k tvojej existujúcej hypo tak prídu na účet tebe. Alebo keď chces navýšiť existujúcu hypoteku. Autorka nepise či je predávajúca alebo kupujúca. Môže aj staviat dom s postupným uvolnovanim peňazí, v tom prípade chodia na účet jej

@anonym_1c53ab to je pravda...

autor
25. máj 2026
@anonym_1c53ab

@anonym_autor asi si nenacerpala keď ich nemas. Podpísala si zmluvu? Alebo na katastri bola plomba? Banka uvolni peniaze 1-2 dni potom keď je na katastri vyznačená plomba. Štandardne do 4-7 dni mal v mojom prípade vždy predávajúci peniaze na účte.

@anonym_1c53ab ano je plomba, podpisane kupne zmluvy, vsetko, utorok načerpanie a nič na učte stale

autor
25. máj 2026
@anonym_1c53ab

@anonym_1c53ab jedna sa o predaj bytu, kde čast platena z vlastnych a cast hypoteka, jedna cast hypoteky ide priamo predavajucemu na ucet a druha cast ide na vyplatenie jeho hypoteky, ktoru na byt mal

anonym_1c53ab
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_1c53ab jedna sa o predaj bytu, kde čast platena z vlastnych a cast hypoteka, jedna cast hypoteky ide priamo predavajucemu na ucet a druha cast ide na vyplatenie jeho hypoteky, ktoru na byt mal

@anonym_autor normálne zavolať do banky. Ale zrejme povedia len to že ma čakať

autor
25. máj 2026
@anonym_1c53ab

@anonym_autor normálne zavolať do banky. Ale zrejme povedia len to že ma čakať

@anonym_1c53ab vedia aspon povedat, kedy realne teda pustaju? Pretoze predavajuci ma na stredu nastavene vyplatenie jeho hypoteky

veronicka19
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_1c53ab vedia aspon povedat, kedy realne teda pustaju? Pretoze predavajuci ma na stredu nastavene vyplatenie jeho hypoteky

@anonym_autor Zavolajte do banky

autor
25. máj 2026
@veronicka19

@anonym_autor Zavolajte do banky

@veronicka19 dobre a ak by povedali ze napriklad stvrtok, musi predavajuci riesit ze vyplati jeho hypo az vtedy? Alebo to uz je jedno ci stredu alebo stvrtok

anonym_db2e25
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no a tu časť už uhradili kupujúci? Lebo bez toho banka nenačerpá. Aj odniesli vklad do katastra banke?

autor
25. máj 2026
@anonym_db2e25

@anonym_autor no a tu časť už uhradili kupujúci? Lebo bez toho banka nenačerpá. Aj odniesli vklad do katastra banke?

@anonym_db2e25 ano vsetko, vraj dnes zajtra nabehnu peniaze

anonym_695e79
25. máj 2026

@anonym_autor nám vždy prišli do jedného dňa

anonym_1b279e
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_1c53ab ano je plomba, podpisane kupne zmluvy, vsetko, utorok načerpanie a nič na učte stale

@anonym_autor keďže peniaze stále nemáš, hypo načerpanu nemáš.
Teraz sú prevody ihneď. Cize do 10 sek.ako banka pošle peniaze ich máš na účte. Takže ich neposlala a úver si nenacerpala. Pýtaj sa v banke prečo

gab1sol
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak ste zadali čerpanie a boli splnené všetky náležitosti na načerpanie úveru, tak predpokladám, že peniaze banka pošle v stredu, kedy má dôjsť k splateniu pôvodného úveru predávajúceho. Preto sa vždy rieši konkrétny dátum. A spolu s tým pustia aj zvyšok financií.
A pokial viem, malo by to ísť aj cez účet kupujúceho (toho, ktorý žiada o úver), ale to len pípne a hneď odíde.

autor
Včera o 12:03
@gab1sol

@anonym_autor ak ste zadali čerpanie a boli splnené všetky náležitosti na načerpanie úveru, tak predpokladám, že peniaze banka pošle v stredu, kedy má dôjsť k splateniu pôvodného úveru predávajúceho. Preto sa vždy rieši konkrétny dátum. A spolu s tým pustia aj zvyšok financií.
A pokial viem, malo by to ísť aj cez účet kupujúceho (toho, ktorý žiada o úver), ale to len pípne a hneď odíde.

@gab1sol ano splatenie je naplanovane az na zajtra, dnes banka povedala ze peniaze pustene, ale teda asi ako hovoris to pride az zajtra