Koľko vám prišla predpokladaná výška dôchodku?
Pochopiteľne, že je tu možnosť anonymných príspevkov, tak nevidím na tejto otázke nič presahujúce súkromie a je to otázka čisto pre zaujímavosť, pochopiteľne že z toho nič nevyplýva.
1100
Ale je to úplne irelevantné pretože za pár rokov tato suma môže mat hodnotu dnešných 110 eur. Celé tieto výpočty sú irelevantné, pretože nám pada dôchodkový systém, mame nízku pôrodnosť a bude veľa starých ľudí
7800
@anonym_autor nemám to teraz pri sebe, ale okolo 560 eur
Ale je dôležité napísať, koľko rokov ma daný clovek odrobenych.
@anonym_autor mne 510 1.pilier + 165 2.pilier
Muz ma 23r odpracovanych a jemu vyslo menej ako mne za 9r.Jemu okolo 1300 a mne okolo 1900,optimisticka prognoza.
Mám odpracované 12 rokov a posledných 8 rokov podnikám...vyšlo mi 540 e 🤭
Necelých 13 rokov odpracovanych. 1840 € bez 3.piliera.Uplne irelevantná a nepresná informacia
Čo výška, ale ten predpokladaný vek 68 rokov ma desí 😂
Cca 660€ , mame na 1/2 ID iba 216€
Generacia Z, odchod do dochodku v 110 rokoch, vyska dochodku 12,33€/mesiac.
Mám odpracované 12 rokov a posledných 8 rokov podnikám...vyšlo mi 540 e 🤭
@anonym_f60753 mne vyslo 300 eur
Dobry den, prepacte, ale odkial Vam prisiel vymer, ci zo SP alebo cakat od DSS? Odosielaju postou ci emailom? Dakujem, nakolko nam nic nechodi a vsade o tom pocuvam... dakujem.
Dobry den, prepacte, ale odkial Vam prisiel vymer, ci zo SP alebo cakat od DSS? Odosielaju postou ci emailom? Dakujem, nakolko nam nic nechodi a vsade o tom pocuvam... dakujem.
@luz5 SP, podľa toho či máš zadané ako prioritu v SP posielať info na digitálny účet, to má manžel, jemu to prišlo tam, alebo do e-mailu, tak to prišlo mne, alebo ani to, ani to a vtedy to posielajú poštou.
Cca 660€ , mame na 1/2 ID iba 216€
@anonym_d62e61 mne presne to isté ako ty, aj výška dôchodku, aj aktuálne výška ID. Už som si aj poriadne poplakala pre to.
Hlavne mi tam chýba v započítanom období 8 rokov 😅. Ale vôbec sa nečudujem. Tu nefunguje nič. A dôchodok? Predpokladám že o 25 rokov dostaneme možno jedno teplé jedlo denne miesto dôchodku. Prinajlepšom. Takže sa na to nespolieham...
@anonym_autor mne 1100 dokopy prvy a druhy pilier a som cely zivot upratovacka a predavačka. Takze nechápem...
ja mam odrobenych 8 r. 333dni a vysiel mi zakladny 2465e ale papier znesie 😀 cele tieto prognozy su len tah na volicov aby videli ako dobre nam bude pri Ficovi ale nebude.
@anonym_autor ja mam po 15 rokoch rentu, tuto hlupost neriesim😎
ja mam odrobenych 8 r. 333dni a vysiel mi zakladny 2465e ale papier znesie 😀 cele tieto prognozy su len tah na volicov aby videli ako dobre nam bude pri Ficovi ale nebude.
@anonym_48a620 presne, ale asi sa s tým prepočítali, lebo mnohým vyšlo tak, že už teraz vidia že nebude.
@anonym_d5dd90 celý Modrý koník ti týmto blahoželá a pridávajú sa aj ostatné sociálne fóra.
Mne naratali o cca 10 odpracovanych rokov menej. Asi tam musim ist osobne to riesit, ze?
Hodila som to do koša lebo údaje sú nepravdivé , majú v tom neskutočný bordeľ a chaos.
A to niektoré akože aj tomu veria?🙄 veď všade sa to rieši a rozoberá, že zbytočne vyhodené milióny na to, čo nás čakalo v schránkach
1200 €.
Ak máte individuálne účty poistenca tak tam si viete pozrieť, ktoré roky nezaratali. Niečo vybavíte elektronický, niečo osobne.
Nechcem sa zastávať tých prognóz, ale z môjho pohľadu sú fajn pre ľudí 40+ aby sa začali zaujímať o dôchodok a o systém. Ak teraz 40+ zisti nezapočítané obdobie tak vie riešiť, bežné sa stávalo, že firma po skončení pracovného pomeru nezaslala ELDP, dôležitý údaj pre SP aby vedela vyrátať dôchodok. A také obdobia s chýbajúcim ELDP není zarátané.
Teraz už ELDP zrušili. No za predošlé roky je to relevantný údaj.
Ak by SP prognózu neposlala tak ten 40+ by o 20 rokov zistil, že mu chýbajú podklady a ťažšie by zháňal tieto údaje.
@anonym_d5dd90 podobne 😄 zaslúžený výsluhový
@anonym_autor 0 🫢
Mne naratali o cca 10 odpracovanych rokov menej. Asi tam musim ist osobne to riesit, ze?
@anonym_262606 áno, treba osobne. Mne nezapocitali ani školy, ani deti.
Bolo treba posledné vysvedčenie zo ZŠ, maturitné vysvedčenie, diplom z vs a rodné listy detí.
V prípade mužov treba doniesť doklad o vojenčine, prípadne civilke, ak boli.
@anonym_d5dd90 celý Modrý koník ti týmto blahoželá a pridávajú sa aj ostatné sociálne fóra.
@anonym_autor dakujem, z 872€ sa da v pohode zit...😉

@anonym_autor 3400