icon

Koľko vás stála stužková?

fra
1. okt 2012

Kolko u vas stala stužková a čo v tom bolo zahrnuté? U nas je zakladny poplatok na dieťa 400€ (plus sa teda ešte asi platí za jednotlivé osoby) a zda sa mi to prehnane veľa... som iba držgroš alebo je to naozaj veľa?

Strana
z3
fra
autor
3. okt 2012

@vladkap 🙂 snad ta drobček ešte necha zabaviť sa trošku ... a napiect tie kolače ... a maš pravdu, kolače napečene od rodičov sa podla mna nemožu rovnať nejakym zakuskom z obchodu...

vladkap
3. okt 2012

@fra No, dúfajme, že to stihnem. Ešte som zabudla napísať - tá suma 105 eur je pre žiaka, jeho partnera a obidvoch rodičov - teda pre 4 osoby. Oznamka a poháre platili zvlášť, to stálo 15 eur/žiak. Navrhovaná suma 400 eur, čo píšeš je podľa mňa príšerná... 😖

mata_murkova
3. okt 2012

ja som sa pre tu srandu spytala brachu kolko platia, ten ma stuzkovu o mesiac a vra 250e na osobu a aj toto sa mi zda dost. 400e fuha to je bars kolko. ja na vasom mieste preberiem spolu s rodicmi iniciativu lebo takto to vyzera, ze si pani ucitelka pekne prilepsi.
ked som maturovala ja cca 8rokov dozadu, vsetko sme si robili sami ucitelia ani nezakopli o nas ani nemudrovali do toho

mata211
6. okt 2012

maturovala som pred dvomi rokmi ...bolo nas asi 120 dokopy .....vyzbierali sme cca 200eur od kazdeho , bolo nas okolo 22ziakov .......v cene sme mali vsetko ...sala, jedlo pre kazdeho ( 2xrodic, ja a partner) slane a sladke, vino, alkohol pre rodicov, ruze pre rodicov , hudba vyzdoba stuzky , fotenie, fotky a dvd ..........Vystalo nam este aj na maturitne obcerstvenie , a vratili nam 25eur naaspat...dat 400EUR ZA 1DIETA je totaaalne hlupe!!!! niekto sa potrebuej nahrabat ......oznamka sme si platili zvlast lebo kazdy sme mali iny pocet kusov ........

maruska24
9. okt 2012

@fra 400 EUR na stužkovú je mega ale mega veľa a divím sa rodičom čo tam s tebou boli, že nepovedali pani učiteľke ani slovo. Z akého regionu si? Resp. kde majú mať tú stužkovú? Veď ani blavácky Carlton toľko nevychádza. Ani zbierka 10 EUR na mesiac x 12 x 4 roky plus x počet žiakov je mega veľa. Ano, všetko je drahé a stále ceny rastú, ale toto je stužková. Stačí im aj kulturák, obyčajný fotograf a nejaká tá kamera, sú predsa špeci balíčky pre maturantov /aj keď aj v tomto smere sa chú nabaliť ako na svadbe/. My sme sa pred x rokmy zbierali po 100 SK aj to nie od prvého ročníka, mali sme to v kulturaku, skvelá strava, zábava aj program, mali sme aj poháre, aj koláče, aj stužky aj výzdobu a ostalo nám aj na maturity aj na dozvuky. Poplatkom 400 EUR to nekončí, kde sú šaty a iné poplatky. Popravde sa veľmi divím rodičom, že to podporujú a sú ochotný vycálovať 400 EUR /veď to je cez 12000 SK/ za jeden večer. To dieťa tvoje musí chodiť buď to extra nobl prominentnej školy, alebo si pani učiteľka pomýlila matematiku. Lebo maturitami to nekončí, ak chce ísť na VŠ tak už len za prihlášku poriadne zaplatíš a ak sa tam dostane, tak mu v podstate platíš ďalej. Treba to učiteľke vysvetliť a opýtať sa jej, ši už dávno nebola na luxusnej zábave, keďže si chce cez žiakov takú zorganizovať.

fra
autor
9. okt 2012

@maruska24 nakoniec sa zistilo že maš pravdu Ty, pani učitelka si pomylila matematiku 🤐 🤐 🤐 ... to číslo tresla z hlavy a ked si ho overila potom v zborovni u učitelov ktorí mali stužkove minule roky zistila, že prestrelila, už sa za to aj ospravedlnila s tym, že stužkova bude stať cca 200€ - čo je cca plus minus suma, aká sa tu vyskytuje najčastejšie... to, že si to čislo vopred pred rodičovskym združením nikde neoverila sice absolutne nechapem, no, ale " lidé jsou ruzní , ....... " ako hovorí klasik ... všetkym čo sa zučastnili na tomuto prieskume velmi dakujem, vdaka vam som zistila, že nie som nenormalna ja, ale niekto iný 😉
.
na dalšom rodičku by sme sa asi ozvali, ale vtedy asi všetci boli takí ovalení tou sumou, že sa nezmohli na slovo... a určite aj viacerí si chceli urobiť najprv nejake referencie, než by sa ozvali

maruska24
9. okt 2012

@fra tak ti teda poviem, že spánombohom za takú učiteľku, čo tresne niečo skôr než si overí. A potom, že podpor štrajky za nich. Nechcem si predstaviť, ako potom a čo učí deti. /len nepovedz že matiku 😀 😀 /

namarie
9. okt 2012

@fra no my sme sa ročne skladali po 33€ (+- 122€) a bohato to stačilo, bolo nás 36, z tých peňazí sme mali fotografa (asi najlepšieho v meste) a kameramana, švédsky stôl a hlavné jedlo, zákusky doniesli rodičia, každý doniesol za krabicu takých ako uznal za vhodné, vody dodal jeden otec, ktorý vlastnil veľkosklad a platili sme len za to, čo sme otvorili, zvyšok sa vrátil do skladu... ešte nám na hlavu nejaké peniaze aj ostali a za tie sme mali po rozlúčke so strednou posedenie...

totatimeka
9. okt 2012

Ja som mala stužkovú minulý rok a platili sme 150€ každý tam boli zahrnuté 3 osoby (študent + rodičia) a kto mal navyše osoby sa platilo 6€/os. Nebolo to nič extra luxusné také obyčajné veci (sála, jedlo, alko, nealko, koláče, tyčinky a pod, dj, kameraman)

fra
autor
9. okt 2012

@maruska24 nie, matika to nie je, je to iny predmet ... ale decka hovoria že učí takym sposobom, že im diktuje z knihy (nebola som pri tom, ale vraveli to viacerí) ... no, to asi aby sa nahodou nepomylila 😅
.
ale na druhej strane, poznam par fakt užasnych, neskutočne skvelych učitelov... a ten štrajk by som podporila prave kvoli nim...

bbublinkaa
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3