icon

Cena za stužkovú 500€ žiak

5. máj 2026

Syn má o pol roka stužkovú. Na rodičovskom združení sa vybral catering, ja som s ním nesúhlasila. Cena mi príde neskutočne prestrelená, akoby si niekto len ryžoval na akcii. Za predjedlo, polievku, druhé jedlo a švédske stoly + voda v džbánoch platia niečo okolo 48 eur. Plus si mamičky odhlasovali aj výzdobu za asi 600 eur. V tejto cene stále nie sú podtácky, návleky, dokonca ani káva - všetko sa dopláca + miestnosť. Príde vám toto normálna cena alebo som len ja mimo? Sme z menšieho mesta. Budget na stužkovú je 500 eur na žiaka

Strana
z4
parvinka0001
5. máj 2026

Známa čo má prvacku majú taký rozpočet ,plus si myslí že ešte budú doplacat a na Michalovce je to tiež dosť. Všetko ide hore žiaľ .

anonym_0c2990
5. máj 2026

Tiež ideme v oktobri na stužkovú, my máme vo veľkom meste, budget 450e. Všetko vyberali študenti - my rodičia sme do toho vôbec nič, čo som dost nepríjemne prekvapená, vraj je to ich stužková tak oni si zabezpečujú všetko.

autor
5. máj 2026
@anonym_0c2990

Tiež ideme v oktobri na stužkovú, my máme vo veľkom meste, budget 450e. Všetko vyberali študenti - my rodičia sme do toho vôbec nič, čo som dost nepríjemne prekvapená, vraj je to ich stužková tak oni si zabezpečujú všetko.

@anonym_0c2990 to presne aj u nás... my to len akože schvaľujeme ale bože chráň sa niekto ozvať, že sa mu niečo nepáči

patka06
5. máj 2026

Mali sme stužkovú minulý rok v októbri, cena spolu 460 na žiaka / za 3 os.+ si doplácali za partnera 43 eur. Výzdobu si robili sami, aj dosť z občerstvenia bolo domáce.
Cena všetkého išla hore, nezdá sa mi tvoja suma prestrelená
sporili sme od prvého ročníka, nebola to až tak veľká finančná záťaž, ako platiť naraz

@anonym_autor

anonym_0c2990
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_0c2990 to presne aj u nás... my to len akože schvaľujeme ale bože chráň sa niekto ozvať, že sa mu niečo nepáči

@anonym_autor prekvapená preto, pretože pred 2 r sme boli na stužkovej v inom meste - menšom a tam sme o všetkom rozhodovali rodičia. asi pol roka pred stužkovou sme sa stretli aj s triednou a my rodičia sme rozhodovali kto zoženie fotografa, zákusky, ... výzdobu si spravili študenti samy. Rodičia boli na stužkovej len do polnoci - čo sa mi tiež nie moc videlo. detiská sa opíjali do rána.

stankadu
5. máj 2026

Moja bude mat v oktobri a deti si samy rozhoduju co tam chcu mat a co nie. Tiez je rozpocet cca 450e na ziaka. Budu to mat v restauracii v BA, ale asi tiez budeme doplacat. Uz teraz to nie je ako volakedy, alebo ako v mensom meste. Teraz tie saly a reštauracie maju svoje "balicky" podla euračov tam maju kadečo zahrnuté. Aj dcera vravela, ked to boli zajednat, ze uz teraz ani nedovolia si tam svoje nosit. Asi ako kde, ale teda mne to nevadi. Hlavne nech si to decka užijú, je to ich den 😊

anonym_8f20eb
5. máj 2026

@anonym_autor stužková tiež malé mesto vlani v novembri, 24 žiakov celkovo 3650€ čiže 152€ na jedného žiaka , plus 18€ X počet pozvaných hostí. My sme boli piati niekto bral 10 a viac hostí.
Výzdobu mali spoločnú s ostatnými triedami, len drobnosti doplnili. Strava bola.z neďalekej reštaurácie. Zákusky,vodu . alkohol na stôl si každý doniesol ako chcel.

erika7102
5. máj 2026

Môj brat mal stužkovú kde sa zbieralo každý rok 120€, čiže na čiaka 480€ potom ešte každý doplácal 100€. Takže 580€. Ceny išli hore

anonym_0ba558
5. máj 2026

Na aktuálnu situáciu to nie je veľa. Samozrejme, da sa aj lacnejšie, ale je to stužková deti, ktoru maju raz za zivot a chcú to mat podla svojich predstáv, nechcu ju mat ako najlacnejsiu variantu. Zvyčajne sa na to odkladá od 1.rocnika ,aby to nebola velka záťaž naraz. Nerobili ste to tak?

matkahelka
5. máj 2026

@anonym_autor podla mna uplne normalna cena na dnesne drahe casy. moja dcera je druhacka na 5roc. bilingvale, zbieraju sa tak, aby konecna suma o 3 roky bola 650€. dnes tie saly chcu za prenajom sialene € a staci ist do restauracie na lepsi obed a rodina tam necha 120€, lepsi zakusok stoji 3€. ked ma stuzkovu viac tried naraz, ceny su podstatne nizsie. rovnako, ako ked je stuzkova mimo centrum v nejakej panubohu za chrbtom mestskej casti v kulturaku.

anonym_261ed3
5. máj 2026

@anonym_autor Vydrbte sa na to, a chodte na vylet.

anonym_1e0855
6. máj 2026

@anonym_autor presne aj u nás. A tým, že ma stuzkovu viac tried, tak si jedno dieťa môže vziať len 2osoby +. Dcéra si berie otca a priateľa. Ja zostávam doma😵‍💫

anonym_7f08b8
6. máj 2026

Pred 10-15r sme so súrodencami mali budget 400€ na žiaka a to boli ceny sakra iné, takže za mňa úplne minimum.

mandzula
6. máj 2026

V dnesnej dobe bezna suma, bohuzial. Aj to je jeden z dovodov, preco sa dcera rozhodla nejst. Radsej jej tie peniaze dam na dovolenku ako na jeden vecer.

martinka13
6. máj 2026

U nás je zatiaľ rozpočet 100 na rok na žiaka. V triede je 30 detí. Predpokladám, že sa ešte bude niečo doplácať. Niekto si dal aj trvalý príkaz a platí splátku mesačne, aby ich to "nebolelo"..

dadis
6. máj 2026

My sme mali na jesen synovu stuzkovu - vsetko si ziaci vybavovali sami, mali sme k dispozicii zdielanu zlozku s cenovymi ponukami, kalkulaciami, vyzbieranymi polozlami a na dvoch rodicovskych si to nechali ziaci odschvalovat rodicmi. Ale tiez +- sme boli na sume 500 eur. Teraz je vsetko drahe, my sme si setrili ppstupne, takze to bolo v pohode. Aj dcera sa od 2.rocnika uz sklada po 20 eur.

bibina32
6. máj 2026

@anonym_autor Syn v triede sa skladá po 100e ročne, dávame to postupne aby to nebolo veľa.

maskpure
6. máj 2026

U nas bolo 400eur pred 9 rokmi. Ale vsetko sme riesili uz v 1.rocniku a zbierali sme sa cele 4 roky. No boli v tej cene uz aj oznamka.

lucia147852
6. máj 2026

My sme mali cenu na osobu pred 15 rokmi 400€, takze zase až tak veľmi to nezdraželo 😅

anonym_c068ee
6. máj 2026

Ta cena je uplne normalna...

tilly
6. máj 2026

Cena normálna. Aj u syna to tak bolo. On nechcel ísť, išli sme na dovolenku v tom čase. A u jeho spolužiačky vo vedľajšej triede ani klasickú stužkovú nemali. Išli niekam za tie peniaze na výlet.

anonym_d30d05
6. máj 2026

nam nacenili o tri roky na 8 tisic 🙂

zuzka1.
6. máj 2026

my 450,-, Nitra, stužková v novembri, v cene je žiak a rodičia, plus zarátané maturitné občerstvenie, cena za mňa ok

anonym_3bc3e7
6. máj 2026
@anonym_0c2990

@anonym_0c2990 @autor ja keď som mala pred rokmi stužkovú, tiež sme vyberali všetko sami. Ved to bola naša stužková. Chápem, že rodičia platili ale nechali nám voľnosť, veď sme sa ako 17-18 ročné dievčatá cítili ako dospelé. Nevidím dôvod, aby o tom rozhodovali rodičia. To by nás nehlasovalo a nedohadovalo sa 25 ale 50 ľudí, keby si každá dovedieme mamu. Mamy mali aspon kľud a mohli si prísť v kľude oddýchnuť a zabaviť sa. Myslím, že 18 roční ľudia si vedia vyzdobiť sálu, objednať koláče alebo niečo zorganizovať..

mandzula
6. máj 2026
@anonym_0c2990

@anonym_0c2990 Mala som stuzkovu pred cca 20 rokmi a uz vtedy do toho rodicia absolutne nezasahovali. Ved je super nechat dospelych ludi, aby sa o svoju zabavku organizacne postarali sami.

anonym_a1a314
6. máj 2026
@anonym_1e0855

@anonym_autor presne aj u nás. A tým, že ma stuzkovu viac tried, tak si jedno dieťa môže vziať len 2osoby +. Dcéra si berie otca a priateľa. Ja zostávam doma😵‍💫

@anonym_1e0855 no to by neslo u nas :DD mama aby nebola na stuzkovej a ide frajer? taku by nehrali. To ti nie je luto?

zuzubb007
6. máj 2026

Ano bohužiaľ je to normálna cena, ešte za mojich čias sme sa zbierali hádam po 100 euro ročne a to bolo mega roky dozadu

matkahelka
6. máj 2026
@anonym_0c2990

@anonym_0c2990 ja som mala stuzkovu pred vyse 20 rokmi a uz vtedy sme si VSETKO sami obehali a zariadili. max triedna nam dala nejake rady. dcera to ma aktualne rovnako, tiez si vsetko zabezpecuju a budu zabezpecovat sami, ich triedna na tom trvala. vyse polovica triedy chce ist na VS do zahranicia, tak ak su schopni ist mimo SVK studovat a zit, tak su hadam schopni zabezpecit si aj stuzkovu v prostredi, ktore poznaju.

proste_zuza
6. máj 2026

Este by som chapala ze cca 100Eur na ziaka za jedlo, pitie a tak + 500Eur dokopy na vyzdobu. Ale 500na ziaka? Co tam bude Ed Sheeran? Ved to je minimalne 10tisic dokopy.

mandzula
6. máj 2026
@matkahelka

@anonym_0c2990 ja som mala stuzkovu pred vyse 20 rokmi a uz vtedy sme si VSETKO sami obehali a zariadili. max triedna nam dala nejake rady. dcera to ma aktualne rovnako, tiez si vsetko zabezpecuju a budu zabezpecovat sami, ich triedna na tom trvala. vyse polovica triedy chce ist na VS do zahranicia, tak ak su schopni ist mimo SVK studovat a zit, tak su hadam schopni zabezpecit si aj stuzkovu v prostredi, ktore poznaju.

@matkahelka Presne tak, ved mnohe decka uz byvaju na intraku, staraju sa tam o seba samy, netusim, preco by si nevedeli zariadit jednu stuzkovu. U nas triedna vyslovene povedala, ze ona nepohne ani prstom, ze studenti su dost zbehli, aby si poradili aj sami. A aj viem, ze si to vybavuju.

Strana
z4