icon

Koľko vreckového dávate stredoškolákom na internát?

15. sep 2026

Zeny, kolko davate detom stredoskolakom na intrak. Napiste kludne ako anonym. Balite im nieco na cestu a na pondelok?
Ja peciem slane, sladke, berie si nejake sladkosti a davam 15 €, len som zvedava ako to maju ini...

Strana
z2
hviezdicka456
16. sep 2026

ja by som mu dala bankomatovu kartu 50 - 100€ na mesiac aby sa ucil hospodarit vies skontrolovat kde minul atd

anonym_70ef31
16. sep 2026

20eur týždenne. Teraz necvici, ale kym cvičil, bol stale hladný. A zas na tom intraku tá strava nie je vzdy mnam. Takze ak bolo treba, vzdy som mu dodatočne poslala tolko, kolko potreboval.
V nedelu sme mu zaplatili nákup, ked som nebola v praci, tak som mu aj daco domáce pribalila. Teraz si toto platí sam, zaplatím intrak, stravu, ma duálne vzdelávanie, pravidelný príjem, cez leto zarobil viac ako manzel😄
Inak nikdy nejak nerozhadzoval, ak si niečo ušetril z toho, co som mu dala, tak si to nechal. On si vela šporí.

anonym_8d777c
17. sep 2026
@anonym_c4d132

@anonym_a6b4e2 ked uz chceme ist do detailov moja mudra, tak vyzivovacia povinnost rodica je do 25 roku, takze si ho len pekne kŕm, šať a vypas aby ti ho nahodou socialka v sprievode socialnej kurately a nasich zelenych zabiakov nezobrala, ano, ma zaplateny internat a s tym aj teplo, sucho a stravu, samozrejme dostatne na intrak vyprane osatenie, ak chce nieco uz naviac, od 16 brigaduje a inak si to bude vazit ako keby som mu do jeho huby na-pchala kazdy mesiac 500€.

@anonym_c4d132 súhlasím..a obzvlášť chalanov bacha na to..nebudú sa chcieť ženiť alebo nebodaj si založiť rodinu lebo počas dospievania sa šla z neho mamka pokakať!!!Vražala doňho prachy ale ze to sú riadne prachy ..tam nech maká na seba jedna brigadka nikomu neublíži..nadrbu tie deti na kadejake nezmyselné školy a potom im 500e mesacne platia intrigy ,stravu stahu á neviem co ..keď reálne zarobíš 780e a 500e dáš na decko co ti zostane

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_a6b4e2

@anonym_c4d132 Do 18 rokov dieťaťa je povinnosť rodičov sa o neho starať a zabezpečiť mu potrebné veci. Internát, strava sú základ. Tak to tu nepíš, ako keby si mu dávala voľačo nad limit.
Variť a šatiť ho, aj v izbe mu kúriť mu predsa musíš aj doma.

@anonym_a6b4e2 aj doma je povinná mu dávať vreckové? Nie je. Už tu niektoré prestaňte. Na jednej strane tu vyplakavate, ako je všetko drahé, mate platy o nicom, na druhej strane sa tu idete preháňať, kolko treba dat decku vreckové. Nekúpim mu, doma nema? Aby vychádzal peniaze na hovadiny vonku? No tak nech si na to nakde brigádu a začne si vážiť peniaze. Jednoduché.

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_autor

Toto co su za komentare... Normalne som chcela len vediet sumu za tyzden a ci im nieco balite? Ma zaplatenu kartu na bus, pausal a teda toto ma cisto na to, aby si nieco dokupil. Ma ranajky, desiatu, obed, veceru. Je prvak. Ale teda, este taky nejedak.

@anonym_autor keď je nejedak, tak co riešiš?

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_e070d4

@anonym_a6b4e2 opravim ta. Nemusi studovat.moze byt aj na irade prace ako nezamestnany a rodic ma povinnost starat sa,pretoze z UP nedostane nic. Ma sa do 25r.statat rodic. Aj ked by uz nestudoval...

@anonym_e070d4 tak toto nie je pravda. Pokial nema nejaké zdravotné postihnutie, sudca by to tvojmu dieťatku hneď vysvetli, keby sa nebodaj súdilo o nejaké vyzivne

anonym_e070d4
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_e070d4 tak toto nie je pravda. Pokial nema nejaké zdravotné postihnutie, sudca by to tvojmu dieťatku hneď vysvetli, keby sa nebodaj súdilo o nejaké vyzivne

@anonym_795e47 aky sud? Pleties tu jedno s druhym. Ja som pisala, ze do 25 r.ma rodic vyz.povinnost,ak je dieta na urade prace. Sama som tak bola po skonceni VŠ a z Upsvar mi nic nedali,pretoze do 25 r.sa ma starat rodic. Ja pisem o tomto.

janka1011
17. sep 2026
@anonym_c4d132

Nedavam mu nic, brigaduje, za nas je zaplateny internat a tym padom ma byvanie, teplo a stravu, vsetko navyse by bolo zbytocne rozmaznavanie.

@anonym_c4d132 no tak ty si ozajstná matka roka

janka1011
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_a6b4e2 aj doma je povinná mu dávať vreckové? Nie je. Už tu niektoré prestaňte. Na jednej strane tu vyplakavate, ako je všetko drahé, mate platy o nicom, na druhej strane sa tu idete preháňať, kolko treba dat decku vreckové. Nekúpim mu, doma nema? Aby vychádzal peniaze na hovadiny vonku? No tak nech si na to nakde brigádu a začne si vážiť peniaze. Jednoduché.

@anonym_795e47 neporovnávaj doma a na intráku, to nie je to isté. Doma si otvorí chladničku, zoberie čo chce a koľko chce, na intráku nemá nič. Vy vždy zjete všetko, čo je v robote na obed? Ja teda nie a o školskom stravovaní vieme všetci svoje. Za prvé pre chlapca ktorý rastie a nebodaj športuje je to úplne nepostačujúce. Za druhé veľakrát sa stane že nezje nič, lebo to jedlo proste nechce/nemá rád/nechutí mu. A peniaze z brigády majú byť pre dieťa na prilepšenie, nie na to, aby si za ne kupoval stravu. To je povinnosť rodiča @anonym_c4d132

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_e070d4

@anonym_795e47 aky sud? Pleties tu jedno s druhym. Ja som pisala, ze do 25 r.ma rodic vyz.povinnost,ak je dieta na urade prace. Sama som tak bola po skonceni VŠ a z Upsvar mi nic nedali,pretoze do 25 r.sa ma starat rodic. Ja pisem o tomto.

@anonym_e070d4 nema. Mas ty pracovať a starať sa sama o seba. Práce je, to ze ty si lenivá robiť nie je dôvod na to, aby ta ďalej živili rodicia. Povinnosť majú len pokial študuješ denne štúdium VS

hellwant
17. sep 2026
@anonym_c4d132

@anonym_a6b4e2 ked uz chceme ist do detailov moja mudra, tak vyzivovacia povinnost rodica je do 25 roku, takze si ho len pekne kŕm, šať a vypas aby ti ho nahodou socialka v sprievode socialnej kurately a nasich zelenych zabiakov nezobrala, ano, ma zaplateny internat a s tym aj teplo, sucho a stravu, samozrejme dostatne na intrak vyprane osatenie, ak chce nieco uz naviac, od 16 brigaduje a inak si to bude vazit ako keby som mu do jeho huby na-pchala kazdy mesiac 500€.

@anonym_c4d132 Ty nie si normalna. Este mu budes po zanestnani sa aj strhavat spätne za internat, ze? Nik tu nepise ze ma dostat 500 eur. Podka tvojich nazorov mas spravanie skoro ako macocha z rozpravok -iba povinne minimum.

anonym_a6b4e2
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_795e47 Ja nehovorím, že má vyhadzovať peniaze na hovadiny. Ale hádam nejakú bagetu, alebo niečo podobné si môže kúpiť, keď mu bude slabá strava na internáte.
Však dnes len pastilky na bolesť hrdla stoja v lekárni okolo 10,- a viac eur, keby ho rozbolelo.
Ty si musela asi mať veľmi kruté a chudobné detstvo. Aj finančne, aj duchom.
Aby si sa v starobe nečudovala, keď Ťa nik nepríde navštíviť do domova dôchodcov.

anonym_e070d4
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_e070d4 nema. Mas ty pracovať a starať sa sama o seba. Práce je, to ze ty si lenivá robiť nie je dôvod na to, aby ta ďalej živili rodicia. Povinnosť majú len pokial študuješ denne štúdium VS

@anonym_795e47 jooj zena,ty si uplne mimo. Moja zlata, ja pracujem ,trepes tu jedno cez druhe. 🤦‍♀️uplne mimo si. Vies citat s porozumenim? Kolko mas rokov, desat?

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_a6b4e2

@anonym_795e47 Ja nehovorím, že má vyhadzovať peniaze na hovadiny. Ale hádam nejakú bagetu, alebo niečo podobné si môže kúpiť, keď mu bude slabá strava na internáte.
Však dnes len pastilky na bolesť hrdla stoja v lekárni okolo 10,- a viac eur, keby ho rozbolelo.
Ty si musela asi mať veľmi kruté a chudobné detstvo. Aj finančne, aj duchom.
Aby si sa v starobe nečudovala, keď Ťa nik nepríde navštíviť do domova dôchodcov.

@anonym_a6b4e2 tak bud si poberie z domu, alebo si kúpi. A kúpiť bagetu v bufete? Nevie si kúpiť a spraviť? A nie, nemala som krute a smurne detstvo a podobne keci. Len učím deti vážiť si význam peňazí. Nie som oslik otras sa. Na rozdiel od teba. Aby som tu potom nemusela vyplakavat ako je vseeeetko drahé. A normalne vychovaný decko to ak pochopi.
A základné lieky si snáď vie zobrať aj domu. Ci aj na to mu m dat vreckové, keby niečo?

anonym_3330ed
17. sep 2026

@anonym_autor dieťa sa musí aj socializovať, má nejakú osobnú spotrebu. Minimálne 15-30 eur týždenne. A úprimne, pri týchto cenách to nie je žiaden luxus. Brigáda je vždy bonus navyše, nie každý má možnosť si privyrobiť.

anonym_a6b4e2
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_a6b4e2 tak bud si poberie z domu, alebo si kúpi. A kúpiť bagetu v bufete? Nevie si kúpiť a spraviť? A nie, nemala som krute a smurne detstvo a podobne keci. Len učím deti vážiť si význam peňazí. Nie som oslik otras sa. Na rozdiel od teba. Aby som tu potom nemusela vyplakavat ako je vseeeetko drahé. A normalne vychovaný decko to ak pochopi.
A základné lieky si snáď vie zobrať aj domu. Ci aj na to mu m dat vreckové, keby niečo?

@anonym_795e47 No tak po tejto správe a zároveň aj zlatom klinci programu viac slov netreba. Všetkým nám je jasné, s kým máme dočobenia 👌

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_a6b4e2

@anonym_795e47 No tak po tejto správe a zároveň aj zlatom klinci programu viac slov netreba. Všetkým nám je jasné, s kým máme dočobenia 👌

@anonym_a6b4e2 mne zase stavia tvoje komentáre. Ale však klasika, sme predsa na MK, kde má každá minimalne 3 litre mesacne a k tomu aspoň 2 investičné byty. Zabudla som

anonym_a6b4e2
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_a6b4e2 mne zase stavia tvoje komentáre. Ale však klasika, sme predsa na MK, kde má každá minimalne 3 litre mesacne a k tomu aspoň 2 investičné byty. Zabudla som

@anonym_795e47 Aj Teba nech si tam pribalí ... 😅

mondolina
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_795e47
keď potrebuje lieky počas týždňa čo nie je doma, tak si ich jednoducho kúpi. a preplatím. nemíňa vreckové na lieky pani zatrpknutá, lakomá.
A dokonca mal zaplatený aj vodičák teraz ako 17 ročný, a nemusel si ho platiť. pozor nech ťa neklepne.

anonym_795e47
17. sep 2026
@mondolina

@anonym_795e47
keď potrebuje lieky počas týždňa čo nie je doma, tak si ich jednoducho kúpi. a preplatím. nemíňa vreckové na lieky pani zatrpknutá, lakomá.
A dokonca mal zaplatený aj vodičák teraz ako 17 ročný, a nemusel si ho platiť. pozor nech ťa neklepne.

@mondolina si trápna ako vždy. Vodičak je niečo úplne iné. A co je na tom zle, z domu si zobrať základné lieky, pani premudrela? Jaj, ci ty potrebuješ mat pocit ze mu niečo platis, tak on si ich kúpi sám a ty preplatis. No však ôk, ja mu ich kúpim a zabalím. Cize v oboch prípadoch ich platím ja, nie dieta. Chapes tomu, či ti to treba nakresliť?

anonym_a6b4e2
17. sep 2026
@anonym_795e47

@mondolina si trápna ako vždy. Vodičak je niečo úplne iné. A co je na tom zle, z domu si zobrať základné lieky, pani premudrela? Jaj, ci ty potrebuješ mat pocit ze mu niečo platis, tak on si ich kúpi sám a ty preplatis. No však ôk, ja mu ich kúpim a zabalím. Cize v oboch prípadoch ich platím ja, nie dieta. Chapes tomu, či ti to treba nakresliť?

@anonym_795e47 Ako môže tvoj syn v nedeľu ráno pri balení sa vedieť, či ho v stredu nezačne bolieť hrdlo ? Kľudne mi to aj nakresli.

mondolina
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_795e47
takže mu nabalís z domu lieky, a potom ich expirované vyhodíš. lebo ty máš krištáľovú guľu a vieš, že bude mať hnačku, horúčku, nádchu atď.
môj si kupuje lieky podľa potreby.
vie nakupovať, nemusím to robiť zaňho.

anonym_a6b4e2
17. sep 2026
@mondolina

@anonym_795e47
takže mu nabalís z domu lieky, a potom ich expirované vyhodíš. lebo ty máš krištáľovú guľu a vieš, že bude mať hnačku, horúčku, nádchu atď.

@mondolina Veď ju nechaj, nech nám to nakreslí.

anonym_53e977
17. sep 2026
@anonym_795e47

@anonym_795e47 kks tak ty si riadna furia ...moje deti 9tak a 7macka maju 20 tak na tt a ked potrebuju tak im dohodim...idu na cinu kebab ...kupia si zosity , dcera kupuje svojim zvieratam...a plus maju na kartach peniaze ..ale tie vyuziju malokedy ...vzdy rano pred odchodom sa spytam co a kolko potrebuju ( skola, vylety, idu von , ich sporty/ kruzkya potreby na ne)svete div sa, na to , ze vedia , ze im peniaze dam , neminaju na sprostosti a akonahle je nieco nad 10 e ...automaticky to so mnou konzultuju ..a to to ani nepotrebujem ...nemam chut riesit taketo chujoviny 😉 ale vidim , ze aj ked vedia ze im e dam ...vazia si ich hodnotu a neminaju na kraviny .a ked na tie kraviny minut chcu , tak sa opytaju

anonym_795e47
17. sep 2026
@mondolina

@anonym_795e47

@mondolina ano, za 2 roky co maju lieky trvanlivosť tak sa mu absolutne nič nestane. Aspoň tu netrep. A predstav si, pokojne môže pomôcť aj inému spolužiakovi, ktorému moze ostat len tak zle aj v noci a samozrejme bude utekať do lekárne po paralen, ze? Lebo vsak mamička mu potom lieky preplatí, keď si na druhý deň kupi. Co uz keď už ale potrebuje hneď v noci napríklad.

anonym_795e47
17. sep 2026
@anonym_53e977

@anonym_795e47 kks tak ty si riadna furia ...moje deti 9tak a 7macka maju 20 tak na tt a ked potrebuju tak im dohodim...idu na cinu kebab ...kupia si zosity , dcera kupuje svojim zvieratam...a plus maju na kartach peniaze ..ale tie vyuziju malokedy ...vzdy rano pred odchodom sa spytam co a kolko potrebuju ( skola, vylety, idu von , ich sporty/ kruzkya potreby na ne)svete div sa, na to , ze vedia , ze im peniaze dam , neminaju na sprostosti a akonahle je nieco nad 10 e ...automaticky to so mnou konzultuju ..a to to ani nepotrebujem ...nemam chut riesit taketo chujoviny 😉 ale vidim , ze aj ked vedia ze im e dam ...vazia si ich hodnotu a neminaju na kraviny .a ked na tie kraviny minut chcu , tak sa opytaju

@anonym_53e977 a co teraz ma byt? No tak im dáš 20cku na týždeň. To sú necelé 3 eura na týždeň. To si akurát kúpi tu jednu bagetu, co tu podaktorí stále dookola omielate. Ta ho určite zasýti na cely deň 👌

anonym_13d69b
19. sep 2026
@anonym_795e47

Nedať dieťaťu nič, lebo však základné veci má? Ak chce niečo navyše, má si ísť zarobiť? Nenarobí sa este v živote dosť? Teraz má študovať a nie zarábať, to je stredná, nie vysoká. Každá mama chce, aby sa jej dieťa malo lepšie. Ale tak je jasné, niekto je matka, a niekto mater. Veľa šťastia do budúcna vo vzťahoch. Pri najbližšej príležitosti sa pobalí a odíde. A na starobu nech ti poskytne len základ, však keď budeš chcieť niečo "navyše" potrebovať, pojdeš si zarobiť.
@anonym_795e47

anonym_b289af
21. sep 2026

Baby, koľko trvalo, kým.si zvykli, syn je na intraku len 3 týždne. Ešte si nezvykol, volá domov pravidelne.
Ako to máte s oblečením trička, spodne, ponožky mu dávam.kus/deň + do rezervy ešte to neminul
Tak ešte asi to chvílu potrvá.
Peniaze má kartu plus 10€ do vačku. A nabalim mu sladkosti....

mondolina
21. sep 2026
@anonym_b289af

Baby, koľko trvalo, kým.si zvykli, syn je na intraku len 3 týždne. Ešte si nezvykol, volá domov pravidelne.
Ako to máte s oblečením trička, spodne, ponožky mu dávam.kus/deň + do rezervy ešte to neminul
Tak ešte asi to chvílu potrvá.
Peniaze má kartu plus 10€ do vačku. A nabalim mu sladkosti....

@anonym_b289af
nechodí cez víkend domov?

anonym_b289af
21. sep 2026
@mondolina

@anonym_b289af
nechodí cez víkend domov?

@mondolina to je jasné. Len ešte si nezvykol.

Strana
z2