icon

Koľko zarobíte mesačne podľa odvetvia a regiónu?

13. mar 2026

Koľko vám mesačne pípne výplata? V akom odvetvi a regióne? Je na Slovensku naozaj tak zle.. vraj že 70% ľudí nemá žiadne úspory. Vy si kontrolujete bločky v obchode či je správne nablokovane alebo čo koľko stalo presne

anonym_ebf248
14. mar 2026

Ba, administrativa, 1400€ v cistom, 4x do roka odmeny cca 600-900€ brutto

anonym_ce45d5
Autor odpoveď zmazal
anonym_2123a2
14. mar 2026
@anonym_cdd6b2

Ja robím poštárku a zarábam 950 v čistom plus 150 daňový bonus a 120 rodinné prídavky. Manžel robí vo výrobe zarobí v čistom 1100
Bločky si kontrolujem hneď po zaplatení, neraz sa mi stalo že niečo zle nablokovali a bol tam rozdiel aj vyše 10 eur.
Príklad minule kúpila som mäso dvojbalenie a pani mi zablokovala 4 balenie, aj malinovky zablokovala mi o 4 balení viac. Stačí že nedáva si pozor predavačka a stane sa. Vždy mi peniaze vrátili.

@anonym_cdd6b2 mozem sa opýtať aký okres a koľko rokivrobis na poste? Ja mám ten istý plat+bonus a robimna ekonomickom úseku ..tiež sedava praca,ale už sa mi to zdá veľmi malo na dnešné ceny.Robim tam 6 rokov.

dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_ca4abe
14. mar 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 preco tak pukas od zavisti??Ale vkuse,vkuse,vkuse.Ved sa inspiruj,a rob tak,aby si nemusel nikdy zavidiet.Je to hrozne zla vlastnost,co ta zozerie zaziva zvnutra.A stale to dokazujes ako ta to zerie.
Je to diskusia a mozu tu pisat aj ludia,co sa maju omnoho lepsie ako ty.

dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_2123a2
14. mar 2026
@anonym_851606

1000€+70€ stravné. Orava, administratíva.

To aby ste mali aj trošku reality popri tých obláčikových 5000€ mesačne

Akcie sledujem a využívam, úspory máme

@anonym_851606 tiež Orava, administratíva 980 eur v čistom už 4 rok, mame lístky na obed za 1,5Eur..mozem sa opýtať, či máš VS a či ti tento rok zvyšovali mzdu..rozmýšľam nadvženou prace, len nemám VS a prace tu nie je v okoli dosť.SIM spokojna, lenže plat dlhodobo stagnuje.

anonym_b9329b
14. mar 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ved ty mas dochodok, teba sa to uz netyka. Preco sa tak zavzdusnujes? Mas nizkoprijmove deti ci vnukov?

anonym_ca4abe
14. mar 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tak najskor uvazuj a az potom konaj,lebo takto isto sa spravas aj doma,ze???a byt tvojou zenou tak by si po vychladnuti uz mohol vyliezt na hrb,na ten ktory nemam.

anonym_cdd6b2
14. mar 2026
@anonym_2123a2

@anonym_cdd6b2 mozem sa opýtať aký okres a koľko rokivrobis na poste? Ja mám ten istý plat+bonus a robimna ekonomickom úseku ..tiež sedava praca,ale už sa mi to zdá veľmi malo na dnešné ceny.Robim tam 6 rokov.

@anonym_2123a2 Okres Trnava a robím tu už 5 rokov. No ešte pár rokov musím vydržať pokiaľ sú deti malé.
Ja nesedim vnútri ale robím vonku v teréne doručujem. Je to fyzicky náročná práca aj veľa rozmýšľania na všetko si dávať pozor. Už nie som najmladšia no práca mi vyhovuje popri deťoch, aj keď mohli by viac platiť.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
lacibo
14. mar 2026
@anonym_608d0e

3600 plat + 710 ID zapad IT

@anonym_608d0e fíha, taký plat k invalidnému dôchodku? som myslela, že tento typ dôchodku je kompenzačný, kedze človek nemôže pracovať bud vobec alebo v obmedzenom rozsahu

lugie
14. mar 2026

1100 € komplet účtovníctvo pre 2 väčšie firmy. Nedocenená a náročná práca. Stredné Slovensko.

anonym_608d0e
14. mar 2026
@lacibo

@anonym_608d0e fíha, taký plat k invalidnému dôchodku? som myslela, že tento typ dôchodku je kompenzačný, kedze človek nemôže pracovať bud vobec alebo v obmedzenom rozsahu

@lacibo ved ano kompenzuje ti ze z pohladu zakona mas znizenu pracovnu schopnost o napr 70% (plus mas aj napr parkovaci a tak
samozrejme fyzicku pracu by som absolutne nedala aj presun do prace je niekedy velmi narocny
ale som clovek s dlhorocnou praxou (20+) v specifickej oblasti a pracujem v IT mam specialne pomocky tak sa to da zvladat
ID sa mi pocital z odvodov vo som zaplatila, popri ID nemas obmedzenie na pracu ani na vysku mzdy a aj tak uviidm kolko este budem vladat (mam moznost kedykolvek ostat na HO ak sa necitim na to ist do prace)

ale to je skor vynimka, zasa poznam viacerych vi maju 1300€ mesacne vysluhovy a plus normalne pracuju

anonym_851606
14. mar 2026
@anonym_2123a2

@anonym_851606 tiež Orava, administratíva 980 eur v čistom už 4 rok, mame lístky na obed za 1,5Eur..mozem sa opýtať, či máš VS a či ti tento rok zvyšovali mzdu..rozmýšľam nadvženou prace, len nemám VS a prace tu nie je v okoli dosť.SIM spokojna, lenže plat dlhodobo stagnuje.

@anonym_2123a2 nemám VS.. v tej práci som rok a pol a o zvyšovaní môžem tak akurát snívať 🙂

anonym_17c7d2
14. mar 2026

@anonym_autor BA,zena,priemerne 1800 v čistom mesačne....málo? Veľa? 😀

anonym_154fc4
14. mar 2026

Kosice - 830€ v čistom - administratíva vo verejnom zaujme.

anonym_34535d
14. mar 2026

Okres Martin, školstvo 1400 € v čistom.

anonym_3b4309
14. mar 2026

@anonym_autor teraz po dvihnutí odvodov mi píplo 880,- € aj s príspevkom na stravu, daňový bonus má muž. Ten je SZČO a zarobí niekedy 3000,-, niekedy 500,- záleží aké má obdobie.
Ja robím na skrátený úväzok v Kauflande, Trnavský kraj.
Väčšinou viem kde čo stojí takže aj viem koľko budem platiť, ak sa neponáhľam bloček skontrolujem. Akcie sledujem, veľmi veľa vecí máme z druhej ruky.

autor
14. mar 2026
@anonym_17c7d2

@anonym_autor BA,zena,priemerne 1800 v čistom mesačne....málo? Veľa? 😀

@anonym_17c7d2 za mňa akurát 🙂 ale však mohlo by byt viac 😂😂

anonym_17c7d2
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vždy môže byť viac 😀😀😀

anonym_ca4abe
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vzdy moze byt viac a vzdy clovek chce viac a viac a tak aj posuva svoje hranice,az mu niekedy telo,hlava povie stop,zastav sa.

anonym_7038a8
14. mar 2026
@lacibo

@lacibo ved možno bez ID by zarobil aj 6-7 tis.

anonym_9fc6db
14. mar 2026
@anonym_ca4abe

@dora281 preco tak pukas od zavisti??Ale vkuse,vkuse,vkuse.Ved sa inspiruj,a rob tak,aby si nemusel nikdy zavidiet.Je to hrozne zla vlastnost,co ta zozerie zaziva zvnutra.A stale to dokazujes ako ta to zerie.
Je to diskusia a mozu tu pisat aj ludia,co sa maju omnoho lepsie ako ty.

@anonym_ca4abe a čo vyblil, že sú také reakcie? Než som si to prečítala, bolo to zmazané...

anonym_ca4abe
14. mar 2026
@anonym_9fc6db

@anonym_ca4abe a čo vyblil, že sú také reakcie? Než som si to prečítala, bolo to zmazané...

@anonym_9fc6db ved stale pise,a potom maze.

anonym_37d034
14. mar 2026
@anonym_794ccf

@anonym_37d034 to čo robite, keď vás z takého platu neostane ani 150 mesačne?

@anonym_794ccf zaplatíme hypotéku, nakŕmime dve autá, sporenie deťom, krúžky - vozíme 40 km od miesta nášho bydliska, tréner, preteky - my si sami musíme platiť štartovné, cestu, ubytovanie, poistky..... Nevravím, že neodložíme, ale veru nie je to na vyskakovanie. Ale tak zase, 150 e sa podarí. Teraz ja problémy so zubami, už som nechala 3000 u zubára za minulý rok. Snáď to už skončilo. POtom nás ešte čaká strojček pre dieťa, čo tiež nie je malá záležitosť, potom sa stane, že cestou do práce zrazíš srnu a bác 2000v čudu. Havarijnu nemáme, lebo je to staršie auto. No a tak sa to stále nazbiera, že keď už si myslíš, že sa odloží viac, tak sa pokazí žehlička, potom mixér, teraz umývačka, minule sme dokupovali mraziak, sušičku, no a tak idú peniažky. furt dačo 🙂

asuliena
15. mar 2026
@anonym_b9329b

@anonym_34be8f a ako byvas? Lebo z 500 euro asi neuzivis seba, dieta + byvanie?

@anonym_b9329b našťastie nie som sama. Som vydatá mám manžela ktorý tiež síce nezarába veľa okolo 1000 € ale žijeme si úplne normálne ako kopec ďalších ľudí u nás. Žijeme u mojich rodičov normálne prispievame na domácnosť nakupujeme fungujeme a pritom sme u nás v dedine kúpili dom ktorý prerabame. Chodíme na výlety, syn má.vsetko čo potrebuje a oveľa viac aj vďaka rodine. Ja hovorím že problém nie je málo peňazí ale problém je zlé hospodárenie. My s manželom sme nikdy nekupovali drahé zbytočnosti ani nechodili na dráhe dovolenky ani vtedy keď sme obaja zarábali oveľa lepšie ako teraz ( v zahraničí ). Ale uznávam že veľa ľudí môže byť v takom živote nešťastný chápem ... Ale verím že kto nie je spokojný s tým čo má nebude nikdy spokojný ani s tým čo príde. To je problém .. priala by som každému aby mal málo pochopil ale má šťastie a dokázal sa teším následne z toho čo mu život prinesie 😊

anonym_b9329b
15. mar 2026
@asuliena

@anonym_b9329b našťastie nie som sama. Som vydatá mám manžela ktorý tiež síce nezarába veľa okolo 1000 € ale žijeme si úplne normálne ako kopec ďalších ľudí u nás. Žijeme u mojich rodičov normálne prispievame na domácnosť nakupujeme fungujeme a pritom sme u nás v dedine kúpili dom ktorý prerabame. Chodíme na výlety, syn má.vsetko čo potrebuje a oveľa viac aj vďaka rodine. Ja hovorím že problém nie je málo peňazí ale problém je zlé hospodárenie. My s manželom sme nikdy nekupovali drahé zbytočnosti ani nechodili na dráhe dovolenky ani vtedy keď sme obaja zarábali oveľa lepšie ako teraz ( v zahraničí ). Ale uznávam že veľa ľudí môže byť v takom živote nešťastný chápem ... Ale verím že kto nie je spokojný s tým čo má nebude nikdy spokojný ani s tým čo príde. To je problém .. priala by som každému aby mal málo pochopil ale má šťastie a dokázal sa teším následne z toho čo mu život prinesie 😊

@asuliena tak to je fajn, ze si viete naklady na byvanie podelite s rodicmi a nemusite sa stresovat. Drzim palce

asuliena
15. mar 2026
@anonym_b9329b

@asuliena tak to je fajn, ze si viete naklady na byvanie podelite s rodicmi a nemusite sa stresovat. Drzim palce

@anonym_b9329b ďakujem pekne prajem všetko dobré v živote a krásnu nedeľu 😊

anonym_4be0f9
15. mar 2026

@anonym_autor nie nie je to až také zlé. Keby bolo, tak ľudia nechodia stále niekde preč, na dovolenky, nemajú 5 investičných bytov a podobne (vidíme aj tu, aj keď to nie je reprezentatívna vzorka). Vždy niekto mat bude a niekto nie. Niekto je riaditeľ a niekto upratovačka. A pokiaľ chce ta upratovačka mat taky životný štýl ako teb riaditeľ, tak bud nech na sebe maka a vypracuje, alebo nech nesníva o dovolenkách a živote, na ktorý si jednoducho nevie zarobiť.