icon

Koniec trinástych dôchodkov a sviatkov

27. apr 2025

Vyskocil na mna clanok ze im je koniec.aj sviatkov

tetapetra
27. apr 2025

To všetko len je návrh ekonómov. Za mňa znížiť platy ministrom, poslancom a hlavne im zrušiť prázdniny to kde sme? A tiež porušiť štátnym zamestnancom 45 dnove a 30dnove dovolenky. Samozrejme nemyslím tým policajtov, ktorí robia na smeny a učiteľov. A zbytočnom ministerstve ani nehovorim

vler
27. apr 2025
@gribka1

Treba si uvedomiť, koľko percent dávame zo svojho platu, alebo zo super hrubej mzdy, DPH a iné poplatky s DPH do tohto štátneho parazitu, teda skôr čiernej diery. S týmto štát nevie hospodáriť a chcú ešte viac a viac. A my tu rozoberáme trápne odrobinky, ktoré nám boli k prospechu. Toto len totálna rekonštrukcia financovania riadenia štátu môže pomôcť. Vedieť tok každého eura.

@gribka1 to ze v prvom rade stat musi efektivne hospodarit je jasne

katty123456
27. apr 2025

aco sa trapis kym to nie je v citani?vsak to je len navrh..a pri rychlosti rokovani nasho parlamentu....

katty123456
27. apr 2025
@vler

@gribka1 to ze v prvom rade stat musi efektivne hospodarit je jasne

@vler cize zkresat statnu spravu ako prve,zmrazit platy vlade+POSLANCOM,ZRUSIT ZBYTOCNE MINISTERSTVO SPORTU,ZRUSIT DOZIVOTNE RENTY...ZABUDLA SOM NIECO?

katty123456
27. apr 2025
@felycity

Ak sa nemylim, to navrhuju ekonomovia, lebo nasa ekonomika prudko lleds nad a dlh zavratne sa zvysuje. Co takto pridat link na clanok ako tento tichy vykrik do tmy ..

@felycity NACO..KTO CHCE SI ZO NA NETE PREDSA NAJDE...

katty123456
27. apr 2025
@janagem

@andreakotesova ja som aj za. Aspoň štát ušetrí na časti ocriek, keďže si ju berie kvantum žien.

@janagem a kde pichnu dieta v case choroby?do nemocnice?nie kazdy ma babku..okrem toho som nepocula ze maju kratit ocr ale prazdniny a to je rozdiel..a tiez sviatky to suhlasim mame ich az nechutne vela

vler
27. apr 2025
@katty123456

@vler cize zkresat statnu spravu ako prve,zmrazit platy vlade+POSLANCOM,ZRUSIT ZBYTOCNE MINISTERSTVO SPORTU,ZRUSIT DOZIVOTNE RENTY...ZABUDLA SOM NIECO?

@katty123456 na zaciatok dobre; potom este zrusit zbytocne limuziny; oslavy...urcite je toho viac

gribka1
27. apr 2025
@katty123456

@janagem a kde pichnu dieta v case choroby?do nemocnice?nie kazdy ma babku..okrem toho som nepocula ze maju kratit ocr ale prazdniny a to je rozdiel..a tiez sviatky to suhlasim mame ich az nechutne vela

@katty123456 Ináč by bolo fajn dovoliť očr aj starým rodičom, ktorí pracujú. To by bola pomoc. Čudujem sa, že to nie je možné.

janagem
27. apr 2025
@katty123456

@katty123456 čítanie s porozumením. Choroba a zavretá škôlka je iné. Takže áno, som za to, aby a skrátili prázdniny, aspoň budú škôlky otvorené a nebudú bludy štýlom "mám zavretý škôlku, ostávam doma s dieťaťom"

koniarova
27. apr 2025
@gribka1

@katty123456 Ináč by bolo fajn dovoliť očr aj starým rodičom, ktorí pracujú. To by bola pomoc. Čudujem sa, že to nie je možné.

@gribka1 veď starí rodičia, ktorí pracujú môžu ísť na ocr.

janagem
27. apr 2025
@katty123456

@katty123456 veď sa už vyjadrili, že zmrazovanie platov sa konať nebude

gribka1
27. apr 2025
@koniarova

@gribka1 veď starí rodičia, ktorí pracujú môžu ísť na ocr.

@koniarova Vážne? Ja viem tak, že nemôže. Idem študovať.

janagem
27. apr 2025
@gribka1

@koniarova Vážne? Ja viem tak, že nemôže. Idem študovať.

@gribka1 starí rodičia sú príbuzní v priamom rode, takže môžu.

gribka1
27. apr 2025
@janagem

@janagem Už som pozrela, fakt áno. Kolegyňa sa mi sťažovala pred dvoma rokmi, myslela som, že to tak vážne je. Beriem späť.

janagem
27. apr 2025
@gribka1

@janagem Už som pozrela, fakt áno. Kolegyňa sa mi sťažovala pred dvoma rokmi, myslela som, že to tak vážne je. Beriem späť.

@gribka1 ono o týchto aj málokto vie a niektorí zamestnávatelia to zneužívajú (alebo o Tom tiež nevedia)

lenka22031
27. apr 2025
@gribka1

@lenka22031 Toto si prosím ťa zapamätaj na dobu, keď sa budeme baviť o ďalšom konsolidačnom balíčku. Či to tam náhodou nebude.

@gribka1 nepleťte hrušky s jablkami. Pani napisala to čo napisala ako hotovú vec. A to je rozdiel a takto sa šíri panika.

sara07
27. apr 2025
@tetapetra

To všetko len je návrh ekonómov. Za mňa znížiť platy ministrom, poslancom a hlavne im zrušiť prázdniny to kde sme? A tiež porušiť štátnym zamestnancom 45 dnove a 30dnove dovolenky. Samozrejme nemyslím tým policajtov, ktorí robia na smeny a učiteľov. A zbytočnom ministerstve ani nehovorim

@tetapetra ešte si zabudla na hotely čo im ostali na rekreaciu v tatrách , každy uradík má tam niekde zašitu budovu, pekne zrekonštruovanu , z čoho to udržiavaju ? pochybujem že s prispevokov čo si tam uradnici zaplatia

sara07
27. apr 2025
@lenka22031

@gribka1 nepleťte hrušky s jablkami. Pani napisala to čo napisala ako hotovú vec. A to je rozdiel a takto sa šíri panika.

@lenka22031 jasné
žiadne dph 23 nebude ,nieeeeeeee a nie je
jasné
transkačná dan nebude , niiiiiiiiieee je a nie je
vždy takto to nejak vyskoči , bez vetra sa ani listok nepohne
však tento rok už jeden sviatok zrušili , teraz cez april

sara07
27. apr 2025
@janagem

@janagem ano čo pracuju to je tak na dve veci , ti
nech kludne skratia prazdniny aspon fakt tie škôlky budu otvorené, nie na mesiac zavreté veget trhni si , to isté vianočne

gribka1
27. apr 2025
@lenka22031

@lenka22031 Veď počkajme, čaká nás ešte pár rokov konsolidacie. Pochybujem, že prídu na niečo iné, či hneď alebo neskôr.

tetapetra
27. apr 2025
@sara07

@tetapetra ešte si zabudla na hotely čo im ostali na rekreaciu v tatrách , každy uradík má tam niekde zašitu budovu, pekne zrekonštruovanu , z čoho to udržiavaju ? pochybujem že s prispevokov čo si tam uradnici zaplatia

@sara07 na to som zabudla. Ale áno máš pravdu

katty123456
27. apr 2025
@janagem

@andreakotesova ja som aj za. Aspoň štát ušetrí na časti ocriek, keďže si ju berie kvantum žien.

@janagem čítame s porozumením..ja som písala že o ocr reč v návrhu nebola resp nezachytila som ju..to ty si ocr spomenula ja som len reagovala,klidek,..tabacek..

janagem
27. apr 2025
@katty123456

@janagem čítame s porozumením..ja som písala že o ocr reč v návrhu nebola resp nezachytila som ju..to ty si ocr spomenula ja som len reagovala,klidek,..tabacek..

@katty123456 ja som kľudná, len čítanie s porozumením je branie do úvahy aj komentáre na ktoré sa reaguje. Ja som povedala, že by mi vôbec nevadilo, keby ubrali týždeň prázdnin - nakoľko by sa ubralo z ocriek.

andreakotesova
27. apr 2025
@janagem

@katty123456 ja som kľudná, len čítanie s porozumením je branie do úvahy aj komentáre na ktoré sa reaguje. Ja som povedala, že by mi vôbec nevadilo, keby ubrali týždeň prázdnin - nakoľko by sa ubralo z ocriek.

@janagem stačí zrušiť "prázdninové OČR", nemusia skracovať prázdniny.

sara07
27. apr 2025
@andreakotesova

@janagem stačí zrušiť "prázdninové OČR", nemusia skracovať prázdniny.

@andreakotesova nemôžu lebo nie su prachy na škôlky alebo na náhradne škôlky cez prazdniny, celá poitna očr ..

andreakotesova
27. apr 2025
@sara07

@andreakotesova nemôžu lebo nie su prachy na škôlky alebo na náhradne škôlky cez prazdniny, celá poitna očr ..

@sara07 tak budú deti doma s rodičmi cerpajucimi dovolenku ako voľakedy 🙂

margotka17
27. apr 2025
@jarmila2010

spytaj sa Fica,Kamenickeho a Tomasa...

@jarmila2010 joj, veď ich musíme chápať, že oni potrebujú na doživotné renty 🫣

sara07
27. apr 2025
@andreakotesova

@sara07 tak budú deti doma s rodičmi cerpajucimi dovolenku ako voľakedy 🙂

@andreakotesova volakedy sa hlavne cez prazdniny šupli deti k babke + čast bola dovolenka . nemôžeš si vyflakat celu dovolenku cez letne prazdniny, ked máš ešte zimneé a jarne nevyjde ti to proste
teraz babky v 55 stále makaju , takže volakedy neberiem
ano volakedy neboli očr lebo boli babky
a čo takto zatlačit štát a samospravy aby mal rodič náhradnu škôlku ?? prečo všetko hádzat len na rodička + žmýkat z neho cez odvody dane dph a iné vypalne položky ..lebo štát potrebuje a predsa prevadzkuje tie škôlky nie ????????????

marca12
27. apr 2025

Citala si pozorne ten clanok? Tam sa vyjadrili ekonomovia analytici ako zamedzit zvysovaniu dlhu statu. Bolo to pisane v teoretickej rovine. Nesir paniku. Zatial sa nic take nedeje.

andreakotesova
27. apr 2025
@sara07

@andreakotesova volakedy sa hlavne cez prazdniny šupli deti k babke + čast bola dovolenka . nemôžeš si vyflakat celu dovolenku cez letne prazdniny, ked máš ešte zimneé a jarne nevyjde ti to proste
teraz babky v 55 stále makaju , takže volakedy neberiem
ano volakedy neboli očr lebo boli babky
a čo takto zatlačit štát a samospravy aby mal rodič náhradnu škôlku ?? prečo všetko hádzat len na rodička + žmýkat z neho cez odvody dane dph a iné vypalne položky ..lebo štát potrebuje a predsa prevadzkuje tie škôlky nie ????????????

@sara07 nie je to tak dávno to voľakedy. My sme sa vždy cez prázdniny postriedali s manželom. K starým rodičom na prázdniny nechodili.