Kontroluje daňový úrad príjmy živnostníkov?
Poznám strasne veľa živnostníkov ktorý nepriznávajú všetky svoje prijmi.. bud nedajú všetky faktúry do daňového alebo nedajú bloček a tak... akože to daňový úrad nekontroluje? Nevidi DU ich bqnkovy účet aké majú tam obraty a aké dajú do priznania? Robia si z tohto štátu holubnik. A jeden známy mi zahlásil tiež podobný týmto typom že štát nedá nám , my nedajme statu... nečudujem sa aká u nás je ekonomika potom....
Ale to nieje ich chyba! Majú takú možnosť tak to tak robia ...Ty by si zaplatila dobrovoľne tisíce eur keď nemusíš??? To jak keď na Rómov niekto nadáva ze príspevky, dávky atď, keď im štát dal možnosť tak to využijú nie ? Keby im nedali idú do prace... ten istý princíp. Niekto im to umožnil tak robiť, tak si prilepšia... toť vsjo...
@zuzinka888 no ved práve.... takže ak som pochopila nikto im nemôže nato prísť keďže spravcovia vidia len priznanie žiadne banove účty atď... takže jedine u nich dúfať aby neprišla kontrola... a popravde začínam si myslieť ze szco pracujúcich vonku nikto nekontroluje... takáto nespravodlivosť.. a my co podctivo pracujeme sa môžme aj.....
Je úplne jedno, či pracuješ ako SZČO na SK či vonku. Ak zdaňuje príjmy = podáva priznanie na SK tak platia pre nich tie isté zákony, bez ohľadu na to kde pracuje. Je to len o tom či bude mať daňovú kontrolu.
@kasssiopea plne súhlasím, môj muž do sociálnej poisťovne odvádzal stovky eur mesačne, zostal necakane pn s nohou, ta pnka co mu prišla bola nič iné ako smiešna, skoro o polovicu menej ako im on odvádzal
Ahoj,anonymne sa ti dobre mudruje @autor príspevku,že? Vždy všetko priznávam,neviem,prečo by som si nemala odrátať paušálne výdavky, tak je postavený zákon,nikoho neokrádam. Veď keď budeš szčo,rob si po svojom ako si myslíš, že je najsprávnejšie...
Ty sa radšej podctivo douč slovenský jazyk
Daňový úrad vidí ich bankový účet keď vykoná kontrolu, tie príjmy si aj priznajú. Tie čo so nepriznajú nie sú na účte tak nemajú to ako zistiť.
Szco???? To ta trápi???? A netrápia ťa prizivnici a ich sociálne dávky za ležanie????
@stastnamanzelka len to nie je povinnosť účtovníčky . To je povinnosť podnikateľa.
...zaplakal (zjavne nie moc spokojný) zamestnanec, ktorý nemá ani šajn ako fungujú veci, ktoré mu tak tragicky vadia😎
Bankový účet s tým nič nemá.samozrejme,že pri daňovej kontrole tí musia sedieť FA s výplatenymi peniazmi na účte.sumy sedia,len si dáš paušálne výdavky, odpisy.potom samozrejme vyjde daňové priznanie,aby nemusel toľko odvádzať.
Ale je to zas mínus pri marodkach, neráta sa ti do dôchodku, len smiešne sumy.Hypoteka ti vyjde menšia, každý si urobí,ako mu vyhovuje
@pe_mi to je síce pekne.. ale myslím si ze sú moc kontrolovaní není
Mňa by skôr zaujímalo prečo ty riešiš odvody a dane druhých, však keď pises, že tak poctivo pracuješ tak tvoj dôchodok a pnka sú vyplácané z výšky tvojich odvodov, nie z ich. Oni nebudú mat nárok na dôchodok ani pnku nie ty.
A opakujem poradím ti začni podnikať, keď si myslíš ze to je taka zlata baňa neodvadzaj odvody neplat dane ked si myslíš, že to je také jednoduché a budeš spoko
Robím na živnostenskom. Máme takú klientku, pravidelne príde niekoho nahlásiť. My s tým nemáme nič, nie sme kontrolný orgán. Ale tiež ju hnevá, že niekto jej nedal bloček, niekto sa spýtal, či potrebujú faktúru, keď jej menil okná.....nie si to ty, @autor? Ak nie, odpoviem ti rovnako ako dotyčnej. Každý má právo otvoriť si živnosť, ak splní zákonné podmienky (min. 18 rokov, nemôže mať záznam v RT -majetkovy a hospodársky trestný čin a nemôže mať vyhlásený osobný bankrot a uzavretý konkurz). Každý si za podnikanie zodpovedá sám a ak chce niekto prepierat peniaze, je si určite vedomý aj rizika. Sú SZČO, ktorý majú dva účty, jeden podnikateľský a druhy majú "bokovku". Ale opakujem, každý je zodpovedný sám za seba. A prečo to mňa alebo teba má trápiť?
Lebo vidia kam speje tento stat a miesto do odvodov tie peniaze investuju jednoducho do seba do firmy do nehnutelnosti do deti alebo proste odkladaju pre pripad materskej marodky sporia na dochodok na dni ktore.nepracuju.szco nepozna termin dovolenka ani ocr.kazdy neodrobeny den je cista nula. takze ano jasne ze.do vacku je lepsie ako by mu ich mal stat 3x zdanit a potom rozdat na pridavkoch spoluobcanom..toto.je hlavny problem.nasej ekonomiky dotovat donekonecna darmozracov.
Strasne zavidis a ani nevieš co 😂
Kedysi dakde som citala nejaku knihu, nebola o Slovensku a nebola zo Slovenska, ale bola tam na to odpoveď - ludia očakávaju od statu sluzby, ked su tieto služby pokryté, nemaju problém s danami a odvadzanim dani, nenadavaju, lebo vidia a citia, kde su peniaze co štátu odovzdali. Ak ale tieto ocakavane služby stat prestane poskytovat, je velka korupcia, kradne sa, nebuduje sa a teda presne to, co vidíme na Slovensku, ludia zacnu podvádzať, tak ako podvadza štát. Takze rozmyslaj koho volis, rozmýšľaj ake podnikatelske prostredie tu kto tvorí.. Tuším fico vravel nieco ze znici stredných podnikatelov? Hmm take niečo, no dala by si mu keby si nemusela? Keby ti hadzal polena pod nohy a jeho jediným cieľom by bolo rozdat dochodcom a veľkým korporaciam ku ktorým môžeš ist pracovať jak otrok? Podnikať na svk moze každý. Skus to a pochopis, naozaj nezavid, lebo z teba závisť ide riadna.
Myslim, ze trosku ziarlis. Skus si ty otvorit zivnost alebo s.r.o. Par rokov popracuj a potom tu zacni vypisovat.
P.S neviem kto by kontroloval vsetky tie danove priznania - kazdy riadok, kazdu cislicu a porovnaval ci to sedi. DU nema na to cas ani ludi 🙂
a toto vieš ako,že peniaze sú na účte......? veď to oznám na DÚ,čo akože chceš na koňovi riešiť
počúvaj,ty čo máš za problém?? Normálne som z týchto tvojich sprostých rečí vytočená.

@autorka poviem Ti tajomstvo. Ani všetky SZČO na Slovensku, ktoré nepriznajú všetky svoje príjmy neukrátia túto krajinu o toľko EUR, že by to bolo pre jej chod významné. Tie zásadné straty sú niekde inde. AD 2 - slogany, že sa na SVK oplatí podnikať sú jeden veľký BS. Keď SZČO chce byť poctivá, tomuto štátu odvedie viac, ako polovicu toho, čo zarobila a má z toho čo? NIČ. Rovnaká zdravotná starostlivosť ako ten, čo celý život žije z dávok. Vyhliadky na dôchodok smiešne. Z daní sa naspäť pre ľudí nedostáva nič. Nečudujem sa, že si mnohí povedia - prečo by som to robil? No preto.. lebo o koľko viac odvedie, o toľko viac sa rozkradne.. a AD - 3 : ak by suma odvodov a daní bola nastavená rozumne, nemali by ľudia motiváciu nepriznávať. Každý by odviedol zo svojho 20, 25%. Ale viac ako 50..? (SP, ZP, DzP)