Kto aktuálne nakupujete nehnuteľnosť?
Kto aktuálne nakupujete nehnuteľnosť? Čakáte, tlačíte cenu dolu? Úroky uzt stúpli,ale ceny sú stále vysoko ako predtým a aj nové inzeráty opakujú také strašné ceny. Potrebujem kúpiť do leta, myslíte, že to klesne? Ďakujem
@katka533 samozrejme ale, ak chceš do leta kúpiť - úroky v bankách nám pojdu hore stále - alebo potom treba teraz riešiť hypotéku na nešpecifikovanú nehnuteľnosť a hľadať, ale či pojdu tie ceny stále tak dole, ako si predstavuješ neviem. V Trnave je ten pokles nízky, niekde aj žiadny v tých žiadaných lokalitách
Ono prerabka ma zmysel lebo si to clovek vie urobit podla seba lenze ten rozdiel v sucasnosti je celkom znacny.
Prerabky boli uz par rokov dozadu financne nakladne aj svojpomocne. Ak clovek nevie nic, tie ceny su pekne palky ak ti firma robi doslova vsetko.
Ja volam majstrov naozaj len na nevyhnutne veci ktore chcem mat urobene odborne, vsetko ostatne sa ucim nejak pocas modernizacie. Tutorialy su dnes na kadeco.
Neviem ci by som siel do toho znova za sucasneho rozsahu prac vzhladom na ceny prace a materialu. Vzhladom na inflaciu a vysku urokovych sadzieb je kupa nehnutelnosti a nasledna rekonstrukcia velmi drahy Spass.
Len samotne zariadovanie ti urobi pekny skrt cez rozpocet 😑
@katka533 o to co klesne byt, o to sa ti navysi hypo. pretoze uroky idu a pojdu este vyssie. vlani boli byty drahsie, uroky nizsie, tento rok pojdu byty trochu dole, ale zvysuju sa uroky, cize to mas vlastne to iste. akurat ze banky sprisnuju kriteria a hypo bude pre mnohych len nesplneny sen
@katka533 ludia kupuju menej, objem poskytnutych hypotek klesol medzirocne cca o60%. Mierne dole idu ceny hlavne pri starsich nehnutelnostiach, novostavby sa relativne drzia. Investicny byt na hypoteku sa teraz neoplati kupovat, ibaze by mal clovek hotovost, ale ty potrebujes zrejme nehnutelnost na byvanie, cize nieco kupit musis 🤷🏼♀️ ak chces brati hypo, tak by som velmi necakala, lebo uroky pojdu este hore.
@katka533
Áno ja by som určite ešte počkal,aj tento rok,ale budúci rok to bude ešte viac. Všetky ceny pôjdu dolu a rapídne. Ako tu bolo písané,to že niekto pýta 180tis neznamená že ich aj dostane. A druhá vec,niektoré nehnuteľnosti sa predávajú už rok, prečo asi? Keď je dobrá cena,sa byt predá ešte v ten deň (vlastná skúsenosť). Možno skúsiť čakať na nejakého neplatiča a s ním sa dohodnúť a po ňom prebrať,lebo aj tých bude veľa pribúdať. Bytov možno toľko nie,ako tých "vysnívaných domčekov".

@katka533 v januári za 152tis na Družbe, niekedy sa natrafiť dá. Samozrejme ak potrebujú predať rýchlo, tak sa dohodneš lepšie, ako keď majú čas. No a na druhej strane je jasné, že keĎ si niekto tvrdohlavo trvá na cene 200tis, tak mu rovno poviem, že to bude predávať aj rok