Kto je živnostník a nemá podnikateľský účet?
Ahojte je tu niekdo kdo je živnostník a nemá podnikateľsky účet aj keď je od apríla povinný ? Ja som si ho založil v primabanke a veľmi toho banujem ….tak som sa chcela opýtať či sa na to niekdo vykašľal a proste si ho nezaložil
@katarinaba neviem, ja osobne som si nič v živote domov nekupovala na IČO a to, čo potrebujem k podnikaniu, to áno, to sa nedá mimo - lebo je to dodávka na faktúru.
Ale taký informatik, ten má len ZP, SP a potom už len licencie. Tie jedine mu prejdú trasakcnou daňou.
Oproti obchodníkovi je to dosť nepomerne. Bude to "zábava" ešte..
@lenkakravcova kazdy mame nieco ine. Ale pisat, ze okrem odvodov z PU netreba nic platit je zavadzanie a klamstvo.
@terezia98 pracujem v prime tak ti viem povedať... 20 € je blokácia, tie peniaze slúžia na to, aby banka mala na základné poplatky aj keď dotyčný na účte ničnemá. Keď budeš rušiť, tak sa ti 20 e vráti. 2,50 je poplatok za kartu, ktorá ti je dosť možno k ničomu a atačila by ti základná, ktorá je zadarmo... ale to ťa asi pracovníci neupozornili... takže zrušiť kartu, účet nechaj 🙂

@hopatko presne, opat dalsia sutaz ako co najviac prestat system. I ked na jednej strane to chapem, ale niekedy sa mi az rozum zastavuje. Ako pre nejakych 50 centov budu riskovat tisicove pokuty.