icon

Kto to finančne nezvláda?

24. dec 2025

Dnes su Vianoce.. asi vsetko nakupene, pripravene.. Kolko euro vam ostava na ucte do dalsej vyplaty ? Je tu nieko kto je na tom tak ze to mozno nezvladne? Chcem niekoho potesit a darujem pre osamelu mamicku v nudzi istu financnu ciastku pod stromcek. To slovo do dalsej vyplaty je ale velmi dolezite.

Strana
z2
svetlonos
24. dec 2025

@anonym_autor
okrem dobrosrdecnosti si aj naivna srandistka. Pivedzme, ze su realne matky v nidzi aj koli vianociam - choroba, vypoveď atď. Ked nema teraz, odkial ma vziat podla teba buduci mesiac na vrátenie??
Myslienka pekna ale toto by som riesila formou darovania, trebars v okoli alebo cez dobreho anjela. A len ozaj pre ludi v nudzi, ktoru si samy nezapricinili.

anonym_0a8ccb
24. dec 2025
@doriiis

@stellarstar ... No to je ďalšia vec, bez ktorej mnohé nevedia žiť. Desať dní ležania a zratia na pláži medzi ďalšími tisíckami ľudí. Ale hlavne, že dovolenka bola

@doriiis ty si fakt tak obmedzená, ze si myslíš, ze dovolenka je o ležani a jedeni na plazi?

anonym_2f5718
24. dec 2025

Tak to by som sa hlásila 🙋‍♀️. Všetky peniaze som zodpovedne investovala do alkoholu, drog, hazardu a cigariet, takže do výplaty už idem čisto na vieru a dobré skutky iných!

felinda
24. dec 2025
@martinkatinka

Posli to @felinda, ona urcite nakupi potraviny pre deti a zeny v azylovom dome, ktory prevadzkuje.

@martinkatinka ďakujem krásne za návrh 🙂

Samozrejme že s darom by sme podporili matky a deti.
Dakujeme

anonym_266641
24. dec 2025
@anonym_0a8ccb

@doriiis ty si fakt tak obmedzená, ze si myslíš, ze dovolenka je o ležani a jedeni na plazi?

@anonym_0a8ccb Pre každého je dovolenka niečo iné. Je veľa ľudí, čo sa teší na to, ako bude len ležať, žrať, čvachtať sa v mori. To je jedno, ako si dovolenku človek urobí. Ale ak si na to berie úver, tak je skutočne finančne negramotný a keby si tento luxus odpustil- prikrýval sa perinou na akú má, tak by každý mesiac nečelil problémom, lebo tie peniaze na splátku úveru chýbajú.

katkaseiner
24. dec 2025

necitam komentare. Gesto ktore planujes je super ale nedavaj peniaze a urob to adresne. Niekomu koho poznas a vies ze to nebudu len vyhodene peniaze. Radsej daruj nakup.

beata_k
24. dec 2025

@anonym_autor Nebolo by lepsie zverejnit nick, nech ti napisu sukromnu spravu? Ak to myslis uprimne. Lebo takto mi to pride len ako tema na tvoje pobavenie...nech ti s prosikom niekto otvorene napise

anonym_6a2a48
25. dec 2025

@anonym_autor Nie nezrujnujú úplne, pretože skáčeme do výšky svojho platu. A už som za tých XY rokov naučila, že nezjeme koňa a doprajeme si aj počas celého roka, ruvnako ako na Vianoce.

anonym_23a9e2
25. dec 2025

Neviem, ale ja som nikdy nežila od výplaty ku výplate. A nie je to len tým, že "veľa "zarábam ale viem hospodáriť a nejdem/nemusím mať všetko za kazdu cenu.

anonym_c9c23b
25. dec 2025

Radsej daruj detickam na onkologiu a pod...nez rozdavat niekomu koho ani nepoznáš/nevidis a len sa ti tu online prihlasi a bude zo seba robiť chudaka.

anonym_a42a4a
25. dec 2025
@aliziana

@doriiis hm, a čo keď tí, čo majú núdzu, sú chudobní a hladní v obchode neboli, keďže nebolo za čo kupovať?

@aliziana tiež ma vytáčajú porobné príspevky. Ťažko sa bude s plným vozíkom pred Tescom promenádovať niekto, kto rozmýšľal, či mu vyjde na kapustnicu, alebo ja na rybu a šalát

autor
25. dec 2025

jezisko sice chodil o par hodin neskor ale chodil, a namiesto jednej rodinky u dvoch. Sice iba jedna rodinka dostala "modrokonikovsky vyplatny standard" a druha o tisicku menej, ale myslim ze sme to rozdlili spravodlivo a ze sme potesili.

nelka93
25. dec 2025

@anonym_autor asi 800 eur. Ten mesiac sme vela neminuli, lebo sme skončili s darčekmi

evansova
25. dec 2025
@doriiis

@stellarstar ... No to je ďalšia vec, bez ktorej mnohé nevedia žiť. Desať dní ležania a zratia na pláži medzi ďalšími tisíckami ľudí. Ale hlavne, že dovolenka bola

@doriiis No áno, desať dní na pláži a tri roky splácať úver! Zažila som takých a doteraz som nepochopila ako uvažujú.
Keď na to mám, idem, ked nemám, chodím plávať do najbližšieho jazera, kde sa neplatí.
A úver na Vianoce je ešte väčšia hlúposť.

solvina88
25. dec 2025
@anonym_dc6be4

Tu by sa ich našlo čo hrabú ako po nebohom

@anonym_dc6be4 tu všetci zarabaju tak nadpriemerne,ze treba skor inde hladat

martin96321
25. dec 2025

@anonym_autor No tak vidis sama. Citas si odpovede a komentare. Ak chces niekomu naozaj pomoct,daj to na charitu, najdi si solidnu nejaku a mozes to dat aj anonymne a bez tych bezduchych dristov o financnej gramotnosti arď. Tu si akurat hodila kost ludskym hyenam.

anonym_a7b396
26. dec 2025

Nam ostava 50 eur ak vobec. Manzel pracuje, ja som na rodicovskej. Ja sa uz aj chystam na navrat do prace, kvoli financiam 🙂

mooonika1975
26. dec 2025

Inakade žasnem, ak je to aj troll, tak takéto reči tu písať, že negramotnosť a podobne, si pozrite okolo seba ľudí, či viete z akých súm žijú …. Keď vidím koľko zarábajú okolo mňa, tak nechcem ani hovoriť, koľko im ostane. A je predsa logické, že detom darčeky kúpiš, aj keď nemáš pomaly na nič iné.

barbara9456
30. dec 2025

Ahoj, skús stranku ludialudom .sk.
Sú tam napísané príbehy, kto má aký osud a na čo peniažky potrebu. Väčšinou sú tam mamičky s deťmi, chorými deťmi. Jedna moja kamoška tam je, hovorila,že to nie jeen tak,že napíšeš a si tam, ale že ich chodili kontrolovať či je fakt pravda čo píšu. 💟

lucioques
30. dec 2025

@anonym_autor nechaj si ich pre seba, takto sa byznys nerobí

Strana
z2