Ktorá poisťovňa najlepšie chráni váš dom?
Ahojte všetci, chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s rôznymi poisťovňami domu a domácností. Ide mi o to, že ktorá poisťovňa najviac vypláca v prípade potopy, krádeže alebo nejakého problému. Dajte vedieť v komentároch. Ďakujem za odpovede.
@huxy to súhlasím s tebou ..ako laik bez skúseností netušis na čo treba dať pozor...a netýka sa to len neživotného poistenia ale aj životného.
A to sme práve riešili s domom ..agenti s teplou vodou ..o kt.som dlho mala dobrú mienku...pretlacali len poistenia u jednej poisťovne...a takú poistku čo nevyhovovala potrebám...tak nás dozrali a oslovili sme priamo uniqa a dali normálnu poistku s tým čo sme chceli.
A mám silný neodbytný pocit, že pretlacali poistku z poisťovne odkiaľ mali najvyššiu províziu.
Kamoš rieši životné poistenie...skrz hypo ..a tiež mu agenti pretlacaju len jednu poistku aj keď ich vyslovene žiadal o ponuky z viac poisťovni aby si on vybral kt. mu vyhovuje...takže zrejme tiež osloví priamo rovno poisťovňu kt. si vytipoval...
A keďže predpokladané provízie agenti musia zverejňovať ..tak preferovaná poisťovňa jej poisťovak dostane 10%z hodnoty ročného poistenia a tá pretlacana agentom tak tam je provízia cca 70% z hodnoty ročného poistenia ...čiže je jasné prečo mu nenukaju ine poistky od iných poisťovni.
Poistné plnenie je podľa toho, čo všetko poistka zahŕňa a na aké sumy
Dobrá skúsenosť pri poistnej udalosti ČSOB, Uniqa (ale pre Uniqu pracujem, tak ma berte s rezervou).
https://www.uniqa.sk/online/?obtainer=73160277 - môžete sa hrať, telefónne číslo skončí u mňa, nebudú Vás otravovať z call centra
@egonsk napadlo ma to tiez ;) len som chcela si poistiť ci spravne rozmýšľam 😁
@anonym_autor ja mám poistenú domácnosť cez Generali, s inými poisťovňami nemám skúsenosť. Tak si to porovnaj s inými, ja tam mám toto všetko kryté - https://www.generali.sk/pre-obcanov/poistenie-d...

@aalt zažili ste zemetrasenie na východe ,máte poškodený dom ?
Ja som poistnú udalosť nahlásila ,a dôvod nepreplatenia bola nízka stupnica ....
Platím dosť za poistenie domu a cca 12r som nič nemusela riešiť ,a teraz toto .
😥