Ktorá spoločnosť skutočne pomôže s oddlžením?
Neviete o nejakej spolocnosti ktora pomoze oddlzit? Bonato mi ponuklo pomoc ale pytaju este pred tym 300€ kym by ma zacali riesit. Vhvela som sa d9hodnut na splatkach ale nevolaju mi naspat. Poradte mi dobru fin.spolocnost ktora mi pomoze. Dakujem
@miiceencoovaa Nepomôzu jej-to Centrum-, bola tam, ona nema exekuciu, ma iba uver a chce ho vyriesit, lebo nevie utiahnut splatky. Uz sa to tu pisalo, treba si precitat prispevky
@hellwant je to smutne, taky mackopes - aby sa tabulka "financnej gramotnosti" odfajkla ako splnena, skola nemala predpokladam od min skolstva ziadne odborne osnovy a podklady a tak random hodia ktoremukolvek schopnemu ucitelovi, nech za svoj mizerny plat supluje este aj neschopnost uradnikov s dvojnasobnymi platmi🙈
@hellwant sorry, nemala som na to čas 😀 len som chcela poradiť. No ak chce pani znížiť splátky, tak jedine Bonato. Tí jej s tým pomozu. A viem to preto lebo som tam pracovala pár rokov dozadu a robila som presne toto 😀
@ddaassuullaa moja dcéra je teraz deviatačka a učí sa to a staršia je prvý rok na vysokej a tiež sa to učila
@hellwant dcéra je v deviatom ročníku a majú predmet VIAC AKO PENIAZE a všetky tieto veci sa učia. Majú online testy po každom prebratom celku
@janulienka78 no vodis, tak u nas v skolach nie, asi nase deti nechodili na rovnaku skolu. A na tej kde chodila dcera ma ZS sa nic podobne neuci stale
Tak sa zase pytam, mas info ze sa to uci na kazdej skole? Stale pises to iste, tvoje sa to ucili. Mna zaujima ako je to inde
@ddaassuullaa je zrejme na každej škole, či tento predmet zaradia. Patrí medzi voliteľné predmety
@janulienka78 v pohode ved ja som neprotestoval, mam zenu ucitelku, viem, ze to je, ale je to slabota.
Neviem si predstaviť na čo si to minula ak nie na veci ale ok. Výšku splátky a trvanie si dávaš ty, banka ak máš na to prostriedky ti dá aj na najvyššiu splátku. Ak ti šéf neplatil 3 mesiace výplatu, mohla si ísť do banky a požiadať o odloženie splátok. Pri splnení podmienok sa to dá na pol roka ak sa nemýlim. A samozrejme si odkladať. Aj 30 eur mesačne ti vie čo to našetriť. Ja som teraz na rodicaku a odkladám. Keď som bola sama odkladala som 100 eur. Aj ja som brala pôžičku a vysokú, ale splátky som si dala do výšky, ktorú som vedela ze budem vedieť splatiť aj keď pôjdem na PN alebo budem bez práce. A mala som odložené na 3 splátky. Ja som dokonca istý čas počas splácania dostávala len 100 eur lebo som bola na PN ktorú mi nevedeli vypočítať lebo som vtedy riešila invalidný a vďaka týmto peniazom som normálne splacala ďalej aj auto aj pôžičku. A pôžičku som nebrala na blbosti. Ak robíš veľa a zarábas malo a ešte aj nemôžeš si ísť privyrobiť tak zmeň prácu. Chod do banky, zisti si možnosti aké maš, nie len refinanc ale aj čo sa dá spraviť ako doplatiť dlh. A nie je sefova chyba ze si neplatila ale tvoja. Jeho chyba je ze nemal na výplatu. Ale ty máš mať vytvorenú rezervu. Keď si ju nemala z čoho si tie 3 mesiace žila? Z bytu ta nevyhodili keď si neplatila nájom? Elektriku, mobil ti tiež neodpojili? Lebo sú treba utriedit aj priority čo zaplatíš a čo nie. Radšej bez mobilu a sedieť doma o suchých rozkoch ako nemať zaplatenú pôžičku. A možnosti zisťovať keď nastane problém. Hneď prvý mesiac so mala zisťovať v banke čo sa dá spraviť. Ja som tiež volala a zistila som ze na mesiac jeden neodlozia ale povedala mi aké mam možnosti.
V ramci rodiny skus poprosit o pomoc. nech vyrovnas omeskanie a okamzite, ako nebudes mat dlh, chod do banky a ziadaj bud znizenie splatok s predlzenim splatnosti, alebo odklad splatok tiez s predlzenim splatnosti. Ak mas stale omeskanie, tak nepochodis.
@user62056819 ako nehnevaj sa alr urcite nebudem niekomu roztahovat nohy si normalna? Som slusna zena ziadna pobehlica tak si to laskavo odpusti.
Peniaze som poziciavala chybou pretoze som doma mala darmozraca ktory mi nedal ani korunu a vsetko som platila a ako da povie na dobrotu ozebrotu.
Banka mi uver nerefinancuje som v uverovom registri takze mam smolu
Chod do banky a rieš to s nimi, nechápem ze si nešla hneď keď šéf neplatil výplatu, vtedy sa toho dá viac zariadiť ako teraz. Zisti si možnosti v banke a uvidíš. A kvôli darmozracovi by som si nepozicala ak by mi nedával peniaze ani keby čo bolo. Musela si mat vtedy príjem, inak by ti nepozicali, jedine ze si blbcovi platila jeho dlhy a vtedy naozaj nemôžeš rátať ze vráti tebe keď nie je schopný iným
Je dobre, že ti s osobným bankrotom nepomohli. Namiesto toho, aby si pekne splácala čo si si požičala, tak ako to robí milión iných ľudí, špekuluješ tu nad pofidérnymi spoločnosťami, ktoré chcú ďalšie peniaze samozrejme vopred.
@vikiki29 citas vobec co pisem??? Ja nechcem riesit osobny bankrot! Ja hladam moznosti ako mat nizsie splatky. Viem ake ma podmienky ob.
Ty si precitaj diskusiu celu nez napises nejaku kravinu
ja pokiaľ dobre čítam , tvoja otázka znela že potrebuješ pomoc s oddlžením .
Oddlžiť = zbaviť dlhu.
Na tvojom mieste by som inak sformulovala otázku .
Takže pokiaľ len potrebuješ upraviť výšku mesačnej splátky , treba ísť do banky z ktorej čerpáš úver.
S nižšími splátkami ti okrem banky z ktorej úver máš nepomôže nikto.
A pokiaľ máš úver ktorý si nedokázala splácať , mala si možnosť si požiadať na nejaké obdobie o odklad splátok.
Zbytočne budeš strácať čas tým že vypisuješ na MK , už dávno si mala sedieť v banke a riešiť s kompetentnými osobami tvoj aktuálny problém .
Tak čo si riešila v centre právnej pomoci, keď ti tie “mladé šťandy” tvrdili, že ti nevedia pomôcť pretože nemáš exekúciu? Tak neviem kto píše kraviny…
Treba ísť do banky a skúsiť požiadať o nižšie splátky, natiahnes si dĺžku splatenia napríklad.
Iba banka je tá ktorá môže rozhodnúť o výške splátky.
@bosorkabb mam to na 8 rokov a viac to natiahnut nevedia
Splátka 450€ či ako si písala, na 8 rokov je 43000€...ty si písala že máš 16000€ tu niečo nesedí...či?
To 16000 na 8 rokov splacas po 450 eur mesačne? To je trochu blbosť nie?
Tak som si zo zvedavosti prešla úverové kalkulačky 5 - 6 bánk a pri splátke od cca 400-450€ na 8 rokov to vychádza od 29 000 - 34 000€. 🤔🤔🤔
@natalia912 ja viem o 14 eurach
@andula1961 asi 16€ sa môže chápať aj ako 14😂

A ešte doplním, sú určite podmienky, ktoré musíš spĺňať, aby si mohla vyhlásiť OB! Tak si zisti, či máš na OB vôbec nárok..