icon

Ktorú banku zvoliť na investovanie do fondov?

10. jan 2026

Poraďte prosím do ktorej banky investovať do fondov ? Ide o sumu cca 2000 EUR.

Strana
z2
anonym_bb09b2
22. jan 2026
@evansova

@anonym_autor Ja mám investície v banke, bezplatne sa o ne stara daňová poradkyňa, k včerajšku 24,56 úrok

@evansova aká banka aké fondy.

martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
plnenapaprika
4. feb 2026

@anonym_autor Ahojte, mozem sa nieco spytat? Kto sa v tom vyznate, mam pocit, ze vas tu je..je lepsie investovat do zlata fyzickeho alebo formov fondov? Co vy na to? Obchodovat sa s nim nebude, nie je to ani vela, ide len o vyhnutie sa inflacii na beznom alebo terminovom ucte..Ide o dlhodobejsie ulozenie...Dakujem velmi!

leslywolf
3. mar 2026

Skúste etf fondy cez xtb alebo IAD, cez banku to nikdy nerobte!!!

martina_martinka
Odpoveď bola odstránená
evansova
19. mar 2026
@anonym_bb09b2

@evansova aká banka aké fondy.

@anonym_bb09b2 VÚB a fondy sú v portfóliu rôzne, je to rozložené kvôli minimalizácia rizika. Klesli len raz, ale veľmi rýchlo sa spamätali, dokonca narástli.
Investičná poradkyňa tomu rozumie.

anonym_5a5768
19. mar 2026

Radšej by som si ich dala doma do šuflíka a podľa možnosti ku nim pridávala ako dať ich do banky

anonym_b563d9
19. mar 2026
@anonym_5a5768

Radšej by som si ich dala doma do šuflíka a podľa možnosti ku nim pridávala ako dať ich do banky

@anonym_5a5768 maj ich nachystané na vyhodenie von oknom alebo ukradnutie zlodejom, prípadne ti zhoria pri požiari

anonym_5a5768
19. mar 2026
@anonym_b563d9

@anonym_5a5768 maj ich nachystané na vyhodenie von oknom alebo ukradnutie zlodejom, prípadne ti zhoria pri požiari

Áno presne tak čakám na to ked budem mať tak 65 rokov cca a môžem ich vyhodiť z okna

martina_martinka
24. mar 2026

@anonym_autor určite neinvestovať v banke. Treba investovať do ETF fondov a mimo banku 🙂

martina_martinka
24. mar 2026
@anonym_5a5768

@anonym_5a5768 áno, cez banku nie, ale určite investovať áno 🙂 je lepšie mať zisky niekoľko tisíc a ešte aj bez dane, ako sušiť peniaze doma alebo na účte, kde na 100% strácajú hodnotu.

anonym_5a5768
24. mar 2026
@martina_martinka

@anonym_5a5768 áno, cez banku nie, ale určite investovať áno 🙂 je lepšie mať zisky niekoľko tisíc a ešte aj bez dane, ako sušiť peniaze doma alebo na účte, kde na 100% strácajú hodnotu.

Jasné kebyže mám toľko trebárs že môžem kúpiť byt navyše a prenajímať ho tak to spravím ale autor písal o dvoch tisícoch len

martina_martinka
25. mar 2026
@anonym_5a5768

Jasné kebyže mám toľko trebárs že môžem kúpiť byt navyše a prenajímať ho tak to spravím ale autor písal o dvoch tisícoch len

@anonym_5a5768 ja som nevravela o veľkých peniazoch . Aj z 2000e vie mať časom človek 5 000e kľudne . Dá sa začať aj 30e /mes 😊

anonym_bb09b2
25. mar 2026
@martina_martinka

@anonym_5a5768 ja som nevravela o veľkých peniazoch . Aj z 2000e vie mať časom človek 5 000e kľudne . Dá sa začať aj 30e /mes 😊

@martina_martinka ano tak za par rokov.

martina_martinka
26. mar 2026
@anonym_bb09b2

@martina_martinka ano tak za par rokov.

@anonym_bb09b2 áno 🙂 nikto nezbohatne zo dňa na deň ..ale malými krokmi sa vieme dopravovať k lepšej budúcnosti len na to musíme myslieť teraz .. potom uz bude neskoro 🙂

anonym_bb09b2
26. mar 2026
@martina_martinka

@anonym_bb09b2 áno 🙂 nikto nezbohatne zo dňa na deň ..ale malými krokmi sa vieme dopravovať k lepšej budúcnosti len na to musíme myslieť teraz .. potom uz bude neskoro 🙂

@martina_martinka tie fondy su minimalne na 10-15 rokov. minimalne takze ano, ak chce dakto zacat treba cim skor

Strana
z2