Kúpa nehnuteľnosti na priateľovo meno za vaše peniaze
Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.
Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?
A preco je "Jednoduchsie" aby ju kupil priatel len na seba? aky je dovod toho?
Nie, jedna vec je, že som dôverovala aj predchádzajúcim partnerom a aj oni mne a predsa sú ex a rozchody sú občas škaredé, ale teda aj s predstavou, že naozaj budeme spolu do konca života sa môže kedykoľvek čokoľvek stať, nerada vykresľujem katastrofické scenáre, ale človek tu jeden deň je a druhý nie.. A teda jeho rodine v tomto bohužiaľ naozaj nedôverujem, že by sa zachovali čestne..
Toto nieje o dvovere. Zivot je niekedy kruty. V sekunde sa vsetko zmeni o 180 stupnov. Nedajboze zomrie a uz vidim ako toto budes riesit a dokazovat s jeho rodičmi a surodencami a sudom.
V čom by to bolo jednoduchšie napísať iba na jeho meno? Kto s takou kolosalnou hlúposťou vôbec prišiel? Tu nejde iba o dôveru, ved keď si tak veľmi dôverujte nech to napíše iba na teba co ti na to povie
Normálne to kúpte 50 na 50, to vôbec nie je problém papierovy
Prečo je taký problém,kúpiť si byt v zahraničí?
Fuuu, asi nie. Čo tak dať mu pôžičku, s riadnou zmluvou (kľudne bezúročnú, keď mu natoľko dôveruješ...)? Keď už budeš doma, môžete to zas ošetriť ináč, ale takto ti veľmi ľahko môžu ostať oči len pre plač...
A neviete to kupit 50:50? Tak sme brali nehnutelnost my ako partneri.
Papierovačky v zahraničí trvajú dlhšie? 😂 Pobavilo.
pod tlakom? este lepsie👍
ked bude vsetko ako ma byt, prilezitost pride
Nie (ani naopak). A nemyslím si, že je to o dôvere. Dôverovať môžem ako len chcem, ale takto riskovať by som nemienila ani keby to bola neviem ako pevná a silná láska. To nie je dôvera, ale hlúposť... Nedajbože, že by sa stala tragédia a priateľovi by sa niečo stalo a zdedil by to niekto ďalší, ktorý by sa mohol k tomu postaviť tak, že holt, smola. A prišla by som nie len o svoju lásku, ale aj o úspory a strechu nad hlavou... V živote sa deje kadečo...
Daj si pol hodinku námahy a počítaj si diskusie ako po rozchodoch nechcene odchadzajú ženy aj s deťmi s holou ritou zo vzťahu a nevedia čo robiť. Ak ti chýba takéto vzrušenie v živote, tak určite do toho choď.. A hlavne čím skôr, keď sa vám naskytla takáto super výhodná príležitosť 😂
Čo sú toto za teoretické úvahy a nezmysly? Rovno napíš celý príbeh a je...
Či ty si to už urobila, že?
Áno radšej by som zostala v podnájme. Po kúpe ho zrazí auto a všetko bude jeho rodiny, ty nebudeš mať NIC. Pochop, že ta nehnuteľnost bude len jeho, neskoršia svadba ti už v ničom nepomôže, bude len jeho.
@autorka
Prečo nam nenapises skutocny dovod, preco takto uvazujete postupovat?
Co ti povedal priatel?
V živote nikdy... Keby to bol už manžel je to iné. Nechápem v čom je to jednoduchšie. Keď je problém v Tom že to chcú predať len jemu tak spíšte zmluvu o pôžičke medzi vami dvomi nech si krytá. Keď sa to už kúpi ste to potom dali papierovo dokopy. Dôvera je pekná vec ale aj partnerovi vysvetli že čo ak sa jemu niečo nedaj Boze stane a ty prídeš o všetko... Človek nikdy nevie.
Ani omylom by som neplatila za niečo, kde ja nemám uvedené svoje meno ako vlastnik
Inak nehovoriac o tom, že podľa mňa by to milujúci partner ani nedopustil. Milujúci partner by si uvedomoval, že sa mu napr.môže niečo stať a nechá ma s holou riťou napospas osudu... Alebo som len ja naivná 😅🙈
Ja sa tu len tak pripnem, lebo ma fakt zaujima ako toto mohlo autorku vobec napadnut 🍿
NIE! ANI OMYLOM..cokolvek sa moze stat, co za problemy nestoji..zober si ze on to kupi ba seba, a na druhy den ho zrazi auto..a potom bude na tebe dolazovat ze to boli tvoje peniaze a sudit sa z dedicmi...fakt ti to stoji za to?
prepac ale toto nema s doverou nic spolocne - cloveka nespoznas kym s nim nezijes a kym sa s nim nerozvadzas/nerozchadzas 🙂 takze nie, v ziadnom pripade by som toto neurobila a plati to aj naopak - my ideme napr. kupovat byt, kde manzel investuje nemale peniaze, kedze preda byt, v ktorom zijeme teraz a je jeho a samozrejme sme sa dohodli, ze na zvysnu sumu vezmeme hypoteku 50/50 a ja mu po nadobudnuti nehnutelnosti darujem podiel z bytu napr. 20% - resp. kolko bude robit suma, ktoru do kupy da zo svojho - lebo ani manzel nie je idiot, takze ano plati to aj opacne 🤷♀️
Nie, partnerovi vôbec, a popravde ani manželovi(napr. pri zúženom BSM) . Moje peniaze, môj byt/dom. Partnerove peniaze-jeho byt/dom.
My máme dohodu aj na to, ako minieme a na co svoje budúce dedičstvá. Aby každý mal niečo "svoje" aj v prípade rozvodu. A teda rozvod nezvazujeme.
Ano, dala som vsetky peniaze priatelovi na kupu domu, polovicu som zaplatila ja a polovicu on. Dom sa napisal na jeho meno. O 2 roky na to sme sa vzali. Dom je stale pisany na jeho meno. Mam zmluvu o pozicke ze som mu pozicala xy €. Dom chceme momentalne predat a peniaze si chceme rozdelit. Doverovala som mu a doverujem stale. Je cestny clovek. S tymto navrhom som prisla ja lebo ja na seba nechcem mat ziadny dom. Kvoly byvalemu manzelovi. Vzdy su rozne okolnosti, rozne vztahy, rozne sumy a rozne sa to da zabezbecit aj poistit. Necitim sa hlupo, mam vystudovane pravo teda vie vsetko z obcianskeho z.brala som to ako obchod, ktory sa celkom vvydari. Dufam
Nie.
Ale ak chces skutocne nejakú konštruktivnu radu, napíš, ako sa okolnosti majú. určite ti baby poradia, ako tu situáciu vyriešiť, aby STE sa po nehnuteľnosť dostali pre teba rozumnejšim spôsobom.

Nikdy viac