Kúpa nehnuteľnosti v Rajke: Skúsenosti a rady od miestnych
Ahojte, prosim podelte sa o vase skusenosti so zivotom v Rajke pri bratislave. Oplati sa mi to viac ako si hladat nieco v ba? Je jedno ci dom alebo byt. Zaujima ma to aj z pohladu na riesenie papierovaciek a uradov, ci to nieje o moc zlozitejsie, doprava do ba, vase vyhody/nevyhody a postrehy. Rada sa dozviem viac od ludi so skusenostami. Dakujem vam 🙂
a ceny energii su tiez ok. v porovnani napr s rakuskom. ale to je ina salka kavy
@balerina2025 dakujem, cize vsetko vybavovanie spada vlastne pod madarske urady?
Da sa dohovorit? Prepacte nemam moc skusenosti radsej sa pytam aj detaily
myslim ze toto vedia uz aj slovenske realitky zariadit. urcite je madarcina vyhoda ale nejak potrebna podla mna nie
osobne by som tam už nešla, cena nie je extrémne nižšia a nestojí to za risk, lebo stále sú tam HRANICE a zažili sme aj počas covidu a môže prísť hocičo a môže byť zase problém s prechodom, či príliv migrantov a následne kontroly, nejaké teroristické útoky a kontroly a podobne. Tam sa oplatilo možno kedysi dávno, ked ceny boli o polovicu a viac nižšie ako na Slovensku.
Cena nehnuteľnosti tretinová oproti BA.
Na komfortné cestovanie treba auto. Vlak je nespoľahlivý, ZSSK ich odrieka bez náhrady. Autobus jazdí tiež, ale ak sa nedostane do zisku, bude zrušený.
Samotná Rajka je ok.

znama byva, komunita slovakov sa tam rozrastla hodne, vlaky premavaju zle. takze isto mat vodicak. ceny za posledne roky isli hore, ale to vsade.
tiez to sledujem a zvazujem dlhsiu dobu, lebo stale cenovo dostupnejsie nez Bratislava.