Kúpili by ste dom na strednom Slovensku za 240 000 eur?
Na strednom Slovensku cca za 240 000,- alebo počkali? Vlastné zdroje okolo 140 000,- ale mne sa to zdá jednoducho veľa. I keď na výber tu veľa nehnuteľnosti nie je.
@hopsadobrandejsa uvidíme keď dokončíme.vravím zatial nás vyšlo dať dom pod strechu.steny sú tiež hotové cca 35000 ale manžel si robí všetko sám
Určite by sme postavili. Za 150 000,- v pohode, len tá komasácia. Čiže nevieme čo ďalej, zase dať za dom 240 000,- za ktorý by bolo veľa dať 3 roky dozadu 150 000,- je veľa. Možno ceny pôjdu dole, kvôli vysokým úrokom, tak uvidíme ako sa rozhodneme, podporovať miestnych " vychcancov " neplánujeme.
Stále si nenapísala o aké mesto sa jedná. Lebo je rozdiel či je to v BB alebo v Brezne napríklad. Môj otec žije v BB a o tri domy ďalej od neho predávajú starší dom na 500 000. Tiež som skoro odpadla keď mi povedal tú cenu, ale popri tom koľko stoja byty v BB je to pochopiteľné.
Som zvedava na tu pohodu. Opak je pravdou. Alebo nejaky mini dom bez plotu chodnikov atd,tak ano.
@77daniela77 tam je priroda krasna ☺ ci Kokava ci Tisovec
No vidim, ze si ides stale svoje a nedas na nazor tych, co sme prave dostavali.
140tisic stačilo nam pred 6rokmi, dom nas vysiel na 130tisic 120m2bungalov,nic extra... Plus 30tisic sme dali na exterier. Ty pri tychto cenach postavis za 140 ale ak ho budeš 100%stavat sama(teda muž). A nebudeš mat na kuchyňu, na vstavane skrine, budes chodit po blate a bez plota ci brany a za to dam ruku do ohna. Pred zdražovanim by si to dala. Uplne v pohode. Od minuleho roka su tie ceny cez ciaru.. Stavali sme zahradny domcek tak viem a to teraz od moveho roka zasa masaker..
A normalne si ma zapis a ked postavis tak mi vytri zrak a povedz, ze ste to dali a ja ti zatlieskam a sklonim sa...
@katuskamala1 Až taká dôležitá pre mňa nie si. Ja mám tiež ľudí v okolí, ktorí stavajú, chcela len názor. Nič viac - nič menej. Ono každý má iné štandardy, takže sa baviť o cenách nemá zmysel. Niekto za toľko postaví - iný nie. Niekomu je málo aj 300 000,- . Takže tak.
🤣🤣🤣 To som samozrejme nemyslela vazne, to hadam vies 🤣.
Kebyze sa bavime o štandardoch, tak ver tomu, ze vacsina tu hovorime o týchto cenach pri naozaj nizkych štandardoch. Ja nemam drevenu podlahu, zasuvacie okna, rekuperaciu, ani vonkajsie zaluzie, vstavany nabytok minimalne.. Obycajne kupelne, i kuchyma i spotrebiče. Vsetko pekne zladene ale ozaj lacné... A taka cena ako s písala.
@katuskamala1 Náš strop nie je 140 000,- - to je to čo máme.
Pisala si, ze za 150tisis postavit. Toho som sa drzala. Dokazali ste si krasne peniaze nasetrit, to sa nepodari len tak hocikomu (ine je zdedenie), verim, ze najdete dom svojich snov. Drzim palce nech to ide lahko podla predstav.
@21anjelik19 No moja mila, neviem kto reve do vankusa, ze dom nas vysiel 350 tisic €, ale ja to nie som … Ja som Ti napisala, kolko nas vysiel a stale nie sme na konci, ale keby na to nemame, tak do domu nejdeme… My sme zase z tych, co mame v dome 3 kupelne mame obrovsky bazen a mame poschodovy dom a kuchynu za 12 tisic aaa ?? Proste nebudem si davat do domu veci z Polska a pozemok par metrov, ze si tam ledva rozlozim stol a pozvysok zivota plakat, ako sa mi vsetko rozpada, lebo som nakupila nekvalitne veci, lebo ved sa treba uskromnit
Tym chcem ale povedat, ze bez ohladu na to, kolko sme vrazili do zariadenia 140 tisic€ je podla mna smiesny peniaz, aby si clovek postavil dom a ak postavi, tak to potom tak musi aj vyzerat ….
@nikoleta999 nonale ked mate nadstandardne platy, tak sa nemozes porovnavat proste s nami a tvrdit, ze to nejde za take peniaze lebo ide. A nie vsetko drahe je kvalitne. A to teda asi nemas moc velku kuchynu za 12000€ aby si sa nou chvalila aku mas drahu. A nie to ze das za vybavenie domu 300000 nemusi byt automaticky na tom dome aj vidiet.
@veronikastrickova Kuchynu mam malu, je z Decodomu a je to podla mna normalna cena pri pouziti lepsieho materialu ako z OSB dosky ….
Za zariadenie sme nedali 300tisic to by sa tu muselo cele ligotat, ale len zateplenie na nas dom vyslo 20 tisic… My sme kupovali stary dom, kt. sme zburali to bola tiez 20 tisic, cize ono sa to nazbiera, ako nic a nechvalim sa, ja len hovorim, ze mam kopu kamaratov, kt. sa taktiez smiali, ze za 150 tisic postavia a smiali sa nam, co na nasom dome
tolko stalo a nakoniec mam znameho, kt. dom ma momentalne v drazbe, pretoze zacal stary dom prerabat a nezvladal to … Takze ak autorka postavi za 140’ tisic spolu so zariadenim, plotom, upravenou zahradou. tak osobne pridem za nou, nech mi postavi aj mne taky isty a este jej kupim aj vino 😵💫
Autorka my bývame v dome 3roky, na tu dobu nás dom stal cca 80000€ a to sme robili všetko sami, (okrem poterov a elektriky) otec a brat sú stavbári, manžel je síce strojár ale veľmi šikovný a všetko sa naučil. Dom máme 10*10 2podlažia bez pivníc. Dom máme postavený dobre (zateplené 20 polystyrén, vonkajšie žalúzie, rekuperáciu, všetko máme vstavané skrine. Postupne dokončujeme, keďže si to zapisujem tak sme na sume 120000€ ale teda nemáme vôbec dokončené okolie domu. Ploty sme rátali na 6000€ pri stavbe domu minulý rok sme robili a teda suma bola 9000€. Všetko ide hore, preto nemyslím že postavíte dom do takej sumy. Ale zas možno sa uskromnite a nemusíte mať všetko hneď
@nikoleta999 no na to co si popisala, tak nic moc zrazu. No moja mama si dala robit kuchynu, taky kusocek. A vysla ju na 9000€ ziaden decocodom, poctivy material, ziaden poliak. Zateplenie domu aj nas vyjde na minimalne 10000€ bez roboty. A neviem co vy do stavby domu stale vsetci ratate zahradu. V 1.rade potrebujem byvat mat kde spat, chodnik je uplne posledna vec co ma trapi. Ale ked to ma niekto naopak a musi mat najprv perfektnu zahradku na ukazovanie, potom tu vela ludi vyplakava, ze sa nevosli do budgetu. 🤷🏼♀️
Autorka prepac, ale si mimo, nemysli si ze ta vytrhne z biedy ked si sama o omalujes steny, kupis nabytok v akcii, nedas premiovu dlazbu ako ti tu radi @21anjelik19 Tu sa bavime o obrovskych sumach od zakladovej dosky, cez krov, krytinu, zateplenie, potery atd atd vsetko slo velmi hore za posledne 2 roky,.do 150 000 postavis, hrubu stavbu a ked je to tvoj strop a viac nebudete mat moznost zobrat z banky, tak radsej ani nezacnite stavat. Radsej kupit pekny byt.
@natalia_r ona nema strop 150000€
@kabyko ak si myslíš že robiť remeselnika je super za super plat tak môžeš začať podnikať v danom sektore.
Môj muž robí v IT sektore a brat je stavbár. Obaja počúvajú to isté o ich príjmoch. Ale robiť to ísť nikto moc zrazu nechce alebo nevie.
Lebo to nie je len tukanie do klávesnice ak chceš dobre zarábať za tým sú roky skúseností,praxe, každú chvíľu nové veci sa učiť, školiť sa.
Pri stavbách zase to isté ak chceš byť úspešný musíš makať, platiť odvody,dane ako živnostník. Kopec ľudí má problém zaplatiť za urobenú robotu aj keď na to majú peniaze.
O požiadavkách niektorých radšej pomlcim.
Kto chce nech si postaví dom sám šak čo mu bráni?
Ak chce autorka stavať a myslí si že to zvládne za peniaze ktoré má nech to urobí. Jej peniaze,jej starosti.
@veronikastrickova spominala, ze viac neda, cize to je jej strop
@bosorkabb to by si ti majstri nemali pytat take ceny. Svokra robila len dlazbu k domu a tak otrasne to spravili a vypytali 5000 eur. Nevyplatila by som ich. Mali to prist opravit a myslis, ze opravili? Po dnesny den neprisli. Taki majstri su to. Takze je fajn, ze hovoris vehementne A, ale treba si priznat aj B...
@owecka majstrov si treba preveriť, žiadať ukážku prác. Seriózny majster nemá problém to ukázať. To že niektorý ľudia to nerobia nieje chyba remeselníkov. Môj brat ani inzeráty nemá robí na doporucenie a roboty má veľa. A nie nepatrí medzi najlacnejších.
Nikto nikoho nenúti platiť za službu ktorú nechce. Vždy je možnosť si to urobiť sám a vyriešené.
Stačí si pozrieť koľko sú odvody, daň, nástroje ktoré sa používajú a nie sú večné. Plus teda materiál. Ale ako píšem môže si to urobiť človek aj sám.
Cena je vždy obrazom trhu. A to sa týka všetkých profesií.
@veronikastrickova nemusíme sa baviť o záhrade, ale chodníky su nutnosť, nebudem chodiť do domu po blate, nejde o záhradného architekta a kry a zeleň za desaťtisíce, ale plot a chodníky k domu patria. Áno je rozdiel, kto čo ráta do sumy, za ktorú postavil dom. Aj nás vyšiel holodom asi 120 000 eur, ale kupovali sme komplet všetko zariadenie nové, takže potom len začali naskakovať sumy. Napr. Taká dlažba to je základ pre mňa. Zle vybrata dlažba dokáže pokaziť celý dojem, ale jasne, že to nemusí byt dlažba za 80 eur na meter štvorcový , ale vyhla by som úplne lacným dlazbam. Jasne, rozpočet nepustí, niekde pridám, niekde ukrojim, každý podľa seba , ale aj nás vyšla kuchyňa 12 000 eur, Dalno. My sme dávali takmer všetko robiť firme a odborníkom, pretože nemáme čas, aby sme to robili svojpomocne. A to sme začali stavať presne, keď začala pandemia, už vyše roka bývame. Teraz tie ceny su niekde až dvojnásobne.
@nikoleta999 niesom tvoja mila ..... tak čo točíš ze si mala 140 000 a uz mas za 350 000 😂😂 moj pozemok ma 3000m2 ale my sa nebavime o pozemku ale o dome ...... to ze ty mas vysoke naroky neznamena ze ma aj autorka 😅😅 skor sa rozpadnu domy tym co im stavaju firmy (lebo beru velke prachy za nekvalitu) stavuas si dom sama ?? Ked vies ci mas vsetko tak luxusne kvalitne ? 😂😂 zboznujem tieto luxusne paničky .....nie neposerem sa z teba ....... moj dom je krasny lebo ho postavil moj muz a ked sa nan pozriem vidim v nom nás a to je viac ako mat luxus za 350 000 eur.....z toho sa nenaješ .... 😅😅😅

@matabb73 no keď nemá tak nepostaví.To je fakt záleží ak od lokality,