icon

Kúpili by ste dom na strednom Slovensku za 240 000 eur?

7. jan 2023

Na strednom Slovensku cca za 240 000,- alebo počkali? Vlastné zdroje okolo 140 000,- ale mne sa to zdá jednoducho veľa. I keď na výber tu veľa nehnuteľnosti nie je.

jankaa26
8. jan 2023

@matabb73 😁

nikoleta999
Autor odpoveď zmazal
jankaa26
8. jan 2023

@veronikastrickova a este aby si mala obraz, neminam na handry, jazdim na 20 rocnom aute,mame jednoduchu omietku,ziaden kamen oblozeny atd.

slniecko5
8. jan 2023

@jankaa26 plus veľmi veľa rokov bude život taký, že veľmi veľa si budú musieť odtrhat od ust, aby niečo našetrili a urobili na dome. Spadá to pre mňa do roviny našich starých rodičov, ktorí celý život stavali a v podstate nič si zo života, ani z toho domu neužili. Ďakujem, neprosím.

Ale nevadí, majú energiu, to je dobré.
Ale naozaj by som to vehementne neodporúčala ako top prístup k stavbe domu na verejnom fóre.

jankaa26
8. jan 2023

@slniecko5 ved to. Nasi cely zivot len dreli... na ukor deti,rodiny a tak to aj vsetko vyzera. A nehovorim o tom ze prerabaju doteraz.

nikoleta999
8. jan 2023

@veronikastrickova Tak decodom vie mať aj kvalitné veci, ale aj lacné veci ... Viem to porovnať, nakoľko naši známi majú od nich kuchyňu a nedá sa to porovnať, aký materiál si dali oni a aký sme si dali napr. my ... Ja len píšem, že sme si mysleli, že postavíme dom za 150 tisíc a už je to cca 350 tisíc len dom a zariadenie a stále sme neskončili... Ja nepotrebujem záhradku na " ukazovanie" ale ani záhradu na to, aby som tu mala ligotavý domček a za domom navezenú hlinu a rástla mi tu burina, ku stavbe domu podla mna patrí aj upravená záhrada, plot aj garáž, lebo sa to stále týka domu ... Pre mna za mna si Ty počítaj do toho čo Ty chceš, mne je Tvoj názor ukradnutý, ako Ty sama ...

nikoleta999
8. jan 2023

@simca06022011 Postavili sme dvojposchodový dom, a kebyže ho chceme predať, nemáme šancu ho predať za takúto sumu, pretože každému by to prišiel prepal...Ale naozaj si treba pozistovať ceny materiálu a potom skúsiť postaviť za 140 tisíc, keby ze tak postavíme, tak som teraz asi na Kube za zvyšne ušetrené peniaze a užívam si niekolko mesiacov

kabyko
8. jan 2023

@bosorkabb Lenže tvoj muž by sa tu stavbarinu naučil za mesiac, zatiaľ čo jeho brat by v IT za mesiac ani necekol. V IT su roky skusenosti a praxe (a tie platy tam nesu až take vysoké ako sa hovorí, v službach - autoopravar, remeselník su výšie, len tam je všetko na čierno tak o tom nikto nevie ;)

kabyko
8. jan 2023

@veronikastrickova Zaplatiť za kuchynu 9000e môže len ten čo natom ma a nestavia dom do 150k. Kuchyňa v kvalitných materialoch a s kvalitným kovaním sa dá sektrovoá kúpiť (podľa veľkosti) za smiešné peniaze v porovnaní s tým keď pôjdete na mieru alebo do kuchynského štúdia. Ale tak ľudia si bez problémov dajú kuchyňu za 10k € zjavne a potom sa stažujú, že nemajú peniaze na dostavbu a podobne....

kabyko
8. jan 2023

@bosorkabb Už vidím ako nejaký "majster" platí viac ako minimálne odvody. Všetko je na čierno. A prosím ťa to náradie - kupi to raz a stojí ho to pár tisíc maximálne, vôbec to naradie čo používajú nie je také drahé ako to tu všetci vypisujú a väčšinou to vydrži 10+ rokov ak nekupuje šmejdy z lidlu.

kabyko
Autor odpoveď zmazal
natalia_r
8. jan 2023

@kabyko "bez problemu" do 150 k urcite nie.

owecka
8. jan 2023

@bosorkabb pre mna je to prehnana suma. Je nemyslitelne aby nejaky s ucnovkou si pytal x tisicove platy a este za fuserske roboty...prepac, ale toto je fakt.

nikoleta999
8. jan 2023

@21anjelik19 Prečítaj si to ešte raz a nie v afekte, viem že niektorí ľudia si to musia prečítať viackrát, aby pochopili, zrejme patríš k nim tiež :D to je za prvé a za druhé si daj aj ten dom zarámovať aj s mužíčkom, ked je taky dokonaly … Nechapem preco vsetky firmy hadzes do vreca, ze zakazdym su to fuseri … To potom podla Teba kazdy jeden dom teda spadne, lebo si ho ludia nepostavili ?
A niekto si uziva vyplatu a minie ju na hluposti, my sme si peniaze odkladali a pri lepsich platoch sa da krasne usetrit, tak nevidim dovod, preco ked sa do toho my nerozumieme a nevieme si dom postavit, tak by sme si nemohli zavolat firmy…
A nevolame prvu firmu, ktoru najdeme v zlatych strankach preboha… Je to vec, ktoru sme riesili hadam rok, komu dame postavit dom, aby nam nespadol na hlavu a realne sme sa bavili aj s majitelmi domov, ako su spokojni a neboli to domy, co stoja rok, dva…
A ja nepotrebujem, ked sa pozriem na nas dom vidiet nas a mysliet si, ako kvalitne to moj muzicek spravil, pricom nechapem, kde beres tu istotu, ze to mate na 100% spravene… Ja potrebujem vidiet dom, ktory je v prvom rade bezpecny a tu pohodu si vytvorim uz v nom. Pozri sa, aj Ty mas moznost lepsie zarobit a potom nemusi muz stavat dom sam… A nenazyvaj ma luxusnou panickou, pretoze nou nie som ! Som dospela osoba, s hypo na krku a patrim k vacsine Slovakom, ktori ak chcu dom bez zadlzenia to nejde. Tak nechapem, co tu do mna skaces, ja som si odtrhala od ust roky, aby som si kupila napr kuchynu za 12 litrov, lebo je to miestnost, v ktorej travim cas kazdy bozi den a vyuzivam ju denno denne, tak nepotrebujem, aby mi tu skrinka padla za rok na hlavu. Nevravim, ze za tie peniaze je najdokonalejsia, najlucusnejsia, najlepsia, urcite za tie € by som mohla mat aj lepsiu, to je jasne, ze clovek zisti casom… Ale ja som spokojna a mne vyhovuje !
Mali sme budget 150 -180 tisic svojich vlastnych zdrojov a boli sme vysmiati, ako postavime a to nemame ligotave nabytky atd, ale kupovali sme ich normalne v komercnych obchodoch ! A ked sme za tento peniaz mali len pomaly hrubu stavbu euforia opadla…
Zobrali sme dalsie € z banky a je to uz raz tolko a este sme neskoncili, ale nikde som nenapisala, ze preto vyplakavam, ja nelutujem, ze sme do tohto domu isli …

owecka
8. jan 2023

@kabyko presne tak... ja totiz nepoznam "ziadneho exkluzivneho majstra" 😅 ale pytat by si pytali. Muzov brat si radsej robil vsetko sam aj moj brat aj otec....lebo ked zistili, ze si maju zavolat fuserov a zaplatit im za to, tak si to radsej urobili sami...

jankaa26
8. jan 2023

@kabyko inac ja som bola prekvapena ze kvalitny stolar nas vysiel lacnejsie ako kuchyne z devodomu,siko atd. Davali sme si nacenit tu istu kuchynu v roznych predajniach, pouzivany ten isty material a stolár vysiel stale lacnejsie. Myslim ale kuchynu bez spotrebicov.

21anjelik19
8. jan 2023

@nikoleta999 ty nerozumies mne ja nerozumiem tebe tak sa tu navzajom neurazajme ..kazda z nas ma ine hodnoty ako sme sa uz o sebe dozvedeli a nepotrebujem to tu dalej s tebou rozoberat a nenavazaj sa do mojho muza !!!!
Vela stastia pri dostavani vasho domu

veronikastrickova
8. jan 2023

@jankaa26 ano hned na zaciatku pisem ze elektriku robil moj otec a brat, obaja elektrikari. takze to sme mali usetrene a zato mame spotrebice. Teraz uz aj moj muz ma elektro urobene robil si externe, skusky mal v juni. A nemaju vojaci zase az tolko volna, maju viac dovolenky ako obycajny ale nie tak ako si asi predstavujes. A aj som pisala, my sme setrili aj na tom, aby sme nemuseli chodit hore dole do obchodu po material. Sli sme na vylet a spravili rovno nakup materialu, chlap siel z roboty, rovno si kupil nejaky material, sli sme k lekarovi toho mame uplne inde odbehol kupit material, kym som bola v lekarni a na nakupe. Cize opat usetrene peniaze. Ale preco som mala rizikove tehotenstvo nevies, mne netlacila mala na spodok, aby som musela 20hodin denne lezat. A ked taham omietky, nemysli si ze taham automaticky aj strop, ja spodok chlap na rebriku, neni problem, strop ti napriklad ja neomalujem, lebo sa mi pri tom toci hlava.
@slniecko5 my sme si dali limit 8rokov max to musime mat komplet spravene dom aj dvor, fakt kvoli tomu, aby sme sa zbytocne nezadlzovali, a stihneme to skor, za co som fakt vdacna. A rok sme stali ked bol mimo. Dovolenka pri mori nas nejak nelaka, takze tiez usetrime, a my sa schytime na vylet ze rano vstaneme a sa rozhodneme ze niekam ideme, zbalime veci niekde prespime. My vela minieme na synovu stravu, to su mesacne fakt palky. Ale zase na druhej strane ukrojime z ineho a aj tak si zijeme dobre. Kazdy ma iny standard
@matabb73 😉 Nikdy nic by som nerobila bez povoleni od uradov.

jankaa26
8. jan 2023

@veronikastrickova viem presne kolko maju vojaci volna, uplne presne. A je to o dost viac ako bezny človek. Ale o tom neni tema. Toto je moj posledny prispevok k tvojim vyjadreniam. Mozno si tu presvedčila par ludi ale 95 percent ma uplne iny nazor. Ako sama vidis...

autor
8. jan 2023

Pozrite, keby každý staval za 350 000,- nepostaví 50%, lebo realita je taká že nie každý má 150 000 - 180 000,- . Na druhej strane príspevok o tom nebol, tak neviem prečo sa dohadujete.

hopsadobrandejsa
8. jan 2023

Ako nic v zlom ale ja si sledujem ceny materialov odkedy som kupil dom a banujem, ze som niektore veci nekupil skor pretoze ceny isli hore miestami o 30-40%....

-radiatory povodna cena cca 2000, teraz 2700
-kachle povodne 630, teraz minimalne 1000-1100
-podlahy miestami 50% prirazka
-dlazba/ obklad do kupelne 630, teraz 1070

Teraz si tieto prirazky zarataj na kazdu cast domu ak ides stavat od podlahy.

Aj keby si si mnohe veci robila sama, budes stavat neskutocny drahe byvanie.

Obchodnici na burze tiez nakupuju akcie ked su ceny nizke, nie ked su najvyssie.

Ja rozumiem tuzbe byvat vo vlastnom dome ale logicky ides sama proti sebe. Ja som urcite projekty odlozil na neurcito pretoze odmietam platit nekrestanske peniaze spekulantom.

Miera inflacie je vysoka. Nakupovat chodia len ti, ktori nudzu o peniaze nemaju.

Moja osobna rada je aby si pocuvala ludi v diskusii.

slniecko5
8. jan 2023

@veronikastrickova 🤝 držím palce!

mamula20
Odpoveď bola odstránená
veronikastrickova
8. jan 2023

Autorka nic si nepovedala o tom dome, dala si par informacii ku stavaniu, ktore su pre niekoho realne pre niekoho nie, lokalitu si vobec nenapisala aj ked sme sa ta tu viac krat pytali. Stredne slovensko neni napomocne ku tomu ti poradit. Je to v BB ci Makov?
Ja poukazujem na to, ze s vasim budgetom postavit dokazes ked budes mat pozemok.
@jankaa26 pozri ty si z juhu, ja zo Severu, cize material viem zohnat lacnejsie. Tak ma nepresviedcaj, ze sa nedokazeme zmestit do toho, co sme minuli. Uz pochop, ze to je milion puzzle kuskov, ktore ti robi tu vyslednu sumu byvania. Jeden to usetrit dokaze iny nie. Prajem ti pekny zvysok vecera.

veronikastrickova
8. jan 2023

@slniecko5 dakujem 🙏 najhorsie nas caka strecha domu to nevieme sa zhodnut ako bude najlepsie, nazory sa lisia, krov je v super stave, staci dat plech, ale ja by som radsej dala iny tvar ale to musime ist za projektantom ktori nam naozaj poradi, nie len spravi ako kazdemu druhemu. Inac plech sme mali minuly rok naceneny po 9,80€/m² v Polsku a nebol tenky ako papier, cize super cena. Fakt sme behali od jedneho ku druhemu a bolo to opat vramci vyletu.

slniecko5
8. jan 2023

@veronikastrickova dajte si poradiť, jasné 👍

autor
8. jan 2023

@hopsadobrandejsa V čom ja už mám koho počúvať? Pýtala som sa jasne, keby sme chceli stavať pýtala by som na stavanie, momentálne je pozemok v štádiu v akom je. Keby sme stavali - brali by sme úver, taktiež aj pri kúpe. To že všetko zdraželo je očividné, ale to sa z roka na rok nezmení, takže sa treba prispôsobiť situácií aká je. Nemáme čas na to, aby sme odkladali tému bývania.

77daniela77
8. jan 2023

@veronikastrickova Tak to je fakt vyborna cena za plechy.....hmmmm.....asi uz aj tie isli hore🤔

jankaa26
8. jan 2023

@veronikastrickova no ja som teda neni z juhu.

veronikastrickova
8. jan 2023

@77daniela77 urcite boli super, ale nevzali sme a lutujem velmi, krasna farba za super cenu, mohli sme ich mat aspon na dvore odlozene. No hlavu si trieskam.