Kupovať deťom topánky z druhej ruky alebo nové?
Zdravím vás. Mám tri deti a čím sú väčšie, tým viac cítim, ako rýchlo rastú a ako často niečo potrebujú – oblečenie, topánky, výdavky v škole... Financie už dlho nie sú to, čo bývali. Niektoré topánky medzi deťmi podedíme, ale nie vždy to vyjde. Premýšľam, či sa oplatí kupovať aj z druhej ruky. Máte s tým skúsenosti? Kupujete deťom topánky z bazáru? Alebo sa radšej uskromníte inde a kúpite nové?
Nohy ta nosia celý život. Ja mam tiež 3 deti a topánky sa u nás nededia. Oblecenie ano ale topánky nie
Ahoj, kupujem malemu 90% oblecenia z druhej ruky, aj hracky, ale jedno jedine nikdy a to topanky. Kazde dieta ma inu nohu..a nohy nas nesu cely zivot. Do tych investujem.
Topánky urcite nove .kazde chodidlo je ine .
topánky deti dedili, teraz už je to nemožné. Od cudzích ľudí by som nekupovala.
najlepšie sú nové
zalezi od toho ake topanky, na co a v akom stave ich kupis. Lebo daju sa kupit aj topanky v super stave. Ja som napr. predavala take co mala dcera raz dvakrat = najma zimne, take co v nich prebehla do auta a potom sa prezula do lyziarok = a to fakt sa kupovalo kedysi zo zvyku "lebo musi mat dieta snehule a zimne topanky atd" ale inde ich nenosila. Pripadne nesadla jej velkost atd... Urcite vysmatlane, viditelne nosene topanky by som nekupovala z druhej ruky. Rovnako tak nie tenisky. Ale napr. znackovu obuv, nosenu napr. mesiac .. v klude, ked tak kupim nove vlozky. Ale napr. uz ako je dcera 10+ tak noha tolko nerastie a topanky jednoznacne sa dlho nosia a uz to nie je ze 3x obuju deti a je to male :D
poprave co casto vidim v bazaroch = nekupila by som. A uz vobec nie postou, ked ich nevidim, nechytim... verim tomu ze nie je sranda kupovat detom 70-100EUR topanky kazdu chvilu.
V ramci rodiny - myslim od.sestry -ano. Mame rocny rozdiel medzi detmi. Od cuzdich nie. Aj prtoped raz kamoske povedal, ze to nie je dobre, pretoze nevieme ake dieta to nosilo, ci naslapovalo spravne. A rodic nema ako tu obuv odskisat.....
Kúpila by som len také čo len vyskusali a nesadli inak asi nie..
úplne v pohode. dajú sa kúpiť málo nosené topánky, neschodené, malé dieťa ešte nemá takú hmotnosť a nenosí tie topánky tak dlho aby ich zodralo. napr. skechers sa dajú v pohode oprať v práčke, dajú sa dať nové vložky, sú rôzne dezifekcie. a tiež barefoot uplne v pohode.
tu ti budú písať iba také - že topánky nikdy, ale na bazáre sa predajú vždy. takže neviem kto to kupuje 🙂
úplne v pohode. dajú sa kúpiť málo nosené topánky, neschodené, malé dieťa ešte nemá takú hmotnosť a nenosí tie topánky tak dlho aby ich zodralo. napr. skechers sa dajú v pohode oprať v práčke, dajú sa dať nové vložky, sú rôzne dezifekcie. a tiež barefoot uplne v pohode.
tu ti budú písať iba také - že topánky nikdy, ale na bazáre sa predajú vždy. takže neviem kto to kupuje 🙂
@shee11 presne, tolko topanok som predala, ze az... :D za geoxami, superfitmi sa len tak zaprasilo.. aj za salomonmi dievcenskymi :D
Oblečenie v pohode kúpim aj v sekaci,aj po staršom dám niečo,ale topánky nie.Maximalne keby že sú len vyskúšané a nenosené,alebo kúpené trebárs v zime na leto a dovtedy dieťa vyrastie,takže mu už nebudú dobré. V tom prípade v pohode by som dala.
Každá topánka sa "prispôsobí"nositeľovi, človek si ju akoby"vychodi "podľa seba.
ja nekupujem beznu obuv ale barefoot a tam su tie ceny pekne palky. 30e papuce,40e sandale, 60-90e tenisky, prechodne, zimusne. takze kupujem aj nove aj z bazaru. na bazare sa obcas najdu aj take co boli kupene dopred a vobec sa nenosili. nikdy som nekupila vycaptane ci schodene topanky ci po niekolkych detoch. ked uz bazarove tak len po 1 dietati a s minimalnym opotrebenim. vzdy si pytam fotky podrazok a paty, tam je krasne vidno kolko boli pouzivane a ci nemalo dieta problem s nohami, na barefootovych podrazkach je to pekne vidno
Nie, nekuoujem topánky z druhej ruky ani pre seba, nie to ešte pre dieťa. Aj keby mam 5 deti, nededili by po sebe topánky už len skrz toho, že každý chodí inak, každý si tu topánku inak vychodi
@shee11 presne, tolko topanok som predala, ze az... :D za geoxami, superfitmi sa len tak zaprasilo.. aj za salomonmi dievcenskymi :D
@simca06022011 presne. aj za mna radsej nosené geoxy v dobrom stave, ako nové od čiňana za rovnaku cenu 🙈 🙂
Topánky určite nenosené. Nikdy nevieš, aké nohy malo dieťa, ktoré nosilo konkrétne topánky. Riešením by ešte bola možno nová vložka do topánok- nejaká zdravotná, keď už. Ja keď si obujem topánky hocikoho iného, tak v tom neviem chodiť. Pretože ma to kade tade omína, nestojí mi v tom dobre noha, tlačí ma to na miestach, kde ma mnou nosené topánky netlačia.
Topánky určite nie nosene
Záleží aké. Synovi sedia len barefooty- a to aj pri gumákoch čo využije pár krát za sezónu. Takže si viem úplne predstaviť niečo takéto kúpiť z druhej ruky. Lebo to sú také pálky, pri troch deťoch detto.
Takže podla mňa lepšie kvalitné topánky sediace na nohu dieťaťa, málo nosené (velmi často vidim pri inzerátoch že pár krát obuté) kúpené z bazáru ako nové, lacné a nekvalitné.
Naozaj vynosené topánky by som samozrejme dieťaťu nekúpila. Najlepšie je nové, lebo každá nôžka je iná, no ak nie su financie podla mňa lepšie hentak.
@shee11 predavaju sa, ale nekupuju. Ja neviem predat znackove topanky, ktoré mali deti obute viac ako tie 2-3 razy. Akonahle nevyzeraju ako nové, nikto ich nechce, tieto Richter, super mäkke, priedušne, cista podrazka (mozno 5 krat bol v nich vonku) sa mi nepodarilo predat ani za 5€.
@shee11 predavaju sa, ale nekupuju. Ja neviem predat znackove topanky, ktoré mali deti obute viac ako tie 2-3 razy. Akonahle nevyzeraju ako nové, nikto ich nechce, tieto Richter, super mäkke, priedušne, cista podrazka (mozno 5 krat bol v nich vonku) sa mi nepodarilo predat ani za 5€.
@elzena2 napríklad také froddo sa na bazári stále predajú aj za 30€. Toľko som ich mala medzi obľúbenými a všetky si niekto behom pár mesiacov kúpil aj za takú cenu.
Záleží či tie topánky ničí rýchlo alebo dlhšie vydržia u mňa deti dosť ničili topánky však duet boli vonku a tak aj z druhej ruky boli dobre najmladšej tej dávam po sestre a občas kúpim ale čo najlacnejšie lebo ich dokáže zničiť veľmi rýchlo
@elzena2 snurovacie a platenka za mna najhorsia kombinacia...
topanky nove,
kazdy mame iny labku
Aj, aj... Niektoré som hľadala napríklad kvôli rozprávkam a bola som šťastná, keď som našla aj na bazáre. Do mnohých aj nových dávam formovanú vložku, takže si dieťa formuje vlastnú vložku. Ale naša má veľa topánok a často strieda a medzičasom už občas obuje aj moje, keďže moje akurát sú momentálne pre ňu akoby s nadmerkom. 😅
kupila by som z 2 ruky nenosene, ale nie nosene
Ja kupujem aj z bazaru, hlavne mensim, take, co nie su znosene, nove alebo skoro nove. Ked dcere pasuju Koel, tak nove stoja okolo 70 eur, a ked ich viem skoro nove kupit za 30-40, tak preco nie?
@elzena2 napríklad také froddo sa na bazári stále predajú aj za 30€. Toľko som ich mala medzi obľúbenými a všetky si niekto behom pár mesiacov kúpil aj za takú cenu.
@paulina291 ale aj Richter je dobra znacka, len ludia ju moc nepoznaju. Nasmu synovi 4 rocnemu, najlepsie pasuju prave Richter, ma uzsiu nozku, ale dcera potrebuje Koel alebo Jonap siroke, ma nozku ako vejarik a Richter nove cizmicky z bazaru ani nezapla a tiez ich neviem predat. Ale neboli nosene ani raz. Nedoslo mi, ze budu mat taku uzku saru a kym som prisla na to, ake jej treba, tak mi zatial stoja v skrini.
@paulina291 ale aj Richter je dobra znacka, len ludia ju moc nepoznaju. Nasmu synovi 4 rocnemu, najlepsie pasuju prave Richter, ma uzsiu nozku, ale dcera potrebuje Koel alebo Jonap siroke, ma nozku ako vejarik a Richter nove cizmicky z bazaru ani nezapla a tiez ich neviem predat. Ale neboli nosene ani raz. Nedoslo mi, ze budu mat taku uzku saru a kym som prisla na to, ake jej treba, tak mi zatial stoja v skrini.
@nevenka ja nehovorím, že je zlá, len čo sledujem, tak niektoré značky na tom bazári idú a iné moc nie. A práve Froddo mám pocit že ako teplé rožky aj za polovičnú cenu ako nová topánka. Len som tým chcela povedať, že sa topánky z bazáru kupujú, len proste niektoré značky viac
Z druhej ruky kupujem len nenosené, že nesadla veľkosť a pod.
Ak su nenosene, ze napr. kupili vopred a potom ked na ne dosiel cas nesedela velkost inak nie. Kazda noha je ina a ortopedi to neodporucaju, kedze kazdy mame inak "vysmatlane. Oblecenie bezne, topanky nie pouzivane.

topanky su urcite vec, na ktorej by som nesetrila a kupila nove. a nie davat vychodene po starsich surodencoch 🙂