icon

Kupovať deťom topánky z druhej ruky alebo nové?

28. máj 2025

Zdravím vás. Mám tri deti a čím sú väčšie, tým viac cítim, ako rýchlo rastú a ako často niečo potrebujú – oblečenie, topánky, výdavky v škole... Financie už dlho nie sú to, čo bývali. Niektoré topánky medzi deťmi podedíme, ale nie vždy to vyjde. Premýšľam, či sa oplatí kupovať aj z druhej ruky. Máte s tým skúsenosti? Kupujete deťom topánky z bazáru? Alebo sa radšej uskromníte inde a kúpite nové?

Strana
z2
margotka17
28. máj 2025

Každá noha je iná, niekto má široké chodidla, iný typ chodze, topánky by mali byť vždy len nové. Šľapky doma občas niekto obuje hoci ktoré narýchlo, ale topánočky do školy a na bežné nosenie je lepšie kúpiť nové. Ani ja som nenosila po sestre, lebo mi nesedeli na mojej nozicke. Vždy som mala svoje nové.

amelie2017
28. máj 2025

Kupujem vzdy nove, ale sama posuvam dalej, ale teda len tie, ktore mali deti na nohe par krat. Napr. dcere sme kupili super zimne boty do snehu, ked sme sli na Sk. Mala ich 3 krat, mysleli sme, ze vynosi aj u nas, ale bolo teplo. Hadam take topanky nevyhodim. Alebo balerinky kupovane na svadbu, potom ich mala raz v skole a uz jej boli male. Tie, co nosia nonstop, idu automaticku do kosa, ale vela topanok, kde nevidiet ziadne zodratie podrazky, vycaptenie, posuvam dalej kamaratkam.

viera012345
29. máj 2025

S oblečením z druhej ruky som nikdy nemala problém, lebo sa dá vyprať/vyžehliť... ale o topánkach to väčšinou neplatí, nehovoriac o tom,že každý si chôdzou vyformujeme obuv inak,ako druhí/vycaptame inak 😀/. Obuv určite kupovať novú...

saxana000
30. máj 2025

Niekedy kupim aj topanky ak je v inzerate uvedene ze topanka predchadzajucemu majitelovi nesadla zabudlo sa na nu dieta ju odmietlo nosit alebo bola obuta na jednu prilezitost..inak preferujem nove. Oblecenie bezne kupim aj na bazari.zimne bundy oteplovacky spolocenske saty..medzi babami si oblecenie po detoch casto posuvame ale vacsinou veci beznej spotreby leginy tricka spodne pradlo ponozky kupujem nove a to mi deti tak znicia ze uz to ani neposuvam ale rovno zahadzujem.

amy234
30. máj 2025

Ja by som topánky nekúpila z druhej ruky, hlavne malým deťom. Radšej kúpte oblečenie, než topánky, ktoré už niekto ,,vychodil,,.

miska1997
30. máj 2025

Nové. Jediná vec ba ktorej nemienim šetriť sú topánky pre celú rodinu

lucibb
1. jún 2025

Urcite kupit nove.vsak si ty vyskusaj cudzie nosene topanky ci sa ti v nich bude dobre chodit.asi nie.

shee11
1. jún 2025
@lucibb

Urcite kupit nove.vsak si ty vyskusaj cudzie nosene topanky ci sa ti v nich bude dobre chodit.asi nie.

@lucibb mám Ecco z druhej ruky a chodí sa mi v nich super🙂

dananov
18. jún 2025

Určite treba kúpiť nové. Nemusia to byť tie detské drahé značky aj keď niektoré značky sa ako tak ešte cenovo dobré. Stačí že je topánka správneho typu na danú nohu a dobre vytvarované. Vy nepotrebujete aby topánka vydržala dlho keďže nohy veľmi rýchlo rastú a na tom sa presne dá ušetriť. Lepšie nie práve top voľba pre detské nohy ako vychodené niekým iným

Strana
z2