Kupujete zľavnené potraviny i napriek tomu, že nie ste na to odkázaní?
Ahojte, len taky prieskum nazorov...
Kupujete zlavnene potraviny aj ked na to nie ste odkazani? Napadlo mi to vcera, stretla som znameho ktory to fakt nepotrebuje (setrit na potravinach) a prebral komplet boxy so zlavou, mal plny kosik zlavnenych (trv.pecivo, maso, syry...).
Ja tie zlavnene veci beriem ako fajn moznost pre tych, ktori potrebuju setrit, nikdy ich nekupujem, pride mi to take ze beriem sancu tym ktori to potrebuju viac. Je mi jasne ze si ich moze kupit ktokolvek, vcera mi bolo celkom divne ako to tam preberal a hadzal do kosika.
@lujza123 tak konkretne banany mne prezreju aj doma 😁 kupujem zltozelene, kym donesiem domov tak su zlte. A tiez z prezretych peciem bud muffiny alebo ban.chlebicek.
Ja som taka vadna v tomto ze už deň pred zárukou kukám ze toto už nie hoc je to nezávadné 😅
Zľavnené kúpim keď viem, že to spotrebujem ešte v ten deň. Tie potraviny majú ešte väčšinou 2-3 dní (aj viac) záruku. Nič im nie je a mne je skôr ľúto, že ich budú musieť vyhodiť ako to, že ich beriem iným ľuďom. V lidli je toho dosť a ľudia sa o to zrovna netrhaju.
Nema panko restauraciu? 😃
Mňa skôr zaráža že práve tí, ktorí sú na tom finančne horšie a mohli by ušetriť, nenakupujú v zľavách a deťom kupujú vyslovene zbytočne drahé značkové oblečenie.
My nemáme núdzu o peniaze a tiež teda drvivú väčšinu nakupujem cez bazár alebo v zľavách a musím povedať že sme tým jednoznačne ušetrili nemalé peniaze. Tie potom investujem inde.
Financna gramotnost...ano kupujeme, aj ma bavi kukat letaky a z toho vyberat 😅 a netýka sa to len potravin ale celkovo ked aj nieco iné zháňam napriklad na internete, tak pozeram kde to maju najlacnejšie. Pouzivam aj zľavové kupony. Obcas si niečo kupim aj v second hande 😊 Potom sa teším koľko som ušetrila a môžem tie peniaze pouzit na nieco ine.
@lila1988 tiež takého poznám 😂
A fakt všade pýta zľavu, tiež riešil štátnu škôlku cez známeho, zbožňuje zľavy a nakupuje tak.
A peňazí má na rozdávanie. Ale vždy rád pomôže iným to je tiež pravda.
Ono bohatý fakt neriešia všetko najdrahšie. Dokonca nakupuje v sekaci jeho žena. Nikto kto ich nepozná by nepovedal že koľko peňazí má.
Ano zacala som pri tejto drazobe, nie vela druhov ale mam par veci co kupujem tak
@evaachesa alebo telefon za 1300e na splatky 🙈 ja mam pocit, ze si takymto sposobom niektori takyto ludia kompenzuju pocit menejcennosti 🤷🏼♀️
@milanemila och áno, poznám takých...iphone na splátky ale ledva žije od výplaty k výplate. Pre mňa nepochopiteľné. 😐
áno nakupujem a ušetrené peniaze miniem inde. Ale nekupujem potraviny, ktorým končí záruka v ten deň alebo nasledujúci.
@katka700 tiež máme takého známeho... ten je schopný zbaliť zo stola aj eurový tringelt pre obsluhu🙈😂 Ja už sa s ním nemôžem ani vídať, pretože mele stále iba o peniazoch, o trhovom systéme, o tom, čo koľko stojí, všetko prepočítava do šróbu... A najhoršie je, že týmto svojim chorým prístupom nakazil aj svoju partnerku, s ktorou som si dobre rozumela kým bola "normálna". Teraz už je ako on, nedá sa s nimi. Za hodinu mám hlavu jak pátrací balón, tak sa im obom už vyhýbame.

@zuzuzula 😁😁😁
Ale zase rozmyslam ze detom sice nedam ale ja sama zjem napr.jogurt aj po zaruke, aj tyzden, ked je fajny smotanovy, otvorim, poobzeram, ochutnam a rozhodnem sa. Acidko tiez, asi aj actimel by som vypila.