icon

Kupujúci odmieta ukázať schválenie úveru

zabka79
18. aug 2025

Ahojte, je normalne ze kupujuci nechce preukazat schvalenie uveru k nahliadnutiu? Chceme vediet ci im schvalili uver a oni mlžia ze nam ma stacit iba ich slovo.
Dakujem.

Strana
z2
vladuska20
18. aug 2025
@zabka79

@anonym_e804e5 ano

@zabka79 a ked nam raz neschvalili hypo na dom,tak ale do poznamky udali dovod vymenit zabezpeku,cize dom.A na ten nam neschvalili ani na stavebku uver.Takze bud im to financne nevychadza alebo je to domom.

anonym_e804e5
18. aug 2025
@zabka79

@anonym_e804e5 ano

@zabka79 znalec bol u vás hej, majú znalecky posudok už v banke

hopatko
18. aug 2025
@vladuska20

@zabka79 preto natahuju cas,ze hadam im to v dalsej banke vyjde ale ked raz zamietli,uz je to v registri a ani v dalsej banke im nedaju hypoteku.

@vladuska20 to nie je pravda, ze im v dalsej banke nedaju, ide o dovod zamietnutia. Takisto nie je pravda, ze po schvaleni maju na druhy den zmluvy...

vladuska20
18. aug 2025

A keby si pytali v banke dalsie doklady,bankarka by ich ihned informovala a oni by museli dolozit a opet to vsetko aj ten proces predlzuje,ale ak by sa to tykalo vasho domu tak by zavolali,ze potrebuju to a to a vy ako majitelia by ste im tie papiere museli dolozit.

zabka79
autor
18. aug 2025
@anonym_e804e5

@zabka79 znalec bol u vás hej, majú znalecky posudok už v banke

@anonym_e804e5 znalec bol u nas koncom juna

vladuska20
18. aug 2025

@hopatko ved pisem,ze bud preto lebo nevyhovuje dom,alebo nemaju dostatocne financie.Banka vie udat aj dovod.a tiez ako nahle im zavola,ze je to schvalene uz dohaduju kedy sa podpisuju zmluvy,cize by jej to oznamili.

anonym_2419e7
18. aug 2025

No sú 10dni po predĺžení rezervačnej zmluvy už by som viac na nich necakala

misanthropicdann
19. aug 2025

@zabka79 nečakal by som už viac.
Proste rezervačna zmluva bola podpísaná, k podpisu kúpnej zmluvy nedošlo. Im prepadá rezervačný poplatok v tvoj prospech (pravdepodobne časť patrí aj realitnej kancelárii) a ty môžeš predávať nehnuteľnosť ďalej.

Strana
z2